Καθαρίστε τον φούρνο σας με ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων – Το απολυτο clean tip για τον φούρνο

Καθαρίστε τον φούρνο σας με ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων – Το απόλυτο clean tip για τον φούρνο! Όσοι διαθέτουμε πλυντήρια πιάτων στο σπίτι, ξέρουμε ότι οι κάψουλες για τα πλυντήρια πιάτων είναι απαραίτητες. Με τις κάψουλες πλυντηρίων πιάτων, τα πιάτα μας καθαρίζονται αποτελεσματικά.

Δείτε ακόμα τα 17 σημεία που όλοι ξεχνάμε στο καθάρισμα και πως μπορούμε να έχουμε ένα πραγματικά καθαρό σπίτι 

Τα περισσότερα πράγματα μέσα στο σπίτι όμως έχουν παραπάνω από μία χρήσεις. Τις επιπλέον χρήσεις τους όμως εμείς, δεν τις γνωρίζουμε. Υπάρχουν όμως μερικές και μερικοί που ανακαλύπτουν πανέξυπνα clean tips με τα πιο απλά πράγματα μέσα στο σπίτι και φυσικά τα μοιράζονται μαζί μας.

Σαν αυτή την γυναίκα που με μόνο μία κάψουλα πλυντηρίου πιάτων ανακάλυψε το απόλυτο clean tip για να καθαρίσουμε αποτελεσματικά τις πόρτες του φούρνου. Η διαδικασία είναι πολύ απλή κι εμείς αποφασίσαμε να την μοιραστούμε με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του Daddy-Cool.gr. Διαβάστε παρακάτω: 

Οι περισσότεροι από εμάς καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε πιο συχνά την τουαλέτα παρά τον νεροχύτη και τον φούρνο που μαγειρεύουμε. Η λογική μας, μας λέει ότι στη τουαλέτα βρίσκονται τα πιο πολλά μικρόβια. Βέβαια σύμφωνα επιστημονικές έρευνες που έχουν επιβεβαιωθεί εδώ και χρόνια, ο νεροχύτης είναι το πιο βρώμικο σημείο στο σπίτι.

Όμως εκτός του νεροχύτη και ο φούρνος μπορεί να γίνει μαγνήτης μικροβίων ακόμη κι αν δεν το περίμενες. Τα υπολείμματα τροφών που πέφτουν στις πόρτες των φούρνων και καθαρίζονται σπάνια, μπορεί να γίνουν επικίνδυνα μικρόβια για την υγεία μας.

Μικρόβια που μεταφέρονται και στο φαγητό που χρειάζεται να μαγειρέψουμε. Δυστυχώς όμως αυτό δεν το γνωρίζουμε με αποτέλεσμα να καθαρίζουμε τον φούρνο μας σπάνια. Όταν αφήνεις τους λεκέδες να ξεραθούν πάνω στον φούρνο, ένας απλός λεκές δε θα αργήσει να μετατραπεί σε δύσκολο λεκέ.

Η Jill Nystul έχει το δικό της blog με τίτλο One Good Thing. Βάζοντας την λογική της, ανακάλυψε ένα οικονομικό clean tip για τις γυναίκες και τους άντρες που δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για τα απορρυπαντικά του φούρνου που συνήθως είναι πιο ακριβά από τα υπόλοιπα.

Η Jill Nystul δείχνει clean tip για τον φούρνο με κάψουλα πλυντήριού πιάτων

Ποιο είναι το clean tip για τις πόρτες του φούρνου;

Για να εφαρμόσεις το clean tip για τις πόρτες του φούρνου το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα ζευγάρι γάντια, από αυτά που πλένεις τα πιάτα, μία κάψουλα πλυντηρίου πιάτων και ζεστό νερό. Υλικά δηλαδή που όλοι έχουμε στο σπίτι μας ή που μπορούμε εύκολα να προμηθευτούμε από ένα κοντινό super market.

Γεμίζεις ένα μπολ με ζεστό νερό και βουτάς μέσα την κάψουλα πλυντηρίου πιάτων. Όταν αυτή αρχίζει να λιώνει, φοράς τα γάντια σου, παίρνεις ένα μαλακό πανί και το βουτάς μέσα στο μείγμα. Ξεκινάς λοιπόν να τρίβεις τις πόρτες του φούρνου σου με αυτό το πανί.

clean tip για να καθαρίσουμε την πόρτα του φούρνου με κάψουλα για το πλυντήριο πιάτων

Αν οι λεκέδες είναι πολύ δύσκολοι ίσως να χρειαστεί να ξανά βουτήξεις στο ζεστό νερό τα υπολείμματα της κάψουλας, που δεν έχουν λιώσει ακόμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα σε λίγη ώρα θα έχεις μία καθαρή και χωρίς μικρόβια πόρτα του φούρνου.

clean tip για να καθαρίσουμε την πόρτα του φούρνου με κάψουλα για το πλυντήριο πιάτων

Πως εμπνεύστηκε αυτό το clean tip η Jill Nystul;

Μπορεί να μας φαίνεται ένα clean tip που καταλήγεις σε αυτό μετά από πολύ σκέψη και έρευνα όμως σύμφωνα με την Jill Nystul, έφτασε σε αυτό το clean tip με βάση την λογική της.

clean tip για να καθαρίσουμε την πόρτα του φούρνου με κάψουλα για το πλυντήριο πιάτων

Σκέφτηκε, ότι εφόσον μία κάψουλα πλυντηρίου πιάτων, είναι σε θέση να αφαιρέσει δύσκολους λεκέδες από φαγητό στα κουζινικά και τα πιάτα μας, γιατί να μην μπορεί να κάνει το ίδιο και στην πόρτα του φούρνου; Κοινή λογική λοιπόν.

Από εδώ και πέρα εφάρμοσε αυτό το clean tip μία φορά την εβδομάδα και ετοιμάσου να απολαύσεις έναν φούρνο πιο καθαρό από ποτέ!

Και αν θέλετε να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου σας και να λάμψει από τη σκληρή βρωμιά δείτε με ένα κλικ εδώ 

All photos via: lobby.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close