ιδέες-για-ξύλινους νιπτήρες-στο-μπάνιο-

Οι ξύλινοι νιπτήρες είναι μία διακοσμητική τάση και αποφασίσαμε στο σημερινό άρθρο να σας δείξουμε 15 ιδέες να τους εντάξετε στο μπάνιο σας αλλά και τι πρέπει να προσέξετε.

Οι τάσεις 2022-2023 στην διακόσμηση, με τον ερχομό της Άνοιξης 2023, άλλαξαν και έρχονται να μας προτείνουν μία σικάτη επιλογή για το μπάνιο μας. Μιλάμε φυσικά για τους ξύλινους νιπτήρες που έχουν ρίξει το Pinterest και όλο και περισσότερα σπίτια το σκέφτονται σοβαρά να τους υιοθετήσουν.

Δείτε ακόμα Σαλόνι σε παστέλ χρώματα: Η απόλυτη τάση στην διακόσμηση την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2023

Μπορεί το ξύλο στην διακόσμηση να είναι μία safe επιλογή και να έχει αρκετά προτερήματα, όμως είναι και μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις και να γνωρίζεις προτού προχωρήσεις σε μία τέτοια αλλαγή. Γι’ αυτό εκτός από ιδέες με ξύλινους νιπτήρες θα σου δείξουμε και τι πρέπει να προσέξεις. Διαβάστε παρακάτω:

Ιδέες με ξύλινους νιπτήρες στο μπάνιο: Τί πρέπει να προσέξεις με το ξύλο στο μπάνιο

Το ξύλο είναι ευάλωτο στην υγρασία περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο υλικό και επηρεάζεται αρνητικά από τον ατμό από το ντους και τη συμπύκνωση των υδρατμών που συγκεντρώνεται σε ένα τυπικό μπάνιο, μαζί με τις καθημερινές πιτσιλιές νερού που πέφτουν στο έπιπλο. Μπορείτε να μειώσετε αυτήν την ευπάθεια στεγανοποιώντας σωστά το ξύλο και αερίζοντας το μπάνιο.

Ξύλινοι νιπτήρες στο μπάνιο: Ιδέες και τι πρέπει να προσέξετε

Το ξύλο απαιτεί συντήρηση. Το φινίρισμα σε ένα ξύλινο έπιπλο νιπτήρα φθείρεται με την πάροδο του χρόνου και χρειάζεται περισσότερη συντήρηση από άλλα υλικά για να διατηρείται γυαλιστερό και να προστατεύεται.

Μπορεί επίσης να χρειάζεται περιοδικό φινίρισμα. Ακόμα κι αν το ξύλο έχει υποστεί επεξεργασία για να αντέχει στην υγρασία (που είναι τα περισσότερα), το νερό μπορεί να διεισδύσει στην προστατευτική επίστρωση εάν δεν σκουπιστεί.

ξύλινος νιπτήρας-στο-μπάνιο-σε-μπεζ-χρώμα-ιδέες-

Δείτε ακόμα Γκρι σαλόνι: 15 ιδέες διακόσμησης για να υιοθετήσεις

Το ξύλο υφίσταται βαθουλώματα και γρατσουνιές: όντας ένα σχετικά μαλακό υλικό, το ξύλο υφίσταται μεγαλύτερη ζημιά από κρούση από άλλα υλικά. Ίσως χρειαστεί να φινιρίσετε ξανά το ξύλο για να απαλλαγείτε εντελώς από βαθουλώματα και γρατσουνιές.

μπεζ-ξύλινος νιπτήρας-στο-μπάνιο-ιδέες-

Ιδέες με ξύλινους νιπτήρες στο μπάνιο: Ξύλο για μία κλασική διακόσμηση

Και τώρα που μάθαμε τα αρνητικά, ήρθε η ώρα να μάθουμε και τα θετικά. Αρχικά το ξύλο ταιριάζει με κάθε διακόσμηση και συνδυάζεται πανεύκολα. Ακόμη κι αν έχετε ένα απλό διακοσμητικά μπάνιο αλλά και μικρό σε μέγεθος όπως στην παρακάτω φωτογραφία, το ξύλο ταιριάζει.

κλασικό-μπάνιο-με-ξύλινο νιπτήρα-ιδέες-

Ιδέες με ξύλινους νιπτήρες στο μπάνιο: Συνδύασε το ξύλο με το γκρι

Όπως είπαμε και πιο πάνω το ξύλο ταιριάζει με όλα. Είτε μιλάμε για έπιπλα και είδη υγιεινής, είτε μιλάμε για χρώμα στους τοίχους. Συνδύασε λοιπόν το γκρι και το ξύλο και δεν θα χάσεις. Παίξε με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του ξύλου για να δημιουργήσεις εντυπωσιακές αντιθέσεις.

νιπτήρας-από-ακατέργαστο ξύλο-ιδέες-

Ιδέες με ξύλινους νιπτήρες στο μπάνιο: Ακατέργαστο ξύλο

Τα τελευταία χρόνια, το ακατέργαστο ξύλο έχει έρθει στις τάσεις και αξίζει να το υιοθετήσετε. Σίγουρα θέλει παραπάνω περιποίηση όμως προσφέρει μία φυσικότητα και μία φινέτσα στον χώρο. Αξίζει λοιπόν να το προσπαθήσετε!

νιπτήρας-από-ακατέργαστο ξύλο-ιδέες-

ιδέες-για-ξύλινους νιπτήρες-στο-μπάνιο-

ιδέες-για-ξύλινους νιπτήρες-στο-μπάνιο-

Ιδέες με ξύλινους νιπτήρες στο μπάνιο: Δημιουργεί αίσθηση τζακούζι

Αν κάνετε ανακαίνιση ή χτίζετε τώρα το σπίτι ή το εξοχικό σας αξίζει να κινηθείτε με τον παρακάτω τρόπο. Το μπάνιο θέλουμε να είναι χαλαρωτικό και μπορείτε εκτός από τους νιπτήρες να επιλέξετε ένα κομμάτι του μπάνιου να γίνει ξύλινο για μία πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

ξύλινο μπάνιο-και-ξύλινος νιπτήρας-ιδέες-

ιδέες-για-ξύλινους νιπτήρες-στο-μπάνιο-

ιδέες-για-ξύλινους νιπτήρες-στο-μπάνιο-

Ιδέες με ξύλινους νιπτήρες στο μπάνιο: Μοντέρνα ξύλινα έπιπλα

Φυσικά μπορείτε να κινηθείτε και σε πιο μοντέρνες επιλογές όπως η παρακάτω. Σε αποχρώσεις που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν όσων αφορά τα έπιπλα και τα ξύλινα διακοσμητικά, που ταιριάζουν με όλα.

μπεζ-ξύλινος νιπτήρας-ιδέες-

ιδέες-για-ξύλινους νιπτήρες-στο-μπάνιο-

ιδέες-για-ξύλινους νιπτήρες-στο-μπάνιο-

Δείτε ακόμα Χρυσό με άσπρο στην κουζίνα: 15 ιδέες διακόσμησης

ιδέες-για-ξύλινους νιπτήρες-στο-μπάνιο-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close