Ξεβουλώστε τον βουλωμένο νεροχύτη χωρίς κόπο με 2 άπλα υλικά

Ο νεροχύτης πολλές φορές βουλώνει από τα τρόφιμα ή τις τρίχες που πέφτουν μέσα στο σιφόνι. Υπάρχουν ειδικά χημικά, που μπορούμε να προμηθευτούμε από το supermarket για να ξεβουλώσουμε τον νεροχύτη μας.

Παρόλα αυτά, είναι χημικά, οπότε είναι καλό να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους. Πόσο μάλλον, όταν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, που σας κοστίζουν λιγότερο και φυσικά είναι πολύ πιο υγιεινές.

Δείτε ακόμα Πως να φτιάξετε μόνοι σας αντισηπτικό υγρό, σπρέι, μαντηλάκια, μάσκες & χαρτί τουαλέτας!

Στο σημερινό μας άρθρο θα σας περιγράψουμε έναν πολύ απλό τρόπο για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας. Χρειάζεται μόνο δύο υλικά και είναι μακριά από κάθε χημεία.

Έτσι θα είναι πιο υγιεινός και φυσικά πολύ πιο οικονομικός. Αν έχετε κι εσείς εναλλακτικούς τρόπους να ξεβουλώνετε τον νεροχύτη, μην διστάσετε να τους μοιραστείτε μαζί μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Βουλωμένος νεροχύτης; Μπορείτε να τον ξεβουλώσετε μόνοι σας με μόνο 2 υλικά!

Για αρχή θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι για να βουλώνει πιο δύσκολα ο νεροχύτης, θα πρέπει να προσθέσετε στα σιφόνια ειδικά φίλτρα. Αυτά τα φίλτρα κρατούν τα τρόφιμα και τις τρίχες μακριά από τους σωλήνες του νεροχύτη, κι έτσι δεν βουλώνουν σχεδόν ποτέ.

Παρόλα αυτά, αν δεν έχετε ακόμη αυτά τα ειδικά φίλτρα, εμείς θα σας περιγράψουμε έναν τρόπο που θα σας “λύσει” τα χέρια. Είναι ένας τρόπος πολύ αποτελεσματικός, που θα ξεβουλώσει τον νεροχύτη σας, οικονομικά υγιεινά και οικολογικά.

Μπορεί να σας διαφεύγει, αλλά τα χημικά που ρίχνουμε στον νεροχύτη για να τον ξεβουλώσουμε καταλήγουν στις λίμνες και τις θάλασσές μας. Το ανθρώπινο είδος, έχει ήδη επηρεάσει τον πλανήτη μας αρνητικά, οπότε όπου μπορούμε να μην επέμβουμε, ας το κάνουμε.

Για αυτόν τον αποτελεσματικό τρόπο που θα ξεβουλώσει τον νεροχύτη σας θα χρειαστείτε μόνο σόδα και ξύδι. Δύο υλικά που είτε έχουμε όλοι στα σπίτια μας είτε μπορούμε να βρούμε σε πολύ χαμηλές τιμές σε οποιοδήποτε supermarket και κατάστημα με ψιλικά.

Διαδικασία

Παίρνουμε δύο κούπες σόδα και τις αδειάζουμε στο σιφόνι. Από πάνω ρίχνουμε αργά – αργά μια κούπα ξύδι και περιμένουμε για ένα με δύο λεπτά. Την αδειάζουμε αργά – αργά, γιατί θα αφρίσει. Στην συνέχεια, αδειάζουμε δύο λίτρα βραστό νερό και το αφήνουμε για 20 λεπτά έτσι ώστε να δράσει.

Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, θα δούμε ότι το σιφόνι μας ξεβούλωσε αλλά απολυμάνθηκε κιόλας. Αφού λοιπόν μάθαμε αυτό το έξυπνο κόλπο για να ξεβουλώσουμε τον νεροχύτη μας, θα ξέρουμε ότι από εδώ και πέρα θα κρατήσουμε ασφαλή, τα παιδιά, το περιβάλλον κι εμάς τους ίδιους από τα χημικά. Αξίζει τον κόπο.

 

Close