Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά

Χαλιά: Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά . Σε λίγο θα κατεβάσουμε τα χαλιά από τα πατάρια και πρέπει να ξέρουμε πως να τα στρώσουμε σωστά.

Τα χαλιά υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Μπορεί να θέλουν συχνό καθάρισμα γιατί μαγνητίζουν τα μικρόβια, όμως σίγουρα είναι απαραίτητα. Καταρχάς διατηρούν το σπίτι ζεστό και ειδικά όταν μεγαλώνεις παιδιά που δεν τα πάνε και πολύ καλά με τις κάλτσες και τις παντόφλες σίγουρα δεν μπορείς να αφήνεις το πάτωμά σου γυμνό.

Δείτε ακόμα Χαλιά, ντουλάπες, κουρτίνες: 3 δουλειές που μισούμε και πώς θα τις κάνουμε σωστά

Επίσης είναι σε θέση να απογειώσουν έναν χώρο και να τον κάνουν να δείχνει πιο χουχουλιάρικος τον Χειμώνα. Έτσι τα χαλιά είναι απαραίτητα όμως το να τα τοποθετήσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα χαλιά πρέπει να τα στρώνουμε σωστά αν θέλουμε ο χώρος μας να είναι πρακτικός και όμορφος. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά στο καθιστικό

Στο καθιστικό, ως συνήθως το μήκος και το πλάτος των χαλιών είναι μεγάλο, ωστόσο αν πρόκειται να αφήσουμε κάτι έξω από το χαλί, προτιμούμε να είναι τα πίσω πόδια από τον καναπέ και από τις πολυθρόνες.

Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά Στο ιδανικό στρώσιμο, τα άκρα του χαλιού κρατούν απόσταση 30 με 35 εκατοστά από την περίμετρο του δωματίου. Επίσης, μην φοβάστε να στρώσετε ένα χαλί πάνω από ένα άλλο χαλί, αυτό δίνει μια ευχάριστη αίσθηση στον χώρο σας.

Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά

Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά στο σαλόνι

Για μικρά σαλόνια

Αν το σαλόνι σας είναι μικρό μπορείτε να το κάνετε να δείχνει μεγαλύτερο αν αφήσετε τα μπροστινά πόδια του καναπέ πάνω στο χαλί και τα πίσω πόδια του καναπέ να ακουμπούν στο πάτωμα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε μία αίσθηση αναλογίας ενώ τα έπιπλα ταιριάζουν καλύτερα μεταξύ τους.

πως-να-στρώσετε-σωστά-τα-χαλιά-στο-σαλόνι-

Photo via: Pinterest

Για μικρά χαλιά στο σαλόνι

Υπάρχουν κι εκείνοι που δεν αρέσκονται σε μεγάλα και βαριά χαλιά που προτιμούσαν οι παλαιότερες γυναίκες. Αν λοιπόν τα χαλιά σας είναι μικρά μπορείτε να τα βάλετε ανάμεσα στον καναπέ και στις καρέκλες ή στις πολυθρόνες σας χωρίς να ακουμπούν τα πόδια τους πάνω στα χαλιά σας.

Δείτε ακόμη 12 διαφορετικοί τρόποι να στρώσετε τα χαλιά!

πως-να-στρώσετε-σωστά-τα-χαλιά-στο-σαλόνι-

Photo via: stroy-podskazka.ru

Αν στο σαλόνι υπάρχουν δύο καναπέδες

Αν έχετε δύο καναπέδες και όχι καρέκλες ή πολυθρόνες ο καλύτερος τρόπος είναι να στρώσετε το χαλί βάζοντάς το ανάμεσά τους. Παράλληλα φροντίσετε να αφήσετε ίση απόσταση από τον κάθε καναπέ ενώ για να επιτύχετε την απόλυτη συμμετρία τοποθετήστε το τραπεζάκι του σαλονιού στο κέντρο του χαλιού.

πως-να-στρώσετε-σωστά-τα-χαλιά-στο-σαλόνι-

Photo via: giortazo.gr

Για πιο άνετο σαλόνι

Αν έχετε σαλόνι ευάερο και ευήλιο το χαλί πρέπει να καλύπτει την μεγαλύτερη επιφάνειά του. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να τοποθετηθούν όλα τα έπιπλα πάνω του. Έτσι δημιουργείτε μία οπτική συνέχεια και ο χώρος δεν φαίνεται να “κόβεται”.

Δείτε ακόμα DIY: 2 Φυσικά Αρωματικά Σπρέι Για Να Μοσχομυρίσουν Τα Χαλιά & Οι Κουρτίνες Σας -ΒΙΝΤΕΟ

Παρόλα αυτά υπάρχει ένας βασικός κανόνας. Δεν πρέπει να κολλήσετε το χαλί στον τοίχο. Φροντίστε λοιπόν να απέχει τουλάχιστον 30-45 εκατοστά από τον τοίχο γιατί αλλιώς ο χώρος θα δείξει πιο μικρός.

πως-να-στρώσετε-σωστά-τα-χαλιά-στο-σαλόνι-

Photo via: alfombras-online.com

Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά στην τραπεζαρία

Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά

Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά

Για να στρώσετε το χαλί σας στην τραπεζαρία υπάρχει ένα βασικός κανόνας. Όλα τα έπιπλα πρέπει να είναι πάνω στο χαλί. Το τραπέζι και οι καρέκλες πρέπει να είναι πάνω στο χαλί όμως και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προσέξετε κάτι ακόμη.

Δεν αρκεί απλώς να είναι το τραπέζι και οι καρέκλες στο χαλί αλλά θα πρέπει οι καρέκλες να εξέχουν περιμετρικά από την τραπεζαρία. Έτσι ακόμη κι αν μετακινείτε τις καρέκλες για να κάτσετε εκείνες θα είναι μέσα στο όριο του χαλιού. Με αυτόν τον τρόπο οι καρέκλες της τραπεζαρίας δε θα σκαλώνουν στο χαλί κι έτσι θα εφαρμόζουν πλήρως.

Δείτε ακόμη Μάθετε τα κόλπα για να τοποθετείτε σωστά τα χαλιά σας!

πως-να-στρώσετε-σωστά-τα-χαλιά-στη-τραπεζαρία-

Photo via: Pinterest

Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά στο υπνοδωμάτιο

Πως θα τοποθετήσετε ένα μεγάλο χαλί

Μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο χαλί για την κρεβατοκάμαρά σας. Θα πρέπει όμως να εξέχει περιμετρικά από το κρεβάτι 30 εκατοστά από την κάθε μεριά του, αν έχετε διπλό κρεβάτι και 45 εκατοστά από την κάθε μεριά του αν έχετε υπέρδιπλο κρεβάτι.

Με αυτόν τον τρόπο ακόμη και μία μικρή κρεβατοκάμαρα θα δείξει μεγαλύτερη γιατί η συμμετρία παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός χώρου. Επίσης για να μην αγοράζετε καινούρια χαλιά μπορείτε να τοποθετήσετε το χαλί που ήδη έχετε κατά μήκος, δηλαδή από την μεγαλύτερη μεριά του.

πως-να-στρώσετε-σωστά-τα-χαλιά-στο-υπνοδωμάτιο-

Photo via: Pinterest

Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιάΠως να στρώσετε σωστά τα χαλιά

 

Πως να στρώσετε σωστά τα μικρότερα χαλιά

Αν θέλετε να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρά σας με μικρά χαλιά μπορείτε να τα τοποθετήσετε στα πλάγια του κρεβατιού υπολογίζοντας να έχουν την ίδια απόσταση και από τις δύο μεριές. Διαφορετικά μπορείτε να βάλετε ένα μικρό χαλί ακριβώς μπροστά από το κρεβάτι σας και θα δώσετε στον χώρο μία ζεστασιά.

πως-να-στρώσετε-σωστά-τα-χαλιά-στο-υπνοδωμάτιο-

Photo via: mattressclarity.com

Παρόλα αυτά στα μικρά χαλιά δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί. Τρία μικρά χαλιά σε κάθε πλευρά του κρεβατιού θα κάνουν τον χώρο να μοιάζει μικρότερος, κάτι που φυσικά δεν θέλουμε.

πως-να-στρώσετε-σωστά-τα-χαλιά-στο-υπνοδωμάτιο-

Photo via: Pinterest

Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά στον διάδρομο

Μακρόστενα χαλιά

Τα μακρόστενα χαλιά θα δώσουν την ψευδαίσθηση ενός διαδρόμου πολύ μεγάλου. Γι’ αυτό προτιμήστε τα. Παρόλα αυτά θα πρέπει τα χαλιά σας να έχουν απόσταση από τους τοίχους του διαδρόμου. Διαφορετικά θα κάνουν τον διάδρομο ή αλλιώς χολ να μοιάζει πιο στενός από ότι ήδη είναι.

Τέλος και πολύ σημαντικό είναι το χαλί να μην εμποδίζει στο άνοιγμα και στο κλείσιμο της πόρτας. Θα πρέπει λοιπόν το χαλί του διαδρόμου να απέχει λίγα εκατοστά από την πόρτα έτσι ώστε να μην χαλάει κάθε φορά που κάποιος μπαίνει ή κάποιος βγαίνει από το σπίτι.

Δείτε ακόμη Σωστό στρώσιμο χαλιών: Πως να τα φρεσκάρετε και κόλπα για το καθάρισμα

πως-να-στρώσετε-σωστά-τα-χαλιά-στο-διάδρομο-

Photo via: decoration.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την οργάνωση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close