Πως να κρατήσετε τη γυάλινη ντουζιέρα σας καθαρό για εβδομάδες

Γυάλινη ντουζιέρα και άλατα: Δείτε πως θα απαλλαγείτε από τα άλατα . Πως να κρατήσετε τη γυάλινη ντουζιέρα σας καθαρή για εβδομάδες; Σίγουρα όσοι έχετε γυάλινη ντουζιέρα έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές αν υπάρχει κάποιος τρόπος, να την κρατήσετε καθαρή για εβδομάδες. Οι γυάλινες ντουζιέρες είναι τάση τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ σικάτες και μοντέρνες.

Έτσι, όλο και περισσότερα σπίτια, διαλέγουν για το μπάνιο τους μία γυάλινη ντουζιέρα. Ένα δωμάτιο από γυαλί που κλείνει με πόρτα και όταν κάνεις μπάνιο, σε κάνει να νιώθεις λες και πρωταγωνιστείς σε ταινία του Hollywood.

Η γυάλινη ντουζιέρα όμως φαίνεται πως είναι…δίκοπο μαχαίρι. Από την μία είναι μία πολύ μοντέρνα και πρακτική επιλογή. Δεν χρειάζεσαι κουρτίνες στο μπάνιο, φυλάσσει όλη την υγρασία και τα νερά στο εσωτερικό της κι έτσι το μπάνιο σου γενικότερα δεν χρειάζεται σφουγγάρισμα.

Δείτε ακόμα Εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στο μπάνιο

Και φυσικά είναι πολύ μοντέρνα και δίνει στο μπάνιο σου μία πιο μοντέρνα νότα. Από την άλλη όμως, γυάλινη ντουζιέρα = άλατα που χρειάζονται διαρκώς καθάρισμα. Η υγρασία που συγκρατούν γεμίζει το γυαλί της ντουζιέρας συχνά άλατα και λεκέδες. Κι έτσι μία γυάλινη ντουζιέρα χρειάζεται σχεδόν κάθε μέρα καθάρισμα.

Κάτι που σίγουρα είναι πολύ ενοχλητικό, αφού όταν δουλεύεις όλη την μέρα δεν μπορείς σε καθημερινή βάση να ασχολείσαι με την γυάλινη ντουζιέρα σου. Αν δεν καθαρίσεις την γυάλινη ντουζιέρα σου όμως, θα χάσει την λάμψη και την ομορφιά της.

Αν λοιπόν διαθέτετε γυάλινη ντουζιέρα ή σκέφτεστε να αποκτήσετε στο μέλλον μία γυάλινη ντουζιέρα και σκέφτεστε την καθαριότητά σας, εμείς σας βρήκαμε ένα clean tip που θα σας λύσει τα χέρια! Έτσι, θα μπορείτε να έχετε ένα μοντέρνο μπάνιο και μία πεντακάθαρη ντουζιέρα για εβδομάδες ολόκληρες. Διαβάστε παρακάτω:

Πως να κρατήσετε τη γυάλινη ντουζιέρα σας καθαρό για εβδομάδες

 Βήμα πρώτο: Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και σαπούνι

Στην αρχή θα χρειαστείτε ένα σφουγγάρι για το μπάνιο, νερό και σαπούνι. Απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Βρέχουμε λοιπόν το σφουγγάρι με το σαπούνι και ξεκινάμε να τρίβουμε επιμελώς την γυάλινη ντουζιέρα μας. Αφού αφαιρέσουμε τους λεκέδες της, ξεπλένουμε με νερό.

Φυσικά δεν αφήνουμε την γυάλινη ντουζιέρα μας να στεγνώσει μόνη της από το νερό, γιατί θα καταλήξει και πάλι βρώμικη, από τους λεκέδες νερού. Παίρνουμε ένα πανί μικροϊνών και στεγνώνουμε επιμελώς την ντουζιέρα μας.

Το πανί μικροϊνών είναι το ιδανικότερο πανί για στέγνωμα των επιφανειών του σπιτιού μας. Και φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση η γυάλινη ντουζιέρα μας. Αυτό ισχύει, διότι, τα πανιά μικροϊνών είναι πολύ απορροφητικά και συγκρατούν όλη την υγρασία!

Μπορείτε να τα βρείτε σε πολύ χαμηλές τιμές σε καταστήματα με είδη σπιτιού. Επίσης υπάρχουν πανιά μικροϊνών και σε μεγάλα supermarkets.

Πως να διατηρήσετε την γυάλινη ντουζιέρα καθαρή για εβδομάδες: Βήμα πρώτο: Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και σαπούνι

Βήμα δεύτερο: Χρησιμοποιήστε κερί γυαλίσματος αυτοκινήτου σε σπρέι

Το πρώτο βήμα το ακολουθούμε όσοι έχουμε γυάλινες ντουζιέρες έτσι και αλλιώς. Το μυστικό που θα διατηρήσει την γυάλινη ντουζιέρα σας καθαρή για ολόκληρες εβδομάδες, κρύβεται στο δεύτερο βήμα. Γι’ αυτό δείξτε μεγάλη προσοχή. Θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι με κερί γυαλίσματος αυτοκινήτου σε σπρέι.

Αυτό το κερί θα το βρείτε στα βενζινάδικα αλλά μπορούμε να το βρούμε και σε μαγαζιά με είδη καθαρισμού για το σπίτι. Και στις δύο περιπτώσεις πωλείται σε πολύ χαμηλές τιμές και σίγουρα δε θα ξοδευτεί με την πρώτη χρήση.

Παίρνετε λοιπόν το κερί γυαλίσματος αυτοκινήτου και αφού στεγνώσετε πλήρως την γυάλινη ντουζιέρα σας, ψεκάστε την επιφάνειά της με το κερί. Ψεκάστε όλες τις επιφάνειες της γυάλινης ντουζιέρας σας με το κερί γυαλίσματος αυτοκινήτου. Έτσι η γυάλινη ντουζιέρα θα διατηρηθεί καθαρή για εβδομάδες.

Βέβαια το πόσες εβδομάδες θα μείνει καθαρή, διαφέρει ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε την ντουζιέρα.

Πως να διατηρήσετε την γυάλινη ντουζιέρα καθαρή για εβδομάδες: Βήμα δεύτερο: Χρησιμοποιήστε κερί γυαλίσματος αυτοκινήτου σε σπρέι 

Πως να διατηρήσετε την γυάλινη ντουζιέρα καθαρή για εβδομάδες: Βήμα δεύτερο: Χρησιμοποιήστε κερί γυαλίσματος αυτοκινήτου σε σπρέι 

All photos via: hometalk.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σπίτι  στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close