τάσεις-στις-κουρτίνες-το-Καλοκαίρι 2022-

Κουρτίνες: Όλες οι νέες τάσεις για το Καλοκαίρι 2022. Όλες οι νέες τάσεις στις κουρτίνες για το σπίτι, που θα τις προτιμήσουμε πολύ, το Καλοκαίρι 2022.

Οι κουρτίνες είναι απαραίτητες σε κάθε σπίτι. Κρατούν τον ήλιο μακριά, μας παρέχουν ιδιωτικότητα και φυσικά ολοκληρώνουν την οποιαδήποτε διακόσμηση, έχουμε επιλέξεις για το σπίτι μας. Οι κουρτίνες δεν είναι μόνο πρακτικές είναι και διακοσμητικές.

Αυτό σημαίνει ότι τάσεις στις κουρτίνες βγαίνουν ανά διαστήματα όπως ακριβώς συμβαίνει και με οτιδήποτε άλλο αφορά την διακόσμηση. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις επικρατέστερες τάσεις στις κουρτίνες για το Καλοκαίρι 2022. Διαβάστε παρακάτω:

Καλοκαιρινες Κουρτίνες: Όλες οι τάσεις για το φετινό Καλοκαίρι 2022: Κίτρινες κουρτίνες στο σπίτι

Ξεκινάμε με ένα ζωντανό χρώμα που θα πρωταγωνιστήσει στις κουρτίνες των σπιτιών μας το Καλοκαίρι του 2022. Οι κίτρινες κουρτίνες είναι στην κορυφή των τάσεων αφού είναι μοντέρνες, φωτεινές και βάζουν το Καλοκαίρι μέσα στο σπίτι σας.

Κουρτίνες: Όλες οι νέες τάσεις για το Καλοκαίρι 2022

Μπορείτε να συνδυάσετε τις φωτεινές κίτρινες κουρτίνες με ένα σπίτι ντυμένο με παστέλ αποχρώσεις όπως βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία. Μην φοβηθείτε να ταιριάξετε κίτρινες και γκρι κουρτίνες ή κίτρινες και κουρτίνες με άλλα χρώματα για να παίξετε με τους χρωματισμούς.

κίτρινες-κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Όμως οι κίτρινες κουρτίνες μπορούν να ταιριάξουν και σε ένα σπίτι με έντονα χρώματα δημιουργώντας ένα pop art αποτέλεσμα ή και σε ένα σπίτι με γήινες αποχρώσεις. Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα έρθουν και θα ολοκληρώσουν το σπίτι σας.

κίτρινες-κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

 

Καλοκαιρινες Κουρτίνες: Όλες οι τάσεις για το φετινό Καλοκαίρι 2022:  Παστέλ κουρτίνες σε κάθε δωμάτιο

Οι παστέλ αποχρώσεις είναι για ακόμη μία χρονιά στις τάσεις. Φαίνεται πως το παστέλ θα κυριαρχήσει το 2022 και στις κουρτίνες του σπιτιού μας. Είναι γλυκές και σικ αποχρώσεις. Παρακάτω βλέπουμε πως μερικές θαλασσί παστέλ κουρτίνες προσδίδουν στο σπίτι έναν ρομαντισμό.

παστέλ κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε παστέλ κουρτίνες σε θαλασσί ή και άλλα χρώματα με λευκές, μπεζ και γκρι κουρτίνες που ανήκουν και αυτές στα παστέλ χρώματα. Γενικότερα το να συνδυάζετε διαφορετικών χρωματισμών κουρτίνες, είναι μία μοντέρνα άποψη που όλο και περισσότεροι υιοθετούν.

παστέλ κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Οι παστέλ αποχρώσεις μπορούν επίσης να ολοκληρώσουν και μία vintage διακόσμηση σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Άλλωστε η vintage αισθητική για ακόμη μία χρονιά παραμένει στην μόδα. Αυτό ισχύει και στις κουρτίνες όπως θα δούμε στην συνέχεια.

παστέλ κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Καλοκαιρινες Κουρτίνες: Όλες οι τάσεις για το φετινό Καλοκαίρι 2022:  Πράσινες κουρτίνες για ένα δροσερό σπίτι

Το πράσινο είναι ένα δροσερό και ανάλαφρο χρώμα που προσδίδει στον χώρο μία επιπλέον δροσιά. Το Καλοκαίρι δεν μας αρκεί μόνο το κλιματιστικό και ο ανεμιστήρας για να νιώσουμε μία δροσερή ατμόσφαιρα. Φυτά εσωτερικού χώρου, διακοσμητικά με νερό και δροσερά χρώματα όπως το πράσινο είναι απαραίτητα.

πράσινες κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Μπορείς λοιπόν για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα να επιλέξεις πράσινες κουρτίνες τόσο στο καθιστικό όσο και στην κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο. Είναι ένα αγαπημένο χρώμα που για ακόμη μία χρονιά θα πρωταγωνιστήσει.

πράσινες κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Δείτε ακόμα Καλοκαιρινή διακόσμηση σε κοραλί : 12 ιδέες

πράσινες κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Καλοκαιρινες Κουρτίνες: Όλες οι τάσεις για το φετινό Καλοκαίρι 2022:  Σκούρες κουρτίνες που κρατούν τον ήλιο μακριά

Το Καλοκαίρι τόσο οι διακοσμητές όσο και οι παλιές νοικοκυρές συμβουλεύουν να προτιμούμε σκουρόχρωμες κουρτίνες για τα παράθυρα του σπιτιού μας. Μπορεί τα σκούρα ρούχα να μαγνητίζουν τον ήλιο όμως οι σκουρόχρωμες κουρτίνες έχουν τα εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

σκουρόχρωμες κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Οι σκουρόχρωμες κουρτίνες είναι σε θέση να κάνουν το δωμάτιο πιο σκιερό και να διατηρήσουν την δροσιά του για περισσότερη ώρα αφού εμποδίζουν τον ήλιο να εισέλθει στους χώρους μας. Μπορείτε να προτιμήσετε σκουρόχρωμες κουρτίνες όπως και οι παρακάτω ακόμη και για το παιδικό δωμάτιο.

σκουρόχρωμες κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Φυσικά η συγκεκριμένη τάση δεν σας δεσμεύει κάπου. Μπορείτε να διαλέξετε το μαύρο, το σκούρο γκρι, το σκούρο πράσινο, το σκούρο πορτοκαλί, το σκούρο μπλε και γενικότερα οποιοδήποτε σκούρο χρώμα σας αρέσει. Προτιμήστε παρόλα αυτά τα σκοτεινά χρώματα όπως είναι οι παρακάτω κουρτίνες για τους λόγους που προαναφέραμε.

σκουρόχρωμες κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Καλοκαιρινες Κουρτίνες: Όλες οι τάσεις για το φετινό Καλοκαίρι 2022: Μοντέρνες κουρτίνες με σχέδια

Τα σχέδια στις κουρτίνες σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητα αν έχεις ένα σπίτι με μίνιμαλ διακόσμηση. Έτσι μερικές εντυπωσιακές κουρτίνες με φλοράλ σχέδια και όχι μόνο, μπορούν να προσθέσουν λίγη παραπάνω πληροφορία στο σπίτι σας, το οποίο είναι απαραίτητο.

κουρτίνες-με-σχέδια-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Μπορείς να διαλέξεις φλοράλ κουρτίνες όπως είδαμε παραπάνω, κουρτίνες ανάλαφρες με χρωματιστές πεταλούδες για όλους τους χώρους του σπιτιού και ειδικά για το παιδικό δωμάτιο και γενικά, σχέδια της δικής σας αρεσκείας.

κουρτίνες-με-σχέδια-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες- κουρτίνες-με-σχέδια-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Καλοκαιρινες Κουρτίνες: Όλες οι τάσεις για το φετινό Καλοκαίρι 2022:  Vintage κουρτίνες για επιστροφή…στις ρίζες

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η vintage αισθητική για ακόμη μία χρονιά πρωταγωνιστεί στην διακόσμηση του σπιτιού μας. Μπορείς να διαλέξεις κουρτίνες όπως και οι παρακάτω σε μπεζ χρώμα με vintage λουλούδια που θα χαρίσουν στο σπίτι σας επιπλέον φινέτσα.

vintage κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Δείτε ακόμα Διακόσμηση μπάνιου: 15 ιδέες σε καφέ χρώμα

vintage κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

Επίσης, μπορείτε να διαλέξετε κουρτίνες με δαντέλα στο σχέδιο όπως προτιμούσαν οι γυναίκες 30 χρόνια πριν. Τέτοιες κουρτίνες ήταν της μόδας τότε και φαίνεται πως επανέρχονται δυναμικά στην διακόσμηση του 2022. Δανειστείτε από τις μητέρες σας λοιπόν, γιατί σίγουρα θα έχουν έστω μία τέτοια κουρτίνα.

vintage κουρτίνες-στην-διακόσμηση-τάσεις-ιδέες-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close