Γιατί το πλυντήριο ρούχων μυρίζει άσχημα; Diy τρόποι για να το κάνετε σαν καινούργιο!

Ακόμη και οι πιο επιμελείς νοικοκυρές τείνουν να ξεχνούν ότι ακόμη και οι ηλεκτρικές συσκευές θέλουν καθάρισμα. Το πλυντήριο ρούχων μας είναι πολύ σημαντικό να το διατηρούμε καθαρό. Αυτό, διότι ένα βρώμικο πλυντήριο μεταφέρει την βρωμιά στα ρούχα που θα πλύνουμε σε αυτό και θα τα φορέσουμε.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ρούχα μας να μυρίζουν άσχημα και φυσικά να είναι ανθυγιεινά για το δέρμα μας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για την υγειά της συσκευής αλλά και την δική μας, να διατηρούμε το πλυντήριο μας απαλλαγμένο από άσχημες μυρωδιές και άλατα.

Για ποιον λόγο όμως ένα πλυντήριο, μυρίζει άσχημα τόσο συχνά; Αφού συνεχώς, τρέχει νερό και απορρυπαντικό στο εσωτερικό του. Παρακάτω, θα εξηγήσουμε τους λόγους καθώς επίσης, θα σας δείξουμε και τους τρόπους για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά. Διαβάστε παρακάτω:

Για ποιον λόγο το πλυντήριο ρούχων μας μυρίζει άσχημα;

Η άσχημη μυρωδιά του πλυντηρίου οφείλεται στην δημιουργία μικροοργανισμών στις κρυφές κοιλότητες του πλυντηρίου. Αυτοί οι μικροοργανισμοί δημιουργούνται εξαιτίας του απορρυπαντικού, της βρωμιάς που βγαίνει από τα ρούχα καθώς και των αλάτων που ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζει το πλυντήριο.

Δείτε ακόμα Μπορείτε να μυρίζετε ωραία ακόμη κι αν δεν έχετε προλάβει να κάνετε μπάνιο με αυτά τα 10 έξυπνα tips!

Ένα βρώμικο πλυντήριο, έχει ως αποτέλεσμα να μην καθαρίζει σωστά τα ρούχα. Για να είστε σίγουροι λοιπόν ότι τα ρούχα σας όντως πλένονται πρέπει τουλάχιστον 2 με 3 φορές τον χρόνο να καθαρίζετε τον κάδο, το λάστιχο και τις θήκες του πλυντηρίου σας.

Για να βρομίζει όσο το δυνατόν λιγότερο το πλυντήριο σας, καλό θα ήταν να αφήνετε την πόρτα του μισάνοιχτη κάθε φορά που τελειώνετε με την χρήση του. Αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήσετε παραπάνω από μια φορά την ίδια μέρα, αφήστε την πόρτα μισάνοιχτη ανάμεσα στις πλύσεις.

Πως μπορούμε να καθαρίσουμε τον κάδο του πλυντηρίου;

Το βρώμικο πλυντήριο είναι συχνό φαινόμενο στις μέρες μας. Έτσι, υπάρχουν πολλά απορρυπαντικα στην αγορά, όπου μπορούν να κάνουν για εσάς την βρομοδουλειά. Απλά βάλτε τα ειδικά απορρυπαντικα στο πλυντήριο και πραγματοποιείστε πλύση χωρίς να έχετε ρούχα στον κάδο, βάζοντας το σε υψηλή θερμοκρασία.

Επειδή αυτά τα απορρυπαντικα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακριβά, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας δυο diy τρόπους για να καθαρίσετε τον κάδο του πλυντηρίου σας. Ο πρώτο φυσικά περιλαμβάνει το φυσικό απολυμαντικό, το οποίο είναι το ξύδι.

Δείτε ακόμα Έχετε αϋπνίες; Κοιμηθείτε σε λιγότερο από ένα λεπτό με αυτό το απλό κόλπο!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να θέσετε το πλυντήριο στους 90 βαθμούς Κελσίου. Όταν ο κάδος γεμίσει με νερό, τότε προσθέστε δυο κούπες λευκό ξίδι στην θήκη του απορρυπαντικού και αφήστε τα όλα, στο…αγαπημένο μας ξύδι.

Μόλις τελειώσετε, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε δεύτερη πλύση χωρίς ρούχα, μόνο με νερό, για να διώξετε την μυρωδιά του ξυδιού. Μπορείτε επίσης να περάσετε την επιφάνεια του κάδου με ένα πανάκι βουτηγμένο σε ξύδι.

Μια δεύτερη εναλλακτική είναι η μαγειρική σόδα. Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα μας, η μαγειρική σόδα πρόκειται για ένα…πολυεργαλείο! Και πάλι η διαδικασία είναι η ίδια.

Πλύση σε υψηλή θερμοκρασία, ποσότητα μαγειρικής σόδας ίση με αυτήν που θα χρησιμοποιούσατε στο απορρυπαντικό, στην θήκη του απορρυπαντικού, πλύσιμο και στράγγισμα και ξέπλυμα στο ίδιο πρόγραμμα με καθαρό νερό.

Γιατί το πλυντήριο ρούχων μυρίζει άσχημα; Diy τρόποι για να το κάνετε σαν καινούργιο!

Photo via: mama365.gr

Πως καθαρίζουμε τις θήκες του πλυντηρίου;

Σε μια λεκάνη προσθέστε καθαρό και καυτό νερό. Αφαιρέστε τις θήκες του απορρυπαντικού και του μαλακτικού από το πλυντήριο και βάλτε ‘τες στο καυτό νερό, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο καθαριστώ σπρέι και τρίψτε ‘τες καλά έτσι ώστε να τις καθαρίσετε από δύσκολους λεκέδες.

Δείτε ακόμα Πως μπορούμε να φυτέψουμε την δική μας λεμονιά στο μπαλκόνι; Δείτε τον τρόπο!

Τέλος, τις σκουπίζετε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα και βάζετε τις θήκες και πάλι στη θέση τους! Εύκολο;

Γιατί το πλυντήριο ρούχων μυρίζει άσχημα; Diy τρόποι για να το κάνετε σαν καινούργιο!

Photo via: tospitakimou.gr

Πως καθαρίζουμε το λάστιχο στο πλυντήριο ρούχων;

Σε μια λεκάνη προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκαντικού υγρού και 500 ml ζεστό νερό. Έτσι δημιουργήσατε το απολυμαντικό σας δείγμα. Στη συνέχεια βουτήξτε μέσα ένα καθαρό πανί και ξεκινήστε με αυτό το πανί να καθαρίζετε το λάστιχο του πλυντηρίου.

Γιατί το πλυντήριο ρούχων μυρίζει άσχημα; Diy τρόποι για να το κάνετε σαν καινούργιο!

Photo via: tospitakimou.gr

Close