ιδέες-για-διακόσμηση-σε-σκούρο-ξύλο-τάσεις 2023-

Το σκούρο ξύλο είναι η κορυφαία τάση στην διακόσμηση για το 2023 και θα δούμε ιδέες για το σαλόνι, την κουζίνα, το χολ, το καθιστικό, την κρεβατοκάμαρα και γενικά για όλο το σπίτι.

Τα τελευταία χρόνια στις διακοσμητικές τάσεις κυριαρχούν τα φυσικά υλικά. Μέσα σε αυτά λοιπόν συμπεριλαμβάνεται και το ξύλο που πάντα προσδίδει μία φινέτσα στο σπίτι. Το 2023 φαίνεται πως δεν θα πρωταγωνιστήσει οποιοδήποτε ξύλο, αλλά το ξύλο σε σκούρες αποχρώσεις.

Έπιπλα αντίκες, ξύλινα δοκάρια μέσα στο σπίτια, ξύλινα έπιπλα και διακοσμητικά σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού που θα δημιουργήσουν μία μοναδική ατμόσφαιρα στο σπίτι για όλο τον χρόνο με τον πιο φυσικό τρόπο. Διαβάστε παρακάτω: 

Διακόσμηση με σκούρο ξύλο σε όλο το σπίτι: Ντουλάπια κουζίνας με σκούρο ξύλο

Αν θέλεις να κάνεις την κουζίνα σου πιο μοντέρνα και σικ τότε το σκούρο ξύλο είναι μία φανταστική ιδέα. Επίσης όσο καλύτερης ποιότητας είναι το ξύλο τόσο πιο ανθεκτικά τα ντουλάπια σου. Δημιουργεί μία φυσικότητα στον χώρο και φυσικά προσδίδει ένα κύρος στον χώρο.

Διακόσμηση με σκούρο ξύλο σε όλο το σπίτι: Η κορυφαία τάση για το 2023

Διακόσμηση με σκούρο ξύλο σε όλο το σπίτι: Ξύλινα δοκάρια στο σπίτι

Το σκούρο ξύλο επειδή δεν παρεκκλίνει καθόλου από το φυσικό ξύλο που βλέπουμε στα δάση της Ελλάδος, μπορεί εύκολα να συνθέσει μία πιο χωριάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Η παρακάτω ιδέα είναι πανέμορφη τόσο γι’ αυτούς που προτιμούν τον παραδοσιακό τρόπο διακόσμησης όσο και γι’ αυτούς που θέλουν να αναδείξουν το εξοχικό τους. Δοκάρια σε σκούρο ξύλο που μέσα από μία μοντέρνα και εκσυγχρονισμένη ματιά, προσδίδουν στον χώρο έναν παραδοσιακό χαρακτήρα.

ξύλινα-δοκάρια-στο-σπίτι-ιδέες-

Διακόσμηση με σκούρο ξύλο σε όλο το σπίτι: Vintage σύνθετο με σκούρο ξύλο

Το σκούρο ξύλο 30 χρόνια πριν, ήταν τάση και μάλιστα το είχαν μόνο τα ακριβά έπιπλα. Τα ακριβά έπιπλα του τότε έγιναν οι ακριβές αντίκες του σήμερα και τα τελευταία χρόνια οι αντίκες και γενικότερα η vintage αισθητική έχει έρθει στο προσκήνιο. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

vintage σύνθετο-σε-σκούρο ξύλο-ιδέες-

ιδέες-για-διακόσμηση-σε-σκούρο-ξύλο-τάσεις 2023-

Διακόσμηση με σκούρο ξύλο σε όλο το σπίτι: Ράφια κουζίνας από σκούρο ξύλο

Το σκούρο ξύλο εκτός του ότι μας φέρνει πιο κοντά με την παράδοση σε μερικές περιπτώσεις, επειδή είναι άκρως φυσικό όσων αφορά τους χρωματισμούς, μπορεί να δημιουργήσει και μία πιο boho και φυσική διακόσμηση. Όπως είπαμε τα φυσικά υλικά στην διακόσμηση είναι must.

ράφια-στην-κουζίνα-σε-σκούρο ξύλο-ιδέες-

Δείτε ακόμα Φενγκ Σούι: Τα παχύφυτα που λειτουργούν σαν μαγνήτης στα χρήματα, στην αγάπη και στην καλή υγεία

ιδέες-για-διακόσμηση-σε-σκούρο-ξύλο-τάσεις 2023-

Διακόσμηση με σκούρο ξύλο σε όλο το σπίτι: Τραπεζαρία από σκούρο ξύλο

Στα ίδια μήκη κύματος σχετικά με την παράδοση μπορείς να διαλέξεις μία τραπεζαρία από σκούρο ξύλο που σίγουρα θα αναδείξει τον χώρο σου. Είναι μία μοντέρνα και συνάμα τόσο παραδοσιακή ιδέα που κάνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου ζεστή.

ξύλινη τραπεζαρία-σε-σκούρο-ξύλο-ιδέες-

Διακόσμηση με σκούρο ξύλο σε όλο το σπίτι: Συνδύασε το πάτωμα με την σκεπή

Αν έχεις εξοχικό ξέρεις ότι πολλά σπίτια έχουν τέτοια υπόστεγα. Η παρακάτω εικόνα μας δίνει δύο ιδέες. Η πρώτη είναι να κάνεις το υπόστεγό σου σε σκούρο ξύλο και η δεύτερη ιδέα είναι να συνδυάσεις το ξύλινο υπόστεγο με τα πλακάκια του πατώματος.

ξύλινο υπόστεγο-με-πλακάκια-ιδέες-

ιδέες-για-διακόσμηση-σε-σκούρο-ξύλο-τάσεις 2023-

Διακόσμηση με σκούρο ξύλο σε όλο το σπίτι: Ξεσκόνισε τις αντίκες σου

Και αφού το σκούρο ξύλο είναι τάση, είναι μία καλή ευκαιρία για σένα να ξεσκονίσεις τις αντίκες σου και να τις εντάξεις και πάλι στην διακόσμησή σου. Οι αντίκες είναι μοναδικά κομμάτια και όσοι ξέρουν από διακόσμηση τις εκτιμούν ιδιαίτερα ακόμη κι αν μπαίνουν στην διαδικασία να τις μεταποιήσουν.

ξύλινο-έπιπλο-αντίκα-ιδέες-

Διακόσμηση με σκούρο ξύλο σε όλο το σπίτι: Σκούρο ξύλο στην κρεβατοκάμαρα

Και η συγκεκριμένη ιδέα ανήκει στην vintage αισθητική αφού τα σύγχρονα κρεβάτια, δεν έχουν σκελετό αλλά το στρώμα φτάνει σχεδόν μέχρι το έδαφος. Όμως το παραδοσιακό κρεβάτι δεν ήταν έτσι, είχε την δική του χάρη και το 2023 θα επανέλθει στις διακοσμητικές τάσεις.

ξύλινο-vintage-κρεβάτι-ιδέες-

ιδέες-για-διακόσμηση-σε-σκούρο-ξύλο-τάσεις 2023-

ιδέες-για-διακόσμηση-σε-σκούρο-ξύλο-τάσεις 2023-

Διακόσμηση με σκούρο ξύλο σε όλο το σπίτι: Σκούρο ξύλο στο παρκέ

Εναλλακτικά μπορείς να διαλέξεις το παρκέ σου να το φτιάξεις σε σκούρο ξύλο αντί για το φωτεινό μπεζ που έχουν τα περισσότερα σπίτια. Όπως βλέπεις είναι ένα γήινο χρώμα για το παρκέ σου που θα αναδείξει κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

παρκέ-σε-σκούρο-ξύλο-ιδέες-

Δείτε ακόμα Γκρι σαλόνι: 15 ιδέες διακόσμησης για να υιοθετήσεις

ιδέες-για-διακόσμηση-σε-σκούρο-ξύλο-τάσεις 2023-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close