κόλπα-καθαριότητας-για-να-καθαρίσουμε-τις-τέντες-

Τα 3 κόλπα που θα κάνουν τις τέντες σας σαν καινούριες. Αυτά τα 3 κόλπα θα κάνουν τις τέντες σας σαν καινούριες.

Οι τέντες είναι απαραίτητες σε κάθε διαμέρισμα αφού προφυλάσσουν το μπαλκόνι μας από την βροχή αλλά και το διαμέρισμα από τον ήλιο. Όμως οι τέντες λερώνονται και φυσικά δεν είναι εύκολο για εμάς να τις καθαρίσουμε, οπότε και πολλές φορές φαίνονται παλιές και φθαρμένες εξαιτίας της βρώμας.

Δείτε ακόμα Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη και τη μπανιέρα από τρίχες

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να καθαρίσετε τις τέντες σας με αυτά τα τρία κόλπα. Θα τις καθαρίσετε τόσο αποτελεσματικά που θα τις κάνετε να μοιάζουν σαν καινούριες και πραγματικά αξίζει να τα δοκιμάσετε. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα 3 κόλπα που θα κάνουν τις τέντες σας σαν καινούριες: Καθάρισέ τες πιο συχνά

Το πιο έξυπνο κόλπο καθαριότητας πολλές φορές είναι η οργάνωση. Όταν πλένεις τις τέντες σου μία φορά στα έξι χρόνια είναι δεδομένο ότι όταν έρθει η στιγμή να τις καθαρίσεις θα έχουν μαζέψει πολύ βρωμιά και θα σου πάρει τον διπλάσιο χρόνο να τις καθαρίσεις.

Επίσης μπορεί η βρωμιά από το καυσαέριο και την σκόνη να έχει “ποτίσει” οπότε, δεν θα καθαριστούν αποτελεσματικά. Οπότε το σωστότερο είναι να τις καθαρίζεις μία φορά κάθε 4-5 μήνες. Έτσι, θα αφαιρείς τους λεκέδες γρήγορα και θα αυξήσεις την διάρκεια ζωής της τέντας σου.

κόλπα-καθαριότητας-για-να-καθαρίσουμε-τις-τέντες-

Τα 3 κόλπα που θα κάνουν τις τέντες σας σαν καινούριες: Προτίμησε ειδικά καθαριστικά για τέντες

Στην περίπτωση της τέντας το κοινό σαπούνι δεν βοηθάει με τον καθαρισμό της, ειδικά αν η τέντα έχει πιάσει μούχλα. Μπορείς λοιπόν να ανέβεις στο μπαλκόνι του από πάνω σου και να καθαρίσεις την τέντα με ένα μείγμα από νερό και καθαριστικού για τέντες.

Στην συνέχεια εφάρμοσε ένα μαλακό πανί πάνω στο κοντάρι για να τρίψεις την τέντα. Μην χρησιμοποιήσεις σκληρές βούρτσες γιατί τις φθείρεις.

κόλπα-καθαριότητας-για-να-καθαρίσουμε-τις-τέντες-

Τα 3 κόλπα που θα κάνουν τις τέντες σας σαν καινούριες: Πρέπει να πλένεις τις τέντες σου ενώ είναι στεγνές

Για να καθαρίσεις τις τέντες σου πρέπει να είναι στεγνές. Τι εννοούμε με αυτό; Πρέπει να εφαρμόσεις το καθαριστικό σε στεγνή τέντα και όχι σε νωπή. Επίσης όταν θες να ξεβγάλεις την τέντα θα πρέπει να εφαρμόσεις χλιαρό ή δροσερό νερό και όχι ζεστό. Το ζεστό νερό κάνει κακό στο ύφασμα της τέντας.

Δείτε ακόμα Ιδρωτίλα στα ρούχα: Διώχτη μακριά με αυτά τα κόλπα

Bonus: Αφού τις ξεβγάλεις πρέπει να τις αφήσεις να στεγνώσουν καλά

Τέλος αφού καθαρίσεις τις τέντες σου θα πρέπει να τις αφήσεις ανοιχτές για να στεγνώσουν καλά και στην συνέχεια να τις μαζέψεις. Αν μαζέψεις τις τέντες σου προτού στεγνώσουν είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μούχλα και νέοι λεκέδες στα σημεία του υφάσματος που δεν “αναπνέουν”.

κόλπα-καθαριότητας-για-να-καθαρίσουμε-τις-τέντες-

All photos via: mftendedasoletorino.it

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close