Φτιάξτε τον πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο τάρανδο !

Όσο πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα τόσο περισσότερο μας έρχονται στο μυαλό πράγματα τα οποία τα έχουμε συνδυάσει αποκλειστικά με αυτή την περίοδο, όπως είναι για παράδειγμα οι τάρανδοι.Οι τάρανδοι μας υπενθυμίζουν με το δικό τους τρόπο την έλευση του Άγιου Βασίλη!Έτσι αν θέλετε να μπείτε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα διακοσμητικά ταράνδων που είναι φτιαγμένα από ξύλο σημύδας.Τα διακοσμητικά αυτά είναι πολύ όμορφα και για να τα φτιάξετε χρησιμοποιείτε απλά εργαλεία.

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas1_

Υλικά που θα χρειαστείτε:

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas2_

 1. κλαδιά  με διάμετρο 5 περίπου εκατοστά
 2. πριόνι χειρός
 3. μαρκαδόρο
 4. τρυπάνι με όλα τα εξαρτήματα του
 5. ευθεία κλαράκια
 6. κόλλα για όλες τις χρήσεις
 7. ένα ψαλίδι
 8. πινέζες υφάσματος
 9. σφυρί
 10. κλαράκια με παρακλάδια
 11. ένα κόκκινο στρασάκι για το Rudolph

Διαδικασία:

 • Βήμα 1: Κόψτε ένα κομμάτι του κλαδιού για το Σώμα

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas3_

Αν δεν έχετε πρόσβαση σε κλαδιά σημύδας,μπορείτε να τα βρείτε και σε διάφορα καταστήματα με χειροτεχνίες αυτά με διάμετρο 2,5 με 5 εκατοστά. Αν τα αγοράσετε από το κατάστημα το καλό είναι οτι έχουν περάσει από κάποια επεξεργασία και έχουν προ καθαριστεί για εσάς, καθώς είναι πολύ ίσια.Χρησιμοποιώντας ένα πριόνι χειρός, κόψτε ένα τμήμα 7 με 10 εκατοστά από το κλαδί της σημύδας, αλλά αυτό εξαρτάται και από το πόσο μεγάλο θέλετε να γίνει ο τάρανδο σας. Σε αυτό το πρώτο βήμα έτσι θα έχετε φτιάξει το σώμα του ταράνδου.

Δείτε ακόμη:Φτιάξτε τον πιο όμορφο και φωτεινό πίνακα για τα Χριστούγεννα

 • Βήμα 2: Κόψτε ένα κομμάτι από το κλαδί για να φτιάξετε το κεφάλι.

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas4_

Χρησιμοποιώντας ένα πριόνι χειρός, κόψτε ένα τμήμα κάπου 2,5 με 3 εκατοστά από το κλαδί της σημύδας για να φτιάξετε το κεφάλι. Αλλά μην κόψετε το κλαδί ίσια γείρετε το πριόνι ώστε να κόψετε το κλαδί σε μια γωνία. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε την καθοδική κλίση του ρύγχους ενός ελαφιού.

 • Βήμα 3: Κόψτε ένα κομμάτι ξύλου για να φτιάξετε τα αυτιά

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas5_

Για τα αυτιά του ταράνδου, κόβετε ένα παχύ ημικύκλιο από το κλαδί του ταράνδου κάπου 6,35 χιλιοστά. Ο πιο εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κόψετε ένα κλαδί από την κορυφή του μέχρι μέσα περίπου 8,5 χιλιοστά. Τότε θα έχετε το ίσιο κομμάτι ώστε να το κόψετε σε δύο ημικύκλια.

Δείτε ακόμη:Φτιάξτε μόνες σας υπέροχα χριστουγεννιάτικα βαζάκια που θα λατρέψουν τα παιδιά σας 

Βήμα 4: Κάντε τρύπες για τα μέρη του σώματος

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas6_

Αποφασίστε πιο μέρος του κλαδιού θέλετε να είναι το κάτω μέρος του ταράνδου.Στη συνέχεια κάντε 4 σημάδια εκεί που θέλετε να βάλετε τα πόδια. Ανοίξτε τρύπες στα σημεία που έχετε σημαδέψει με το μαρκαδόρο.Το μέγεθος της τρύπας εξαρτάται από το μέγεθος των κλαδιών που έχετε επιλέξει για τα μέρη του σώματος.Οποιοδήποτε στενό κλαδί και σε ίσια γραμμή είναι κατάλληλο.Κρατήστε το κλαδί στη τρύπα μέχρι να σιγουρευτείτε οτι το μέγεθος της τρύπας είναι κατάλληλο για το κλαδί.Το πιο σίγουρο είναι οτι θα χρειαστείτε ένα τρυπάνι μεταξύ 3,2 και 9,5 χιλιοστών. Είναι καλύτερο να κάνετε πιο μικρές τρύπες για τα κλαδιά σας παρά μεγάλες και να έχετε θέμα μετά με την τοποθέτηση. Τρυπήστε κάπου 13 χιλιοστά βάθος προς το ξύλο.

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas7_

Ανοίξτε μια τρύπα στο πίσω μέρος του κλαδιού για την ουρά του ταράνδου. Βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος της τρύπας θα είναι ίδιο με αυτών στα πόδια.

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas8_

Ανοίξτε μια τρύπα για να φτιάξετε το λαιμό, όπου ο λαιμός θα πηγαίνει από την κορυφή του κλαδιού έως την μπροστινή πλευρά. Για το λαιμό, επιλέξτε ένα πιο λεπτό κλαδί, οπότε χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι που θα δημιουργήσει ένα στενότερο τρύπα.

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas89_

Όσο πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα τόσο περισσότερο μας έρχονται στο μυαλό πράγματα τα οποία τα έχουμε συνδυάσει αποκλειστικά με αυτή την περίοδο, όπως είναι για παράδειγμα οι τάρανδοι.

 • Βήμα 5: Τοποθετήστε τα πόδια και την ουρά

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas10_

Περάστε τα κλαδιά στις τρύπες που έχετε ανοίξει για τα πόδια και κολλήστε τα με κόλλα για όλες τις χρήσεις προκειμένου να μην μετακινούνται. Στη συνέχεια κόψτε τα κλαδάκια που δεν χρειάζονται.Το δεξί και το αριστερό κλαδάκι πρέπει να έχουν το ίδιο ύψος και να είναι πολύ χαμηλά προκειμένου ο τάρανδος να μην φαίνεται κοντός.Ότι δεν χρειάζεται κόψτε το με ένα ψαλίδι.

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas11_

Κόψτε ένα κομμάτι 13 χιλιοστών από το κλαδί και κολλήστε στο πίσω μέρος ώστε να κάνετε την ουρά.

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas12_

 • Βήμα 6: Κάντε τρύπες στα τμήματα του κεφαλιού

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas13_

Σε αυτό το τμήμα που έχετε ορίσει το κεφάλι του ταράνδου, θα κάνετε τρεις τρύπες – δύο για τα κέρατα και μιά για το λαιμό. Για τα κέρατα, επιλέξτε λεπτά κλαδιά που έχουν πολλές παραφυάδες. Κρατήστε τα κλαδιά δίπλα από το τρυπάνι προκειμένου να κάνετε το σωστό μέγεθος τρύπας. Ανοίξτε τις οπές προς το πίσω μέρος του κεφαλιού. Στη συνέχεια, ανοίξτε μια τρύπα στο κάτω μέρος του κεφαλιού όπου θα μπεί ο λαιμός. Το μέγεθος της εν λόγω οπής θα πρέπει να είναι ίδιο μέγεθος με την οπή του λαιμού που διανοίγεται στο σώμα.

Δείτε ακόμη:Με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο φτιάξτε ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο

 • Βήμα 7: Προσθέστε τη μύτη και το στόμα

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas14_

Για τα μάτια, βάλτε με ένα σφυρί δύο στρογγυλές πινέζες και στις δύο πλευρές του ρύγχους μπροστά από τις τρύπες για τα κέρατα. Στο κάτω μέρος του ξύλου καρφώστε μια πινέζα για τη μύτη. Αυτά τα χαρακτηριστικά του προσώπου προσθέτουν την προσωπικότητα στον τάρανδο.

 • Βήμα 8: Βάλτε τα κέρατα στο τάρανδο

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas15_

Τοποθετήστε τα κλαδιά με  τις παραφυάδες μέσα στις τρύπες που έχετε ανοίξει για τα κέρατα. Τοποθετήστε τα έτσι ώστε οι παραφυάδες να είναι προς τα έξω, και στερεώστε τα στη θέση τους με κόλλα.

Βήμα 9: Συνδέστε τα αυτιά

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas16_

Για τα αυτιά, κολλήστε τα ημικύκλια στο πίσω μέρος του κεφαλιού με το ήμισυ περίπου του ημικυκλίου που εκτείνεται πέρα από το κεφάλι.

 • Βήμα 10: Συνδέστε το κεφάλι στο υπόλοιπο σώμα

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas17_

Ενώστε το κεφάλι και το σώμα με το κλαδί που ταιριάζει στις τρύπες του λαιμού. Κολλήστε το τέλος που πηγαίνει στο κεφάλι προκειμένου να μην φύγει από τη θέση του. Εάν δεν κολλήσετε το κλαδί  για το τμήμα του σώματος, το κεφάλι θα περιστρέφεται μπροστά και πίσω.

Και μην ξεχνάτε να φτιάξετε και ένα Rudolph!

Αν σας άρεσε πολύ αυτή η ιδέα και θέλετε να φτιάξετε πολλούς ταράνδους δεν έχετε παρά να φτιάξετε και ένα τάρανδο με κόκκινη μυτούλα! Το Rudolph μας! Αντί για πινέζα στο τέλος του ρύγχους μπορείτε να κολλήσετε ένα κόκκινο στρασάκι και ο Rudolph σας θα είναι έτοιμος

ftiaxte-tarandous-apo-xilo-simidas18_

Πηγή: ehow.com
Close