Καμένα λίπη στο τηγάνι; Ο εύκολος τρόπος για να τα εξαφανίσετε στο πι και φι

 
 
Με υλικά που όλες έχετε στο σπίτι σας
Και εκεί που μαγειρεύατε προέκυψε… δουλειά. Χαμηλώνετε λίγο το μάτι, φεύγετε από την κουζίνα και γυρνώντας έχετε δύο κακά αποτελέσματα: πρώτον κάηκε το φαγητό και δεύτερον καταστράφηκε ο πάτος της κατσαρόλας ή του τηγανιού.
Μην αγχώνεστε (τουλάχιστον για τα μαγειρικά σκεύη) μιας και υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ οικονομική. Ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1. Πλύνετε με ζεστό νερό όσο καλύτερα μπορείτε το σκεύος
2. Γεμίστε τον πάτο με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα υγρό πιάτων. Τοποθετήστε το μαγειρικό σκεύος στο μάτι της κουζίνας και αφήστε το νερό να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά
3. Με μια ξύλινη κουτάλα τρίψε τον πάτο, ώστε να ξεκολλήσουν οι τροφές. Προσοχή: Μη χρησιμοποιήσεις ποτέ μεταλλικό αντικείμενο ή σύρμα, καθώς θα σου καταστρέψουν το σκεύος
4. Αν τα καμένα λίπη επιμένουν, ρίξε λίγη μαγειρική σόδα (αφού έχεις αδειάσει την κατσαρόλα/τηγάνι από το προηγούμενο μείγμα) και πρόσθεσε ελάχιστο νερό. Άφησέ το να δράσει όλο το βράδυ. Το πρωί τρίψε με το σφουγγάρι
Τόσο απλά και… οικονομικά!
 

Close