Πως να καθαρίσετε την smart τηλεόραση χωρίς να βλάψετε την οθόνη_

Καθαρίστε την smart τηλεόραση χωρίς να βλάψετε την οθόνη. Όλα τα σπίτια πλέον έχουν smart τηλεόραση. Οι smart τηλεοράσεις είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας . Μπορείτε έχοντας smart τηλεόραση, να δείτε Netflix, να δείτε online ταινίες και σειρές, να μπείτε μέχρι και στο Youtube.

Με λίγα λόγια η smart τηλεόραση κάνει λίγο ή πολύ όλα όσα θα μπορούσαμε να κάνουμε με το κινητό ή με τον υπολογιστή μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια η σύγχρονη τεχνολογία έχει και μεγάλο κόστος. Έτσι για να έχετε την δική σας smart τηλεόραση, πιθανότατα θα την αγοράσατε με δόσεις ή κάνοντας οικονομίες.

Δείτε ακόμα 10 μηνιαίες δουλειές για την γενική καθαριότητα του σαλονιού

Γι’ αυτό είναι και πολύ λογικό να προτιμάτε να σπάσετε το πόδι σας, παρά να…σπάσει ή χαλάσει η τηλεόρασή σας, προτού λήξει η εγγύηση ή από δικό σας λάθος. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πως μπορείτε να καθαρίσετε την οθόνη της smart τηλεόρασης, χωρίς να την βλάψετε.

Είναι ένα πολύ σημαντικό άρθρο, διότι πολλές νοικοκυρές κάνουν το λάθος να βάζουν αρκετό καθαριστικό στις συσκευές τεχνολογίας από άγνοια με αποτέλεσμα να τις βραχυκυκλώνουν. Και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα θέλαμε να γίνει με την smart τηλεόραση μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως_ να καθαρίσετε_ την smart _τηλεόραση_ χωρίς_ να βλάψετε_ την οθόνη_

Πρώτο βήμα για να καθαρίσετε την smart τηλεόραση

Αν θέλετε να καθαρίσετε την smart τηλεόρασή σας το πρώτο πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να την κλείσετε σε περίπτωση που είναι αναμμένη και φυσικά να την βγάλετε από την πρίζα για να μην την θέσετε σε κίνδυνο βραχυκυκλώματος.

Τέλος θα πρέπει να δώσετε λίγο χρόνο στην συσκευή να κρυώσει έτσι ώστε να μπορέσετε να αφαιρέσετε οποιοδήποτε λεκέ χωρίς φόβο από πάνω της.

Δεύτερο βήμα για να καθαρίσετε την smart τηλεόραση

Έπειτα θα πρέπει σε πρώτη φάση να ξεκινήσετε να καθαρίζετε τα πλαστικά μέρη. Καθαρίστε τα με ένα στεγνό και μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αν υπάρχει κάποιος δύσκολος λεκές, τότε μπορείτε να μουλιάσετε το πανί σας σε μία λεκάνη με νερό.

Στην λεκάνη θα πρέπει να υπάρχει καθαρό νερό αλλά αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μία μικρή ποσότητα ενός ήπιου απορρυπαντικού. Στην συνέχεια στύψτε πολύ καλά το πανί έτσι ώστε να φύγουν τα περιττά νερά και ξεκινήσετε να καθαρίζετε με προσοχή τον δύσκολο λεκέ. Αφού τον αφαιρέσετε, περάστε το σημείο με ένα στεγνό πανί.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να ψεκάζουμε την τηλεόραση με οποιοδήποτε υγρό απορρυπαντικό ή και νερό, διότι μπορεί να βραχυκυκλώσει.

Πως_ να καθαρίσετε_ την smart _τηλεόραση_ χωρίς_ να βλάψετε_ την οθόνη_

Τρίτο βήμα για να καθαρίσετε την smart τηλεόραση

Αυτό που προβληματίζει τους περισσότερους ανθρώπους είναι ο καθαρισμός της οθόνης στην smart τηλεόραση. Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία για τον καθαρισμό της οθόνης θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το πάνελ της καλύπτεται από ειδική αντιθαμβωτική επίστρωση, που είναι ευαίσθητη σε χημικά προϊόντα αλλά και γρατζουνιές.

Αν λοιπόν κάνετε ένα λάθος, μπορεί να χαλάσετε αυτό το πάνελ και να δείτε στην οθόνη σας καμένα pixels. Η αντικατάστασή του αποτελεί μονόδρομος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό της οθόνης σας υγρό για τα τζάμια ή κάποιο άλλο καθαριστικό όπως επίσης χαρτί κουζίνας, σφουγγαράκι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό θα μπορούσε να είναι τραχύ και να χαράξει το πάνελ.

Αν θέλετε να καθαρίσετε άφοβα την οθόνη της τηλεόρασης θα πρέπει να αγοράσετε ειδικά προϊόντα για την φροντίδα του πάνελ, όπως είναι ένα πανί με μικροΐνες κι ένα ειδικό καθαριστικό για οθόνες τηλεόρασης. Όμως δεν πρέπει μόνο τα προϊόντα να είναι ευγενικά με την τηλεόραση, αλλά και οι κινήσεις σου.

Θα πρέπει λοιπόν να περνάς με το πανί μικροϊνών απαλά τους λεκέδες της οθόνης αφού αν βάλεις πολύ δύναμη μπορεί και πάλι να κάψεις την οθόνη.

Τέταρτο βήμα για τον καθαρισμό της τηλεόρασης

Το τέταρτο βήμα για να καθαρίσετε την smart τηλεόραση είναι και το τελευταίο για το σημερινό μας άρθρο. Δεν πρέπει να ξεχάσεις να καθαρίσεις το καλώδιο της τροφοδοσίας με ένα πανί που θα το έχεις ελαφρώς ποτίσει με νερό. Το καλώδιο είναι μαγνήτης σκόνης. Στην συνέχεια μπορείς να συνδέσεις και πάλι την τηλεόραση στο ρεύμα. είναι και το τελευταίο για το σημερινό μας άρθρο.

Δεν πρέπει να ξεχάσεις να καθαρίσεις το καλώδιο της τροφοδοσίας με ένα πανί που θα το έχεις ελαφρώς ποτίσει με νερό. Το καλώδιο είναι μαγνήτης σκόνης. Στην συνέχεια μπορείς να συνδέσεις και πάλι την τηλεόραση στο ρεύμα.

Προτού την συνδέσεις όμως θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχει στεγνώσει πλήρως. Και φυσικά το πανί που θα καθαρίσει το καλώδιο δε θα είναι βρεγμένο. Θα έχει ελάχιστη υγρασία πριν το εφαρμόσεις πάνω στο καλώδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσων αφορά την καθαριότητα του σπιτιού, εκτός από το καλώδιο της τηλεόρασης ξεχνάμε να καθαρίσουμε και αυτό το δύσκολο σημείο στο ψυγείο. Δείτε ποιο είναι και πως μπορείτε να το καθαρίσετε εδώ.

Diy καθαριστικό για την smart τηλεόραση

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε το σημερινό μας άρθρο χωρίς να μοιραστούμε μαζί σας ένα diy αποτελεσματικό καθαριστικό για να καθαρίσετε smart τηλεόραση. Οι καιροί είναι δύσκολοι άλλωστε. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε μία μικρή ποσότητα από λευκό ξύδι, μία μικρή ποσότητα από αποσταγμένο νερό κι ένα καθαρό πανί που δεν αφήνει χνούδια.

Για να καθαρίσετε την smart τηλεόραση ανακατεύετε τα δύο πρώτα υλικά και στην συνέχεια βάζετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάζετε μία μικρή ποσότητα πάνω στο πανί και σκουπίζετε την οθόνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο diy καθαριστικό είναι ιδανικό και για τις οθόνες των laptops και των σταθερών υπολογιστών.

 

Μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι μπορείτε επίσης να μάθετε για τα 27 κόλπα που θα σας κάνουν να καθαρίσετε όλο το σπίτι με τα λιγότερα χρήματα. 

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: blog.kotsovolos.gr

Close