μούχλα-στην-κουρτίνα μπάνιου-κόλπα καθαριότητας-

Μείγμα με μόλις 2 οικονομικά υλικά διώχνει την μούχλα της κουρτίνας του μπάνιου. Μόλις 2 οικονομικά υλικά που βρίσκονται στα ντουλάπια κάθε σπιτιού μπορούν να διώξουν την μούχλα από την κουρτίνα του μπάνιου.

Οι πλαστικές κουρτίνες του μπάνιου μπορεί να είναι πιο οικονομικές όμως χρειάζονται περισσότερη περιποίηση. Το πλαστικό δεν μπορούμε να το πλύνουμε στο πλυντήριο, όπως γίνεται με τις υφασμάτινες κουρτίνες του μπάνιου. Αυτό σημαίνει πως πιάνει πιο εύκολα μούχλα.

Και μπορεί το πλαστικό για τις κουρτίνες του μπάνιου να είναι πιο ανθεκτικό στην υγρασία, όμως δεν κάνει θαύματα. Σίγουρα λοιπόν από ένα χρονικό διάστημα και μετά η πλαστικές κουρτίνες του μπάνιου πιάνουν μούχλα που είναι αντιαισθητικές και φυσικά πολύ βλαβερές.

Δείτε ακόμα Τα 3 κόλπα που θα κάνουν τις τέντες σας σαν καινούριες

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα έξυπνο κόλπο καθαριότητας. Θα φτιάξουμε παρέα ένα μείγμα με μόλις 2 οικονομικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε ντουλάπι σπιτιού και θα διώξουμε την μούχλα από τις πλαστικές κουρτίνες του μπάνιου. Διαβάστε παρακάτω: 

Πώς να διώξετε την μούχλα από την πλαστική κουρτίνα του μπάνιου;

Για να διώξουμε την μούχλα από την πλαστική κουρτίνα του μπάνιου θα χρειαστούμε τον χυμό από 5 λεμόνια και 1 λίτρο καυτό νερό. Ανακατεύουμε λοιπόν τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μία λεκάνη.

Βάζουμε στην λεκάνη με το μείγμα την πλαστική κουρτίνα του μπάνιου να μουλιάσει για 30 λεπτά. Στην συνέχεια την πλένουμε με απορρυπαντικό πλυντηρίου στο χέρι και είναι σαν καινούρια.

μούχλα-στην-κουρτίνα μπάνιου-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: tospitakimou.gr

Πως να διώξουμε την μούχλα από τις υφασμάτινες κουρτίνες του μπάνιου;

Το ξέρουμε ότι σας είπαμε ότι οι υφασμάτινες κουρτίνες του μπάνιου πιάνουν πιο δύσκολα μούχλα από τις πλαστικές. Αυτό συμβαίνει διότι σε αντίθεση με τις πλαστικές οι υφασμάτινες πλένονται και στο πλυντήριο. Όμως θέλουν συχνή περιποίηση.

μούχλα-στην-κουρτίνα μπάνιου-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: sparklean.gr

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δεν πλένουν συχνά τις υφασμάτινες κουρτίνες του μπάνιου. Αν λοιπόν δεν τις πλένουμε σωστά τότε είναι πολύ πιθανό και οι υφασμάτινες να πιάσουν μούχλα. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 2 φλιτζάνια καυτό νερό.

μούχλα-στην-κουρτίνα μπάνιου-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: toftiaxa.gr

Δείτε ακόμα Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη και τη μπανιέρα από τρίχες

Ανακατεύουμε την μαγειρική σόδα στο καυτό νερό μέχρι να διαλυθεί η μαγειρική σόδα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο πλυντήριο και πλένουμε την υφασμάτινη κουρτίνα μπάνιου σύμφωνα με τις οδηγίες του πλυντηρίου.

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close