κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Φακελάκια τσάι: Απίστευτα κόλπα καθαρισμού για όλο το σπίτι. Καθαρίστε με φακελάκια τσάι από τη τουαλέτα σας μέχρι τους καθρέπτες σας και κάντε το σπίτι να λάμψει με οικολογικό τρόπο.

Τώρα που πέφτουν οι θερμοκρασίες ένα φλιτζάνι με ζεστό τσάι και μέλι είναι ότι πρέπει για το ανοσοποιητικό μας αλλά και την απόλαυσή μας. Φαίνεται όμως πως το τσάι, δεν είναι μόνο το τέλειο ρόφημα αλλά και το τέλειο καθαριστικό για το σπίτι κι εμείς θα σας δείξουμε μερικά απίστευτα κόλπα καθαρίσματος!

Το τσάι είναι ένα βότανο που στην Αγγλία και στην Τουρκία το έχουν αντικαταστήσει με τον καφέ. Στην Ελλάδα από την άλλη συνηθίζουμε να πίνουμε τσάι του βουνού – αν και υπάρχουν άπειρες ποικιλίες για να δοκιμάσεις – με μέλι, τόσο όταν κρυολογούμε όσο και όταν απλά…κρυώνουμε!

Δείτε ακόμα Πώς να ξεβουλώσετε τα σιφόνια στην αυλή από φύλλα και βρωμιές

Αυτό το θρεπτικό βότανο φαίνεται πως ακόμη και όταν βρίσκεται σε έτοιμα φακελάκια μπορεί να κάνει θαύματα όχι μόνο με την υγεία μας αλλά και με την καθαριότητα του σπιτιού. Στο σημερινό άρθρο θα σας δείξουμε 6 πανέξυπνα κόλπα καθαρισμού με το τσάι σύμμαχό σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Κάντε το πάτωμα από  ξύλο να λάμψει με μαύρο τσάι

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Όσοι έχουν παρκέ γνωρίζουν ότι η καθαριότητα του ξύλου, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ισχυρά καθαριστικά και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μεγάλες ποσότητες νερού. Μπορούμε λοιπόν σε ένα λίτρο βραστό νερό να προσθέσουμε 6 φακελάκια με μαύρο τσάι.

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Αφήνουμε 10 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρούμε τα φακελάκια από το μείγμα και ρίχνουμε το μαύρο τσάι σε έναν κουβά. Προσθέτουμε ακόμη ένα λίτρο νερό στον κουβά και σφουγγαρίζουμε με το μείγμα το πάτωμα από ξύλο. Προσοχή: Αυτό ισχύει για το παρκέ και όχι για το laminate.

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Με σύμμαχο το μαύρο τσάι κάντε τους καθρέφτες σας να γυαλίσουν

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Προσθέτουμε ένα φακελάκι μαύρο τσάι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά το ποτήρι στην άκρη. Αφαιρούμε το φακελάκι και προσθέτουμε παγάκια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού μόλις λιώσουν τα παγάκια και ψεκάζουμε με το μείγμα τα τζάμια. Σκουπίζουμε με ένα μαλακό πανί και είμαστε έτοιμοι!

Δείτε ακόμα Σκόνη στα δύσκολα μέρη του σπιτιού: Κόλπα για να την ξεφορτωθείτε

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Το πράσινο τσάι κάνει θαύματα στην καθαριότητα της τουαλέτας

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Προσθέτουμε δύο φακελάκια πράσινου τσάι στην λεκάνη της τουαλέτας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αχρησιμοποίητα ή χρησιμοποιημένα φακελάκια και αφήνουμε το τσάι να δράσει για 10 λεπτά. Τρίβουμε την λεκάνη και ξεπλένουμε.

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Διώξτε τις άσχημες οσμές από το ψυγείο με πράσινο τσάι

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Πιο συγκεκριμένα τοποθετούμε 2-3 φακελάκια τσαγιού σε ένα πιάτο. Μπορούμε και πάλι να χρησιμοποιήσουμε αχρησιμοποίητα ή χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Παρόλα αυτά τα φύλλα του τσαγιού πρέπει να είναι στεγνά.

Τοποθετούμε το πιάτο στο ψυγείο και το αφαιρούμε μετά από ένα μήνα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φακελάκια και να βάλουμε το πιάτο και πάλι στο ψυγείο για να αποφευχθεί η δημιουργία άσχημων οσμών στην πορεία.

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Με τσάι από μέντα μπορείς να φρεσκάρεις τα χαλιά σου

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Η εποχή που θα στρώσουμε τα χαλιά πλησιάζει και για να φρεσκάρουμε τα χαλιά μας θα χρειαστούμε μόνο τσάι μέντας. Πιο συγκεκριμένα ανοίγουμε 4-5 φακελάκια τσαγιού με μέντα και ρίχνουμε το περιεχόμενο των φακέλων στο χαλί. Αφήνουμε το τσάι να δράσει για μερικά λεπτά και σκουπίζουμε το χαλί με ηλεκτρική σκούπα.

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

Φρεσκάρουμε τα παπούτσια μας με τσάι μέντας

Τέλος μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα φακελάκι τσάι με μέντα μέσα στα παπούτσια που μυρίζουν άσχημα. Το τσάι θα απορροφήσει τις οσμές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε αχρησιμοποίητα είτε χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Όμως το τσάι πρέπει να είναι στεγνό.

κόλπα καθαριότητας-με-τσάι-

All photos via: hometalk.com

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close