Με κατακάθι του καφέ, σόδα και ακόμη λίγα υλικά φτιάξε το απολυτό καθαριστικό για το νεροχύτη

Με κατακάθι του καφέ, σόδα, ξύδι και μερικά ακόμη υλικά,φτιάξτε μια μοναδική το απόλυτο καθαριστικό για το νεροχύτη, που θα καθαρίσει, θα απολυμάνει και θα διώξει μακριά τις δυσάρεστες οσμές από τον νεροχύτη σας. Η διαδικασία είναι πανεύκολη. Διαβάστε παρακάτω:

Το σπίτι μας θέλουμε να είναι συνεχώς καθαρό. Η καθαριότητα στο σπίτι, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην εξωτερική εμφάνιση του σπιτιού, όσο και για την διατήρηση της καλής μας υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού είναι ο νεροχύτης.

Όσο συχνά κι αν πλένουμε τα πιάτα μας, ο νεροχύτης είναι το σημείο, που καταλήγουν οι περισσότερες ακαθαρσίες του σπιτιού. Τρόφιμα – χαλασμένα και μη – βρωμιές και μικρόβια από τα χέρια μας, απορρυπαντικα και χημικά. Σκόνη.

Όπως είναι φυσικό λοιπόν, τα μικρόβια που συγκεντρώνει ο νεροχύτης μας δεν τον κάνουν μόνο πολύ ανθυγιεινό αλλά σε μερικές περιπτώσεις και πηγή δυσοσμίας. Πολλές φορές θα σας έχει τύχει να πλένετε τα πιάτα σας αμέριμνες και να νιώθετε μια άσχημη μυρωδιά να έρχεται από το σιφόνι.

Δείτε ακόμα Αντίο λίπη και σημάδια:Με απλά βήματα καθαρίστε την κουζίνα από τα πόμολα μέχρι τον απορροφητήρα (πλήρης οδηγός)

Στην αγορά υπάρχουν χημικά προϊόντα που υπόσχονται να σας απαλλάξουν μια και καλή από την δυσοσμία και τα μικρόβια του νεροχύτη. Παρόλα αυτά, όπως έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν είναι ακριβά και είναι μέσα στα χημικά.

Για ποιον λόγο λοιπόν να ρισκάρουμε ακόμη περισσότερο την υγεία την δική μας αλλά και αυτών που αγαπάμε; Αφού για τα περισσότερα προβλήματα του νοικοκυριού, υπάρχει μια φυσική οδός. Αυτή την φυσική οδό αποφασίσαμε να μοιραστούμε απόψε μαζί σας.

καθαριστικό για τον νεροχύτη

Θα χρειαστούμε

1 φλιτζάνι κατακάθι του καφέ

1/2 φλιτζάνι αλάτι

1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

3 κουταλιές ξίδι

1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (προαιρετικό)

Μικρό μπολ

Στρογγυλεμένο κουτάλι μέτρησης ή μπαλονάκι

Φύλλο

Λαδόκολλα

Με κατακάθι του καφέ, σόδα και ακόμη λίγα υλικά φτιάξε το απολυτό καθαριστικό για το νεροχύτη

Photo via: deathwishcoffee.com

Διαδικασία

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον αλεσμένο καφέ, το αλάτι και την μαγειρική σόδα. Έπειτα προσθέτουμε σιγά – σιγά το ξύδι, μέχρι το μείγμα μας να ξεκινήσει να μοιάζει με υγρή άμμο. Αν ξεκινήσει το μείγμα μας να βγάζει φουσκάλες και να δείχνει σαν να βράζει δεν χρειάζεται να ανησυχήσουμε.

Είναι απόδειξη ότι το ξύδι και η μαγειρική σόδα ξεκινούν να “δένουν” μεταξύ τους. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να προσθέσουμε και την βανίλια, αν το επιθυμούμε. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω του την λαδόκολλα.

Με ένα στρογγυλεμένο κουτάλι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις ταμπλέτες καφέ. Σπρώχνουμε το μείγμα και στην συνέχεια πιέζουμε προς την πλευρά του μπολ, συσκευάζοντας το καθαριστικό που δημιουργήσαμε από τον αλεσμένο καφέ.

Στην συνέχεια χτυπάμε το πάνω μέρος του φύλλου και το καλύπτουμε με την λαδόκολλα. Αφήνουμε τις ταμπλέτες να στεγνώσουν για όλη την νύχτα. Όταν τις χρειαστούμε, ρίχνουμε μια ταμπλέτα στο σιφόνι του νεροχύτη, ανοίγουμε την βρύση και απολαμβάνουμε καθαριότητα και όμορφη μυρωδιά.

Το μείγμα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για να καθαρίσουμε τα χέρια μας, προτού φυσικά το κάνουμε ταμπλέτες.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο daddy-cool.gr

Close