Δείτε βήμα -βήμα πως να κάνετε τεχνοτροπίες στους τοίχους_

Θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά πανέξυπνα κόλπα για το πως να κάνετε τεχνοτροπίες στους τοίχους μόνοι σας εύκολα και οικονομικά.

Τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού ήρθε ο καιρός να φρεσκάρουμε και να βάψουμε το σπίτι μας. Το να βάφεις το σπίτι σου, μπορεί να είναι μία μικρή ταλαιπωρία όμως συνοδεύεται και από ένα αίσθημα ενθουσιασμού.

Αυτό διότι το χρώμα στα δωμάτια του σπιτιού σου αλλά και τα σχέδια που μπορεί να επιλέξεις για τους τοίχους του σπιτιού, είναι ικανά να αλλάξουν την ατμόσφαιρα αλλά και το στιλ όλου του σπιτιού. Και κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από αλλαγές μέσα στην ζωή του.

Δείτε ακόμα 15 ιδέες διακόσμησης σπιτιού σε λευκό χρώμα

Όμως τα σχέδια στους τοίχους είναι λογικό να σας φαίνονται περίπλοκα. Αν είστε από τους τυχερούς που ξέρετε να βάφετε το σπίτι μόνοι σας, σίγουρα δεν θέλετε να δώσετε λεφτά σε ελαιοχρωματιστή για μερικά σχέδια, ειδικά τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι.

Βρήκαμε όμως τυχαία στο Youtube ένα βίντεο που μας δείχνει 10 ιδέες για να κάνουμε τεχνοτροπίες στους τοίχους με εύκολο και οικονομικό τρόπο. Θα δείτε κι εσείς ότι ένα μοντέρνο σχέδιο στον τοίχο δεν είναι εν τέλει τόσο δύσκολη υπόθεση. Διαβάστε παρακάτω: 

Ιδέα με πλάστη

Παίρνε έναν πλάστη κι ένα μακρόστενο σφουγγάρι με τρύπα στην μέση. Περνάτε το σφουγγάρι μέσα από τον πλάστη και με μία λεπτή κλωστή δένετε σφιχτά το σφουγγάρι γύρω γύρω. Στην συνέχεια αναμειγνύετε τα χρώματα της επιλογής σας και βάφετε τον τοίχο με το συγκεκριμένο σφουγγάρι. Χρωματιστά κύματα στην στιγμή.

Ιδέα με παλιό πουλόβερ

Παίρνετε ένα μανίκι από παλιό πλεκτό πουλόβερ και το περνάτε μέσα από το ρολό που θα βάψετε τον τοίχο. Το βουτάτε μέσα στο χρώμα κι έχετε στην στιγμή αχνό πλεκτό σχέδιο στον τοίχο σας.

Ιδέα με μονωτική ταινία

Παίρνε ένα ρολό για βάψιμο τοίχου που δεν θέλετε να ξανά χρησιμοποιήσετε. Κόβετε κομμάτια μονωτικής ταινίας στα σχήματα της επιλογής σας και τα κολλάτε πάνω στον ρολό. Στην συνέχεια με μία ξυριστική μηχανή κουρεύετε λίγο τα σημεία του ρολού που δεν έχουν καλυφθεί με την ταινία. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Δείτε ακόμα Οδηγίες και συμβουλές προς νέους φοιτητές: – Τι πρέπει να προσέξουν κατά την αναζήτηση σπιτιού

Ιδέα με σκοινί

Αφαιρείται από το ρολό το σφουγγάρι του έτσι ώστε να το αφήσετε κενό και στην θέση του βάζετε το ρολό από ένα χαρτί κουζίνας στο οποίο έχετε περάσει σε όλη του την επιφάνεια σχοινί. Θα πάθετε πλάκα με το αποτέλεσμα.

Ιδέα με χαρτόνι

Κολλάτε πάνω στο ρολό για το βάψιμο του τοίχου ένα κομμάτι χαρτόνι από την πλευρά που έχει τα “κύματα”. Βάφετε με αυτό το χαρτόνι τους τοίχους και έχετε στο Π και Φ το πιο μοντέρνο σχέδιο.

Ιδέα με προστατευτικό πλαστικό

Παίρνετε αυτό το προστατευτικό πλαστικό που υπό άλλες συνθήκες θα σπάγατε τις φουσκάλες του για ευχαρίστηση και το κολλάτε πάνω σε ένα ρολό για βάψιμο τοίχου. Βάφετε με αυτό τους τοίχους σας και έχετε ένα μοντέρνο σχέδιο με κύκλους.

Ιδέα με σύριγγα

Παίρνετε μία σύριγγα και στάζετε πάνω στον τοίχο γραμμές χρώματος. Αφήστε τις γραμμές να στάξουν και με τον πιο εύκολο τρόπο έχετε ένα πρωτότυπο σχέδιο στους τοίχους.

Ιδέα με μονωτική ταινία

Κολλήστε μονωτική ταινία πάνω στους τοίχους σε σχέδια που εσείς θέλετε. Στην συνέχεια βάψτε τα κομμάτια του τοίχου που δεν έχουν μονωτική ταινία και με αυτόν τον τρόπο δημιουργήστε γεωμετρικά σχέδια στον τοίχο.

Ιδέα με λαστιχάκια

Πάρτε ένα χοντρό κομμάτι ξύλου και βάλτε του λαστιχάκια πλαστικά. Στην συνέχεια βουτήξτε το στο χρώμα και βάψτε με αυτό τον τοίχο σας δημιουργώντας μοντέρνες γραμμές.

Δείτε τις υπόλοιπες ιδέες στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close