Η τάση με τα γυάλινα βαζάκια που έχει ξετρελάνει όλο το διαδίκτυο

Τα γυάλινα αυτά βαζάκια αποτελούν μια πανέξυπνη ιδέα η οποιά μπορεί να κάνει κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, να λάμπει. Ωστόσο τώρα υπάρχει άλλος ένας λόγος να θες να βάλεις αυτά τα υπέροχα γυάλινα βαζάκια με glitter μέσα στο σπίτι σου, καθώς έχουν και χαλαρωτικές ιδιότητες.

Αυτά τα βαζάκια με το glitter έχουν κάνει μεγάλο χαμό στο instagram καθώς πολλοί χρήστες θεωρούν οτι έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες και διώχνουν το άγχος.Ένα βίντεο από insider πρόσφατα έγινε viral, με πάνω από 19 εκατομμύρια προβολές, και μπορούμε να δούμε το γιατί. Απλά κοιτάξτε πόσο μαγευτικό είναι:

 

video credit:facebook

Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα,το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα βαζάκι με ζεστό νερό και να προσθέσετε glitter με κόλλα.

Δείτε ακόμη:Τυλίγει το ρολό από το χαρτί σε ένα μαχαίρι και κάνει κάτι που θα σε εκπλήξει

Σύμφωνα με την Christie Kiley , μια εργοθεραπεύτρια στο blog Mama ΟΤ, αυτά τα βάζα μπορεί να βοηθήσουν και τα υπερκινητικά παιδιά να ηρεμήσουν. Αυτή γράφει το εξής:

”Εάν ένα παιδί είναι τόσο αναστατωμένο που δεν μπορεί να παρηγορηθεί ή να ασχοληθεί με άλλες κατευναστικές δραστηριότητες (όπως δεν θέλει να το αγγίζουν, να το αγκαλιάσουν, ή να του μιλήσουν), αυτά τα ηρεμιστικά βαζάκια μπορεί να χρησιμεύσουν ως μια οπτική «άγκυρα» και να κάνουν το παιδί να εστιάσει σε ένα σημείο, ενώ νιώθει οτι έχει χάσει τον έλεγχο.Το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να κουνήσει το μπουκάλι όσο δυνατά θέλει  (καλό θα ήταν σε αυτή τη περίπτωση να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό μπουκάλι), και αυτό θα παράξει κατευναστική ιδιοδεκτική είσοδο στο σώμα του, ενώ επίσης χρησιμεύει ως μια φυσική διέξοδο που είναι λιγότερο καταστροφική από ό, τι το χτύπημα ή τις μπουνιές. Ενώ κρατά το μπουκάλι το παιδί και βλέπει τη λάμψη από τα glitter να πέφτει, τα χέρια και τα μάτια του επικεντρώνονται στην μεσαία γραμμή και αυτό μπορεί να το βοηθήσει να οργανώσει και να κεντράρει το νευρικό του σύστημα. Και ενώ η καρδιά του θα αρχίσει να ηρεμεί , η αναπνοή του θα χαλαρώνει και δεν θα είναι πια τόσο αναστατωμένο.Η αργή πτώση  του ανακινούμενου glitter μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα οπτικό μοντέλο που ασυνείδητα, μπορεί να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή του.”

Αντί για ένα γυάλινο βάζο, η Christie προτείνει τη χρήση ενός μπουκαλιού με νερό, αν σκοπεύετε να το δώσετε στο παιδί σας.

Δείτε ακόμη: Απίθανες ιδέες για κατασκευές με άμμο θαλάσσης

Φυσικά, εσείς μπορείτε να φτιάξετε ένα τέτοιο βαζάκι για τον εαυτό σας. Η λάμψη του θα κάνει οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας να λάμπει.

Δείτε μερικά ακόμα παραδείγματα από το διαδίκτυο:

 

#calmingjar #timelaps @aneulore @caroscrap

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης luckie101 (@luckie101) στις

video credit: instagram

 

I made a glitter jar today 💕 #calmingjar #glitterjar #summerprocrastination #glitter #love #calming #whattodolist Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης @catherine_mckinlay στις

video credit: instagram

 

Barattolo della calma ✨ #CalmingJar #Montessori

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Giulia Anna Pasotti (@giulipaso) στις

video credit: instagram

 

My new favourite thing! #glitterjars #relaxing #calmingjar #pink 😍💕 Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Erica Grace (@ericacollins99) στις

video credit: instagram

 

Made a glitter jar! It’s been amazing so far, thanks for the inspiration, Internet!! #stimtoys #glitter #glitterjar #diy #craft

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Kate Brown (@autojoy) στις

photo credit:instagram

 

I made some glitter jars to help with my anxiety! #glitter #calm #anxiety #glitterjar Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης COCO-monster (@cocomonsterstuff) στις

video credit:instagram

 

#GlitterJar #Anxiety #Art

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Katie..♡ (@katielouise024) στις

video credit: instagram

Δείτε ακόμη: Υπέροχες κατασκευές από κονσερβοκουτια!

Πηγή: countryliving

Photo credit: pinterest

 

 

Close