πως-να-καθαρίσω-τον-καναπέ-clean tips-

Καναπές: Πως να τον καθαρίσετε εύκολα. Πως να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τους λεκέδες από τα υφάσματα του καναπέ.

Οι καναπέδες μας είναι από τα αγαπημένα μας έπιπλα μέσα στο σπίτι. Πόσες φορές μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά δεν έχουμε αράξει στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση, τρώγοντας ποπ κορν και πίνοντας αναψυκτικό;

Κι εκεί που πίνεις ανέμελα το αναψυκτικό σου σαν να ήρθε κάποιος και να σου τρύπησε το χέρι, σου έπεσε στον καναπέ. Και πάρε τον λεκέ στον λευκό σου καναπέ. Πόσες φορές δεν έχουν έρθει φίλοι να κάτσουμε όλοι μαζί, να φάμε ξηρούς καρπούς και να πιούμε μπυρίτσα;

Πέφτει η στάχτη του ενός στον καναπέ, είχε βρώμικα χέρια ο άλλος και μας τον γάριασε, έγιναν μικρό ατυχήματα με τον παρά άλλο και μας τον λέρωσε. Οι καναπέδες δεν καθαρίζουν εύκολα και οι περισσότεροι αναγκάζονται να τους πάνε στο καθαριστήριο.

Δείτε ακόμα Πως να καθαρίσετε την σκουριά με ξύδι

Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Γιατί εμείς βρήκαμε έναν πανεύκολο τρόπο να ανανεώσετε και να φρεσκάρετε τον καναπέ σας απαλλάσσοντας τον από τους δύσκολους λεκέδες. Ένα πανεύκολο και οικονομικό κόλπο καθαριότητας που θα σας λύσει τα χέρια. Διαβάστε παρακάτω: 

Καναπές: Πως να τον καθαρίσετε εύκολα: Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τον καναπέ σας

Αρχικά θα χρειαστεί να φορέσετε ένα ζευγάρι γάντια οικιακής χρήσης. Έπειτα ανακατέψετε 1/4 κούπα λευκό ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων, 1 κουταλάκι του γλυκού βόρακα και 4 κούπες ζεστό νερό σε έναν κουβά.

Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίξτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στην συνέχεια ψεκάστε με το μείγμα μία μικρή υφασμάτινη ταπετσαρία για δοκιμή. Έπειτα καθαρίστε με ένα σφουγγάρι και σκουπίστε ελαφρώς την υφασμάτινη ταπετσαρία με ένα καθαρό πανί. Αν πιάσει, δοκιμάστε το και με τον καναπέ σας.

πως-να-καθαρίσω-τον-καναπέ-clean tips-

Καναπές: Πως να τον καθαρίσετε εύκολα : Το δεύτερο έξυπνο κόλπο καθαρισμού για τον καναπέ

Επίσης μπορείτε να ανακατέψετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό σε 4 κούπες ζεστό νερό. Πιέστε ένα σφουγγάρι στο μείγμα για να κάνετε αφρό. Στην συνέχεια τρίψτε αυτόν τον αφρό στον καναπέ με ένα σφουγγάρι δουλεύοντας απαλά και σε μία μικρή περιοχή κάθε φορά.

Έπειτα σκουπίστε την περιοχή με ένα καθαρό, υγρό σφουγγάρι. Ξεπλύνετε το σφουγγάρι έτσι ώστε να διώξετε τον αφρό χωρίς να βραχεί το ύφασμα. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να καθαριστεί όλος ο καναπές. Αφήστε τον καναπέ να στεγνώσει τελείως και στην συνέχεια τον ξανά χρησιμοποιείτε.

Δείτε ακόμα Μάρμαρο: Καθαρίστε τα λίπη και τα σημάδια με 6 εύκολους τρόπους

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω έξυπνα κόλπα καθαριότητας μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε υφασμάτινη επιφάνεια επίπλου στο σπίτι. Για παράδειγμα στο υφασμάτινο σημείο της καρέκλας, στα πουφ ή οπουδήποτε αλλού.

πως-να-καθαρίσω-τον-καναπέ-clean tips-

All photos via: hunker.com

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close