Σκόνη στα δύσκολα μέρη του σπιτιού: Κόλπα για να την ξεφορτωθείτε

Η σκόνη δεν σε ρωτάει που θα πάει και θα καθίσει. Υπάρχουν μερικά μέρη που είναι δύσκολο να ξεσκονιστούν κι επειδή σε λίγο θα στρώσουμε και τα χαλιά και θα έχουμε και την…δική τους σκόνη, αυτά τα έξυπνα κόλπα είναι απαραίτητα!

Η σκόνη είναι από τα πιο κοινά προβλήματα σε ένα σπίτι. Εκτός του ότι η σκόνη δείχνει αντιαισθητική και προκαλεί βλάβες στις ηλεκτρικές συσκευές είναι και ιδιαίτερα ανθυγιεινή για εμάς και τα παιδιά μας. Η σκόνη είναι η αιτία για την εκδήλωση αλλεργιών και γενικότερα επιβαρύνει τον οργανισμό μας.

Υπάρχουν μερικά σημεία στο σπίτι που ξεσκονίζονται εύκολα. Υπάρχουν όμως και μερικά σημεία που ξεσκονίζονται δύσκολα κι επειδή δεν μας είναι εύκολο, παραμελούμε την καθαριότητά τους. Αυτά τα έξυπνα κόλπα καθαριότητας, θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε την σκόνη και από τα πιο δύσκολα σημεία. Διαβάστε παρακάτω: 

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Μωρομάντηλα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μωρομάντηλα για να ξεσκονίσετε σημεία του σπιτιού όπως είναι το πληκτρολόγιο του υπολογιστή ή κάποια επιφάνεια που είναι κάπως δύσκολη να ξεσκονιστεί. Τα μωρομάντηλα αφαιρούν αποτελεσματικά την σκόνη αρκεί, οι ηλεκτρονικές σας συσκευές να είναι απενεργοποιημένες, αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε εκεί.

Δείτε ακόμη Πως θα καθαρίσετε τα καλοριφερ και το καλυτερο;Τον τοιχό πίσω απο αυτα

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: onmed.gr

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Μαλακτικό ρούχων

Υπάρχει επίσης κι ένα κόλπο καθαρίσματος φτιάχνοντας ένα υπέροχο μείγμα από μαλακτικό ρούχων. Συγκεκριμένα αναμειγνύεται 1 δόση μαλακτικού ρούχων και 3 δόσεις νερού. Το συγκεκριμένο διάλυμα όχι μόνο απομακρύνει την σκόνη εκείνη την στιγμή, αλλά κρατάει τις επιφάνειές μας καθαρές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δείτε ακόμα Σπιτικό σπρέι για ξεσκόνισμα που κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ

Βάζουμε λοιπόν το μείγμα που φτιάχνουμε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και καθαρίζουμε με το μείγμα τα σημεία που κρίνετε απαραίτητα. Το συγκεκριμένο μείγμα είναι ιδανικό και για καθρέφτες, γυάλινα τραπέζια αλλά και ντουζιέρες.

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: spirossoulis.com

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Χρησιμοποιήστε υφασμάτινα γάντια

Υπάρχουν μερικά αντικείμενα μέσα στο σπίτι όπως είναι μερικά μπιμπελό ή τα φωτιστικά μας που δεν ξεσκονίζονται εύκολα. Από το να χαλάτε παλιές εφημερίδες και να γίνεται ένας χαμός μέσα στο σπίτι μπορείτε να βουτήξετε υφασμάτινα γάντια σε λίγο απορρυπαντικό για σκόνη και φορώντας τα γάντια να καθαρίσετε τα μικρά αντικείμενα του σπιτιού.

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: amazon.com

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Χρησιμοποιήστε μαλακά πινέλα

Στα δύσκολα σημεία του σπιτιού όπως οι γωνίες των επίπλων, τα μικρά διακοσμητικά ή ακόμη και τα φωτιστικά μπορούν επίσης να καθαριστούν με μαλακά πινέλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τρόπος καθαριότητας, ενδείκνυται σε αντικείμενα και μέρη που δεν έχουν πολλή σκόνη.

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: joom.com

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Χρησιμοποιήστε παλιές κάλτσες

Μπορείτε να βάλετε μία κάλτσα στο χέρι σας και να καθαρίσετε πιο εύκολα τις περσίδες των παραθύρων, και τους ανεμιστήρες . Επίσης μπορείτε να “ντύσετε” μία ηλεκτρική σκούπα με κάλτσα. Η κάλτσα παγιδεύει την σκόνη πιο εύκολα.

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: zipy.com.cy

 

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Χρησιμοποιήστε ρολό από χαρτί υγείας

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ακροφύσιο της ηλεκτρικής σκούπας με ένα ρολό από χαρτί υγείας. Το χαρτόνι λυγίζει κι έτσι μπορείτε να βάλετε την σκούπα ακόμη και στα πιο απρόσμενα σημεία του σπιτιού.

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Πρέπει να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω

Για να είναι αποτελεσματικό ένα καθάρισμα θα πρέπει να ξεκινήσετε την καθαριότητα του σπιτιού – στην προκειμένη το ξεσκόνισμα – από πάνω προς τα κάτω. Έτσι δεν θα χρειαστεί να καθαρίσετε κάτι διπλή φορά. Για παράδειγμα πρώτα ξεσκονίζουμε τα φωτιστικά και τους πολυέλαιους στην συνέχεια τα τραπέζια, τα κομοδίνα κλπ και έπειτα το πάτωμα.

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: fakel-f.ru

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Η υγρασία παίζει ρόλο

Φαίνεται πως αν η υγρασία του σπιτιού βρίσκεται σε ποσοστό 40-50% μέσα στο σπίτι, η σκόνη συσσωρεύεται πιο δύσκολα. Έτσι αν ζείτε σε ένα σπίτι με πολλή υγρασία καλό θα ήταν να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα αφού η υγρασία έχει καταστροφικές συνέπειες για το σπίτι αλλά πάνω από όλα για την υγεία μας.

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Ξεφορτωθείτε τα μπιμπελό

Παλιότερα τα μπιμπελό ήταν της μόδας και κάθε σπίτι πάνω από τα…σεμεδάκια του είχε και καμιά 10αριά μπιμπελό. Πλέον όμως έχουμε καταλάβει ότι τα μπιμπελό εκτός από περιττά, μας κάνουν και την ζωή δύσκολη. Ξεφορτωθείτε τα λοιπόν και θα γλιτώσετε το ξεσκόνισμά τους.

Δείτε ακόμα Έκοψε μια κάλτσα και έκανε κάτι που θα σας λύσει τα χέρια στο ξεσκόνισμα!

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Μην ξεχνάτε τις κουρτίνες

Οι κουρτίνες σκονίζονται εξίσου ακόμη κι αν δεν φαίνεται τόσο. Θα πρέπει λοιπόν να τις πλένετε στο πλυντήριο μία φορά τον χρόνο και να τις ξεσκονίζετε με το ακροφύσιο της ηλεκτρικής σκούπας μία φορά τον μήνα.

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: velona.gr

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά

Πολλές φορές το σπίτι σκονίζεται εύκολα εξαιτίας της σκόνης και των ρύπων που μπαίνουν από έξω. Ανοίξτε τα παράθυρα μία ώρα την ημέρα για να αερίσετε τους χώρους σας και από εκεί και πέρα ακόμη κι αν καπνίζετε κάντε της καρδιά σας πέτρα και καπνίστε στο μπαλκόνι ή κάτω από τον απορροφητήρα.

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Μην ξεχνάτε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Και τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται ξεσκόνισμα. Λίγο νερό σε ένα κομμάτι χαρτί μπορεί πραγματικά να σας λύσει τα χέρια στο ξεσκόνισμα των φυτών.

Δείτε ακόμη Τόσο καιρό σφουγγαρίζετε λάθος. Δείτε τον σωστό τρόπο και ένα μαγικό καθαριστικό

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: omysa.com

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Ο ατμός σώζει στο ξεσκόνισμα των χαλιών

Αν θέλετε να απομακρύνετε την σκόνη από τα χαλιά τότε θα πρέπει μία φορά την εβδομάδα να τα καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα – σε περίπτωση κατοικίδιων πιο συχνά – ενώ μία φορά τον μήνα με ατμό. Αυτό δεν θα επιτρέψει στην σκόνη να συσσωρευτεί στα βαθύτερα στρώματα των χαλιών και θα είναι ασφαλή ακόμη και για μωρά.

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: iron-vap.gr

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Χρησιμοποιήστε αποχνουδωτές

Ο αποχνουδωτής είναι ένα ρολό με συγκολλητική επιφάνεια και καταφέρνει να διώξει την σκόνη στα αμπαζούρ, στα διακοσμητικά μαξιλάρια και σε άλλες υφασμάτινες επιφάνειες. Επίσης απομακρύνει και διάφορες τρίχες ή χνούδια.

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Το σφουγγάρισμα είναι χρήσιμο

Ο σωστότερος τρόπος για να φρεσκάρετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας είναι το σφουγγαρίζετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το απορρυπαντικό θα φρεσκάρει την ατμόσφαιρα και θα απομακρυνθεί η σκόνη από τα δάπεδα.

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Βάλτε τα ρούχα σας σε αποθηκευτικές θήκες

Οι αποθηκευτικές θήκες είναι πολύ χρήσιμες στην οργάνωση των ρούχων αλλά επίσης, τα προστατεύουν από την σκόνη. Αν θέλετε λοιπόν να τα διατηρήσετε καθαρά, μοσχομυριστά και να τα διατηρήσετε για περισσότερο χρόνο, οι αποθηκευτικές θήκες είναι απαραίτητες.

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: Pinterest

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Ξεσκονίστε τις λάμπες με αλκοόλ

Μπορείτε να βουτήξετε ένα πανί σε αλκοόλ ή καθαρό οινόπνευμα και να καθαρίσετε με αποτελεσματικότητα τις λάμπες του σπιτιού σας. Θα τις απολυμάνετε και θα απομακρύνετε την σκόνη.

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Χρησιμοποιήστε πανιά με μικροίνες

Τα πανιά σε επιφάνειες γυάλινες είναι πολύ χρήσιμα αφού όχι μόνο απομακρύνουν με αποτελεσματικότητα την σκόνη αλλά δεν της επιτρέπουν και να ξανά συσσωρευτεί σε αυτές τις επιφάνειες. Επίσης μπορείτε με αυτα να καθαρίσετε ανεμιστήρες και καλοριφέρ

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: realshop.gr

Σκόνη στα δύσκολα μέρη του σπιτιού: Κόλπα για να την ξεφορτωθείτε

 Καθαρίστε τον εξαερισμό σας

Όσο λιγότερο συχνά καθαρίζετε τα φίλτρα, τόση περισσότερη σκόνη θα έχετε στο σπίτι. Εάν χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικές σκούπες και συστήματα εξαερισμού με βρώμικα φίλτρα, θα στείλετε τη σκόνη πίσω στον αέρα και θα συσσωρευτεί στις επιφάνειες. Αν θέλετε να αποφύγετε κάτι τέτοιο, καθαρίστε τα φίλτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού: Χρησιμοποιήστε πανί μικροϊνών πάνω στη σκούπα

Ένα καλό πανί με μικροΐνες μπορεί να λειτουργήσει μαγικά. Συλλέγει όχι μόνο τη σκόνη από τις επιφάνειες αλλά επίσης δεν αφήνει τα σωματίδια στον αέρα και πάλι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πανί για κάθε επιφάνεια, από το δάπεδο ως την κορυφή. Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να προσαρμόσετε το πανί στην σκούπα.

ξεσκόνισμα-στα-δύσκολα μέρη-του-σπιτιού-κόλπα καθαριότητας-

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close