Φτιάξτε Μόνοι σας Αυτό το Σούπερ Τραπεζάκι Σαλονιού!

Οι κατασκευές πάντα δίνουν τη χαρά της δημιουργίας και για όσους θέλουν, όχι μόνο να χαίρονται δημιουργώντας αλλά και να εξοικονομούν χρήματα φτιάχνοντας τα έπιπλα του σπιτιού τους με τα χεράκια τους, τότε αυτό το τραπεζάκι σαλονιού είναι μια καλή πρόταση.

Δείτε ακόμη: «Μαγευτικό» το σπίτι της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Δείτε το εσωτερικό και την υπέροχη θέα

Σημειώστε τα υλικά και ξεκινήστε να φτιάχνετε την κατασκευή που ετοιμάσαμε για εσάς.

Τι θα χρειαστείτε:

2 ξύλινα καδρόνια Μ2,7m x Πλ.75mm και Πάχους 63mm (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ξυλείας)
4 inox ή μεταλλικές γωνιές 63mm x 63mm (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κιγκαλερίας)
2 γαλβανιζέ ράβδους ορθογωνικής διατομής -λάμες- (Το μήκος τους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 mm. Όσο για το πάχος και το φάρδος τους θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες της ανάγκες της κατασκευής και να εξασφαλίζουν την ασφαλή χρήση της. Θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κιγκαλερίας)
4 διακοσμητικές inox ή μεταλλικές ρόδες (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη επιπλοποιίας)
44 βίδες (το μέγεθός τους θα πρέπει να είναι ανάλογο των χιλιοστών του καδρονιού)

Tip: Αν θέλετε μπορείτε, πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής, να περάσετε στα καδρόνια βερνίκι ξύλου χρώματος της επιλογής σας για ένα πιο επαγγελματικού τύπου αποτέλεσμα αλλά και για να ενισχύσετε τη διάρκεια ζωής τους.

Φτιάξτε το πιο Στιλάτο Έπιπλο για την Είσοδο του Σπιτιού σας

Φτιάξτε Μόνοι σας Αυτό το Σούπερ Τραπεζάκι Σαλονιού!Το μέγεθος του τραπεζιού θα είναι κατάλληλο για ένα μικρό καθιστικό. Για μεγαλύτερο τραπέζι θα χρειαστεί να αυξήσετε αναλογικά τα καδρόνια και τα μεγέθη των λαμών.

Δείτε ακόμη: Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στα παλιά σας αντικείμενα με αυτούς τους εκπληκτικούς τρόπους!

Πώς θα το κάνετε:

Θα ξεκινήσετε κόβοντας το κάθε καδρόνι σε τρία ίσα μέρη (δηλαδή 90mm το κάθε κομμάτι) έτσι ώστε να πάρετε από το σύνολο των καδρονιών 6 κομμάτια. Θα ενώσετε μεταξύ τους τα κομμάτια, σε οριζόντια διάταξη, και στην συνέχεια θα βιδώσετε επάνω τους κάθετα τις λάμες 10 με 13 cm πιο μέσα από κάθε άκρο. Κατόπιν θα τοποθετήστε τις γωνιές σε κάθε γωνία της επιφάνειας των καδρονιών που έχει δημιουργηθεί, καλύπτοντας το πάχος τους και τέλος από την κάτω πλευρά (δηλαδή από την πλευρά που έχετε βιδώσει τις λάμες) τοποθετήστε τις ρόδες σε ίση απόσταση μεταξύ τους τόσο κατά πλάτους όσο και κατά μήκους της επιφάνειας.

Συμβουλή: Οι διαστάσεις του τραπεζιού σε αναλογία με τα υλικά που δόθηκαν παραπάνω θα είναι 0,90m x 0,45m. Για ένα μεγαλύτερο τραπεζάκι θα πρέπει απλώς να αυξήσετε τον αριθμό των καδρονιών, κρατώντας την αναλογία των 90mm ανά κομμάτι και αυξάνοντας το μέγεθος της λάμας που θα πρέπει να είναι ανάλογο των διαστάσεων που θα καλύπτουν τα καδρόνια.

Πηγή: spirossoulis.com
Close