Το κόλπο της γιαγιάς για να καθαρίσετε τις καμένες από λίπη κεραμικές επιφάνειες

Η γιαγιά μας, κάτι ήξερε παραπάνω σχετικά με την καθαριότητα του σπιτιού και σήμερα θα σας δείξουμε το τέλειο κόλπο της γιαγιάς για να απαλλαγείται από τα καμένα λίπη στις κεραμικές επιφάνειες.

Πολύ συχνά οι κεραμικές μας επιφάνειες δείχνουν άσχημες και παλιές ύστερα από λεκέδες που αποκτούν από καμένα λίπη. Τα καμένα λίπη στις κεραμικές επιφάνειες είναι δύσκολοι λεκέδες και δεν αφαιρούνται εύκολα, ακόμη κι αν χρησιμοποιείς ισχυρά απορρυπαντικά.

Σήμερα θα σας δείξουμε ένα κόλπο της γιαγιάς που ταξιδεύει από γενιά σε γενιά και μας βοηθάει να απαλλαγούμε με επιτυχία από τα καμένα λίπη στις κεραμικές επιφάνειες. Ένα πανεύκολο και οικονομικό κόλπο καθαριότητας που θα κάνει τις κεραμικές σας επιφάνειες να λάμψουν. Διαβάστε παρακάτω: 

Το κόλπο με την μαγειρική σόδα

Τι θα χρειαστούμε

  1. 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε σκόνη
  2. 2 πανάκια (ένα στεγνό κι ένα νωπό)
καμένα λίπη-στις-κεραμικές επιφάνειες-clean tip-

Photo via: Pinterest

Διαδικασία

Ξεκινάμε ρίχνοντας στην κεραμική εστία την μαγειρική σόδα. Φροντίζουμε να ρίξουμε την μαγειρική σόδα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στην συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίζουμε να τρίβουμε την μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της κεραμικής εστίας.

Δείτε ακόμα Καμένα λίπη τέλος -Το πανεύκολο κόλπο για να καθαρίσεις την πόρτα του φούρνου χωρίς τρίψιμο

Έπειτα παίρνουμε το νωπό πανί και συνεχίζουμε το τρίψιμο. Με αυτόν τον τρόπο καθάριζαν οι γιαγιάδες μας τις κουρτίνες τους και πιο συγκεκριμένα από την δεκαετία του 1930.

καμένα λίπη-στις-κεραμικές επιφάνειες-clean tip-

Photo via: tospitakimou.gr

Το κόλπο με το ξύδι

Τι θα χρειαστείτε

  1. 1 λεπτό στρώμα ξύδι
  2. Αρκετή  μαγειρική σόδα

Διαδικασία

Ρίχνουμε πάνω στην κεραμική εστία ένα λεπτό στρώμα ξύδι και προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στους πιο επίμονους λεκέδες. Έπειτα σκορπάμε την μαγειρική σόδα σε όλα τα σημεία. Θέλουμε αρκετή μαγειρική σόδα για να κάνει αφρό το μείγμα.

Αφήνουμε τα υλικά μας να δράσουν για μερικά λεπτά και στην συνέχεια ξεκινάμε να σκουπίζουμε κυκλικά με μία εφημερίδα το μείγμα. Μόλις η εφημερίδα ξεκινά να τρίβεται και να γίνεται πολύ λιπαρή από τις βρωμιές την αντικαθιστούμε με άλλη εφημερίδα.

Δείτε ακόμα Καμένα λίπη στο τηγάνι; Ο εύκολος τρόπος για να τα εξαφανίσετε στο πι και φι

Αφού καθαρίσουμε την κεραμική εστία, χρησιμοποιούμε ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσουμε το μείγμα της σόδας και με ένα άλλο καθαρό πανί καθαρίζουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες.

καμένα λίπη-στις-κεραμικές επιφάνειες-clean tip-

Photo via: Youtube.com

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close