Γιατί τα ρούχα δεν κρατάνε τη μυρωδιά του μαλακτικού ;

Γιατί τα ρούχα δεν κρατάνε τη μυρωδιά του μαλακτικού; Όλοι οι λόγοι που τα ρούχα δεν μυρίζουν μαλακτικό. Πως να κάνετε τα ρούχα να μοσχοβολάνε για πολλές ημέρες.

Ενα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που συμβαίνουν με το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο είναι ότι αυτά δεν κρατάνε πάντα ούτε καν στην αρχή την όμορφη μυρωδιά του μαλακτικού που χρησιμοποιήσαμε.

Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που τα ρούχα δεν κρατάνε τη μυρωδιά του μαλακτικού που πιθανόν δεν φαντάζεστε.

Δεν κάνετε συντήρηση στο πλυντήριο

Κάθε πλύση απελευθερώνει πολλές ακαθαρσίες με αποτέλεσμα το πλυντήριο να γεμίζει με ένα είδος γλίτσας που εξουδετερώνει κάθε όμορφη μυρωδιά. Φροντίστε να καθαρίζετε το πλυντήριό σας τακτικά και να μην ξεχνάτε ούτε το συρτάρι όπου μπαίνει το απορρυπαντικό.

Δεν βγάζετε τα ρούχα έγκαιρα από το πλυντήριο

Δείτε ακόμη Γιατί το πλυντήριο ρούχων μυρίζει άσχημα; Diy τρόποι για να το κάνετε σαν καινούργιο!
Το να βάζετε μαλακτικό στα ρούχα αλλά να τα αφήνετε επί ώρες να κάθονται στριμωγμένα μέσα στο πλυντήριο είναι χαμένος κόπος. Η μυρωδιά του πλυντηρίου υπερισχύει αυτής του μαλακτικού και έτσι τα ρούχα σας μυρίζουν άσχημα.

Βάζετε πολύ μαλακτικό

Αν νομίζετε πως η υπερβολική χρήση μαλακτικού θα κάνει τα ρούχα σας να μυρίζουν πιο ωραία, κάνετε λάθος. Βάλτε πάντα τη συνιστώμενη δόση μαλακτικού.

Πως να μυρίζουν ωραία τα ρούχα

Πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο μπορείτε να τα αφήσετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά σε ένα μείγμα ζεστού νερού και ενός από τα παρακάτω συστατικά: ξύδι (3/4 της κούπας), χυμός λεμονιού (μισή κούπα), μαγειρική σόδα (3/4 της κούπας). Ξεπλύνετε και στη συνέχεια ξεκινήστε αμέσως την πλύση.

Δεν υπερφορτώνουμε τον κάδο του πλυντηρίου. Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να έχουν το απαραίτητο «αέρα» τα ρούχα να κινηθούν και να πλυθούν σωστά.

Καθαρίζουμε συχνά τη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου. Διαβάστε αναλυτικά το πως θα το κάνετε στην ανάρτηση εδώ.

 

Close