Δείτε τον σωστό τρόπο που πρέπει να πλένουμε τις κουβέρτες μας

Δείτε τον σωστό τρόπο που πρέπει να πλένουμε τις κουβέρτες μας! Τώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν ολοένα και περισσότερο, οι κουβέρτες μας ξεκινούν και πάλι να βγαίνουν από τις ντουλάπες μας. Επειδή τις χρησιμοποιούμε πολύ συχνά είναι λογικό να χρειάζονται πλύσιμο πολλές φορές.

Άλλωστε μέσα στον μήνα αλλάζουμε σεντόνια και κουβέρτες συχνά. Το σημερινό άρθρο προορίζεται για τις νέες νοικοκυρές αλλά και για εκείνες που μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να είχαν λάθος πληροφορίες σχετικά με το πλύσιμο της κουβέρτας. Πρέπει να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικός ο σωστός τρόπος πλυσίματος.

Δείτε ακόμα Σωστό στρώσιμο χαλιών: Πως να τα φρεσκάρετε & μερικά έξυπνα κόλπα για το καθάρισμα

Ο τρόπος που πλένουμε και αποθηκεύουμε τις κουβέρτες καθορίζει την διάρκεια ζωής τους. Αν θέλουμε οι κουβέρτες μας να παραμείνουν απαλές και ζεστές για πολλά χρόνια ακόμη καλά θα κάνουμε να πάρουμε στα σοβαρά τις σημερινές συμβουλές. Διαβάστε παρακάτω:

Ο σωστός τρόπος για να πλύνουμε τις κουβέρτες μας: στεγνός καθαρισμός

Υπάρχουν κουβέρτες που είναι κατασκευασμένες από πολύ ευαίσθητα υλικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα καθαριστήριο για να σας πλύνει τις κουβέρτες, με την μέθοδο του στεγνού καθαρισμού. Ο στεγνός καθαρισμός, προστατεύει τις κουβέρτες μας και τις καθαρίζει αποτελεσματικά.

Βέβαια είναι σημαντικό να εμπιστευθείτε τις κουβέρτες σας σε ένα καθαριστήριο που ξέρετε ότι θα σας τις προσέξει και θα κάνει αποτελεσματική και σωστή δουλειά. Μην ξεχνάτε ότι ένα καθαριστήριο αν δεν κάνει καλά την δουλειά του είναι σε θέση να φθείρε τις κουβέρτες και τα ρούχα σας.

Ο σωστός τρόπος για να πλύνουμε τις κουβέρτες μας: το πλυντήριο

Βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το πλυντήριο για να πλύνουμε ορισμένες κουβέρτες. Όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να θυμόμαστε ότι η θερμοκρασία του νερού παίζει πολύ σημαντικό τρόπο. Εάν ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα στους 30 βαθμούς Κελσίου, θα είναι η ιδανική θερμοκρασία για την κουβέρτα σας.

Αν πλύνετε τις κουβέρτες σας σε παραπάνω από 30 βαθμούς Κελσίου, τότε μπορεί αυτές οι κουβέρτες να φθαρούν. Μπορεί να χάσουν την απαλότητα τους, να δημιουργηθούν κηλίδες ή να ξεκινήσουν οι ίνες της κουβέρτας να πέφτουν. Επίσης πρέπει να χρησιμοποιήσετε υγρό απορρυπαντικό.

Clean tip:

Είναι σημαντικό να μην βάλετε παραπάνω μαλακτικό για τα ρούχα από αυτό που χρειάζονται. Στην περίπτωση της κουβέρτας, το παραπάνω μαλακτικό μπορεί να κάνει τις ίνες της κουβέρτες να γίνουν άκαμπτες. Επίσης οι στροφές στυψίματος θα πρέπει να είναι 500-600 περίπου.

Ο σωστός τρόπος για να πλύνουμε τις κουβέρτες μας: το πλυντήριο 

Photo via: tospitakimou.gr

Ο σωστός τρόπος για να πλύνουμε τις κουβέρτες μας: μπορούμε να πλύνουμε τις κουβέρτες μας στο χέρι!

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που επιλέγουν να πλύνουν τις κουβέρτες τους στο χέρι. Μερικές φορές το πλυντήριο δεν είναι αρκετά μεγάλο και οι κουβέρτες δεν χωρούν. Σε άλλες περιπτώσεις, οι παλιές νοικοκυρές επιλέγουν να πλύνουν τις κουβέρτες τους στο χέρι γιατί θεωρούν ότι αυτός ο τρόπος πλυσίματος είναι πιο αποτελεσματικός.

Αν θέλετε να πλύνετε τις κουβέρτες σας στο χέρι εμείς, θα σας εξηγήσουμε τον τρόπο που μπορείτε να το κάνετε. Για αρχή θα πρέπει να ρίξουμε νερό στην μπανιέρα και να την γεμίσουμε. Προσθέτουμε τα απαραίτητα απορρυπαντικά και ρίχνουμε μέσα την κουβέρτα για να μουλιάσει για δύο ώρες.

Αφού περάσουν οι δύο ώρες, αδειάζουμε την μπανιέρα και ξεπλένουμε την κουβέρτα. Στην συνέχεια την βυθίζουμε ξανά σε σκέτο νερό για περίπου μία με δύο ώρες. Θέλουμε το νερό να γίνει διαυγές. Αφού γίνει διαυγές στραγγίζουμε καλά την κουβέρτα.

Ο σωστός τρόπος για να πλύνουμε τις κουβέρτες μας: μπορούμε να πλύνουμε τις κουβέρτες μας στο χέρι! 

Photo via: Youtube.com

Clean tip:

Μια μεγάλη κουβέρτα είναι καλό να την τοποθετούμε σε μία μεγάλη μπανιέρα με ζεστό νερό. Η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι 30 με 40 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε λίγο απορρυπαντικό ή λευκό σαπούνι για 10 λεπτά. Στην συνέχεια, ξεπλένουμε 2 με 3 φορές με άφθονο νερό και κρεμάμε την κουβέρτα και από τα δύο μέρη.

Την αφήνουμε στην συνέχεια να στραγγίσει πολύ καλά. Για περισσότερη απολύμανση, μπορούμε να ρίξουμε μία μικρή ποσότητα αμμωνίας ή ξύδι στο νερό. Το ξύδι επίσης, καθαρίζει πολύ καλά και τους λεκέδες.

Πώς μπορούμε να στεγνώσουμε τις κουβέρτες μας;

Πολύ σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της κουβέρτας μας δεν παίζει μόνο το πλύσιμο, αλλά και το στέγνωμα. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν είναι να κρεμάσουμε την κουβέρτα μας από ένα σκοινί. Περιστρέφουμε την κουβέρτα κάθε 2 με 3 ώρες για να εξασφαλίσουμε ότι θα στεγνώσει από όλες τις πλευρές.

Αν δεν μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε σκοινί τις βάζουμε σε μία επίπεδη επιφάνεια και την αφήνουμε να στεγνώσει στον ήλιο.

Πώς μπορούμε να στεγνώσουμε τις κουβέρτες μας

Photo via: koon.ru

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις κουβέρτες μας;

Όλοι αλλάζουμε συχνά σεντόνια και κουβέρτες για να διατηρούμε την υγιεινή του σπιτιού μας σε καλό επίπεδο. Πόσο συχνά όμως μπορούμε να αλλάζουμε τις κουβέρτες μας; Αν οι κουβέρτες μας δεν έχουν λεκέδες πρέπει να πλένονται τουλάχιστον 2-3 φορές τον Χειμώνα.

Οι κουβέρτες που είναι εποχιακές θα πρέπει να αφαιρούνται όταν περάσει η εποχιακή σεζόν.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις κουβέρτες μας

Photo via: kalogirouhome.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Close