φτιάξε_diy_βάζο_από_πλαστικό_μπουκάλι_που_μοιάζει_με_κεραμικό_

Μία πανεύκολη κατασκευή για να φτιάξετε βάζο από πλαστικό μπουκάλι, που θα μοιάζει σαν κεραμικό.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν τα λουλούδια μέσα στο σπίτι. Όμως σε πολλές περιπτώσεις έχουμε έλλειψη σε βάζα. Επίσης ακόμη και έλλειψη σε βάζα να μην έχουμε, πολλές φορές μας αρέσει να ασχολούμαστε με κατασκευές. Διαφορετική μαγεία έχει να βάλεις τα λουλούδια σου σε ένα αγοραστό βάζο και διαφορετική μαγεία στο δικό σου.

Οι κατασκευές είναι ένα πολύ καλό αγχολυτικό. Επίσης είναι μία αρκετά οικονομική ασχολία που σας γλιτώνει έξοδα και σας γεμίζει δημιουργικότητα. Όμως στα βάζα η κατάσταση είναι διαφορετική. Συνήθως για να φτιάξεις χειροποίητα diy βάζα χρειάζεσαι υλικά όπως το γυαλί.

Δείτε ακόμα Εύκολες κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις με γυάλινα βαζάκια! (DIY)

Κάτι άλλο θα κάνει το βάζο σου να μοιάζει φθηνό. Το γυαλί δεν είναι ούτε φθηνό υλικό, ούτε επεξεργάζεται εύκολα από έναν αρχάριο. Όμως στην σημερινή μας diy κατασκευή θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα βάζο από πλαστικό μπουκάλι που να μοιάζει με κεραμικό.

Είναι ένα πολύ σικάτο βάζο που θα μοιάζει με αντίκα και σίγουρα θα αναδείξει τα λουλούδια σας. Είναι ένα πολύ οικονομικό βάζο που αξίζει να δοκιμάσετε να το φτιάξετε. Εμείς θα σας περιγράψουμε αναλυτικά τις οδηγίες και στο τέλος θα δούμε και το απαραίτητο βίντεο. Διαβάστε παρακάτω: 

Η διαδικασία

Παίρνουμε ένα μπουκάλι του ενός λίτρου από αναψυκτικό. Κόβουμε με ένα κοπίδι τον πάτο του, το κόβουμε στην μέση και κόβουμε και το στόμιό του. Ενώνουμε την μέση του μπουκαλιού με το στόμιο πρόχειρα και το βάζουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα δεύτερο μπουκάλι αναψυκτικού και το κόβουμε με το κοπίδι λίγο πιο πάνω από την ετικέτα.

Παίρνουμε το κομμένο κομμάτι και ζωγραφίζουμε με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο μικρά τριγωνάκια γύρω από το κομμένο κομμάτι. Παίρνουμε ένα ψαλίδι και κόβουμε τα μικρά τριγωνάκια. Παίρνουμε ισχυρή κόλλα και βάζουμε κόλλα στο στόμιο από το δεύτερο μπουκάλι και το ενώνουμε με το πρώτο.

Βάζουμε κόλλα στον πάτο του πρώτου μπουκαλιού και τον ενώνουμε κι αυτόν. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε λευκό τσιμέντο με λίγο νερό. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε κομμάτια από παλιά μας ρούχα τα οποία τα έχουμε κόψει σε τετράγωνα.

Δείτε ακόμα Πώς να μεταμορφώσετε σε μικρά έργα τέχνης τα γυάλινα βάζα σας με τη μέθοδο της ζωγραφικής

Βουτάμε το κάθε κομμάτι στο τσιμέντο λοιπόν και στην συνέχεια το βάζουμε πάνω στον μπουκάλι προσέχοντας να αγκαλιάσει προσεκτικά το μπουκάλι. Καλύπτουμε όλο το μπουκάλι με τα βουτηγμένα σε τσιμέντο κουρέλια.

Στην συνέχεια, με ένα πινέλο στρώνουμε επιπλέον τσιμέντο πάνω από το μπουκάλι. Το αφήνουμε να στεγνώσει για 4 ώρες και με μία σπάτουλα στρώνουμε μετά από 4 ώρες επιπλέον τσιμέντο σε όλο το μπουκάλι. Το αφήνουμε και πάλι να στεγνώσει για 4 ώρες.

Μετά τις 4 ώρες γεμίζουμε μία λεκάνη με νερό και βουτάμε το μπουκάλι μέσα στο νερό ενώ το τρίβουμε παράλληλα με χαρτί άμμου για να το κάνουμε λείο. Το βάφουμε με ακρυλικό χρώμα της επιλογής μας και φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο μας αρέσει. Μπορούμε να κολλήσουμε και αυτοκόλλητα.

Δείτε το βίντεο αναλυτικά παρακάτω:

Δείτε όλες τις diy κατασκευές στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close