Μικρά εφηβικά δωμάτια: Ιδέες διακόσμησης

Το εφηβικό δωμάτιο του παιδιού σας είναι μικρό και δεν ξέρετε πως να το διακοσμήσετε και να το οργανώσετε; Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε άλλο, γιατί έχουμε 15 ιδέες για εσάς που θα σας βοηθήσουν και με τα δύο!

Στις αμερικάνικες ταινίες τα εφηβικά δωμάτια είναι μεγάλα και φωτεινά. Εδώ όμως είναι Ελλάδα και οι περισσότεροι από εμάς μένουμε σε διαμερίσματα που τα εφηβικά δωμάτια και γενικά τα παιδικά δωμάτια είναι μικρά και δεν χωρούν πολλά πράγματα.

Ειδικά στην εφηβεία που το παιδί θα χρειαστεί και ένα γραφείο για να διαβάζει, για τον υπολογιστή του. ράφια για να βάζει τα βιβλία του και φυσικά την ντουλάπα του, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα σχετικά με την διακόσμηση και την οργάνωση του δωματίου του. Δείτε παρακάτω τις 15 ιδέες μας που θα σας λύσουν τα χέρια: 

Ιδέες διακόσμησης στο μικρό εφηβικό δωμάτιο: Διαλέξτε βιβλιοθήκη με ροδάκια

Τις περισσότερες φορές στο εφηβικό δωμάτιο η διακόσμηση αλλάζει συχνά. Αρχικά θεωρείται πως η βιβλιοθήκη είναι εντάξει δίπλα από το γραφείο του παιδιού, αλλά λίγους μήνες αργότερα το παιδί θέλει να τα αλλάξει ή εσείς θεωρείται ότι το δωμάτιο “μπουκώνει” με το ένα έπιπλο δίπλα από το άλλο.

Το μυστικό στα μικρά δωμάτια και ειδικά στα εφηβικά, είναι τα μίνιμαλ έπιπλα. Δεν χρειάζεται να διαλέξετε βιβλιοθήκες χοντροκομμένες και γραφεία από βαριά ξύλα που δεν μετακινούνται εύκολα. Διαλέξτε μία μίνιμαλ βιβλιοθήκη με ροδάκια για να της αλλάζετε θέση όποτε θέλετε.

Μικρά εφηβικά δωμάτια: Ιδέες διακόσμησης

Ιδέες διακόσμησης στο μικρό εφηβικό δωμάτιο: Φωτογραφίες με led στους τοίχους

Στην εφηβεία τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται τόσο για την οργάνωση του δωματίου όσο για την διακόσμησή του. Άλλωστε στην εφηβεία προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από το σύνολο και το δωμάτιό τους, θέλουν να έχει την δική τους ταυτότητα.

Μερικές φωτογραφίες με τους φίλους τους και εσάς διακοσμημένες στον τοίχο με led είναι η τελευταία τάση της μόδας και οι έφηβοι λατρεύουν τα led!

φωτογραφίες-κρεμασμένες-με-φωτάκια led-στο-εφηβικό δωμάτιο-ιδέες-

Ιδέες διακόσμησης στο μικρό εφηβικό δωμάτιο: Βάλτε το ένα έπιπλο δίπλα από το άλλο

Το ξέρουμε ότι πιο πάνω, μπορεί το δωμάτιο να φαίνεται κάπως “μπουκωμένο” όταν είναι το ένα έπιπλο δίπλα στο άλλο, όμως υπάρχουν μερικά δωμάτια που δεν μας δίνουν άλλη επιλογή και είναι κουκλίστικα, διακοσμημένα έτσι. Αντιγράψτε λοιπόν την παρακάτω εικόνα και δεν θα χάσετε!

γκρι-και-λευκό-στο-εφηβικό δωμάτιο-ιδέες-

Ιδέες διακόσμησης στο μικρό εφηβικό δωμάτιο: Πείτε ναι στην κουκέτα

Αν έχετε δύο παιδιά στην εφηβεία μία καλή λύση είναι η κουκέτα. Μπορείτε να πάρετε μία παραδοσιακή κουκέτα ή να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι σε κάποια τρύπα στο ταβάνι. Σε επιπλοποιό επίσης μπορείτε να φτιάξετε κρεβάτι σε ύψωμα και κάτω από το κρεβάτι να έχει χώρο για το γραφείο του παιδιού.

κουκέτα-στο-εφηβικό-δωμάτιο-ιδέες-

Ιδέες διακόσμησης στο μικρό εφηβικό δωμάτιο: Πείτε ναι στα φωτεινά και ουδέτερα χρώματα

Είτε είναι αγοράκι είτε κοριτσάκι, τα μικρά δωμάτια για να δείχνουν μεγαλύτερα θέλουν ανοιχτόχρωμα, φωτεινά και ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό και το πολύ ανοιχτό γκρι. Διαλέξτε αυτό το χρώμα για τους τοίχους και στην συνέχεια παίξτε στο ίδιο μοτίβο με τις κουρτίνες, τα παπλώματα και άλλα αξεσουάρ.

ουδέτερα χρώματα-στο-εφηβικό-δωμάτιο-ιδέες-

Δείτε ακόμα Μπήκε το Φθινόπωρο: Καιρός να οργανώσεις την ντουλάπα σου κι εμείς θα σου δείξουμε τους καλύτερους τρόπους

ιδέες-για-διακόσμηση-στα-μικρά-εφηβικά δωμάτια-

ιδέες-για-διακόσμηση-στα-μικρά-εφηβικά δωμάτια-

ιδέες-για-διακόσμηση-στα-μικρά-εφηβικά δωμάτια-

ιδέες-για-διακόσμηση-στα-μικρά-εφηβικά δωμάτια-

Ιδέες διακόσμησης στο μικρό εφηβικό δωμάτιο: Παίξε με τις αποχρώσεις του μαύρου και του κίτρινου

Αν το παιδί δεν θέλει ουδέτερα χρώματα και του αρέσουν οι ροκ διακοσμητικές ιδέες μπορείτε να του κάνετε το χατίρι, ακόμη κι αν σύμφωνα με τους διακοσμητές τέτοια χρώματα για μικρούς χώρους είναι απαγορευτικά! Αν τα συνδυάσετε με λευκές λεπτομέρειες, το δωμάτιο θα είναι μοντέρνο, θα φαίνεται ευρύχωρο και θα αντιπροσωπεύει το παιδί.

κίτρινο-και-μαύρο-χρώμα-στο-εφηβικό δωμάτιο-ιδέες-

Ιδέες διακόσμησης στο μικρό εφηβικό δωμάτιο: Πείτε ναι στα φυτά εσωτερικού χώρου

Οι μικροί χώροι έχουν ένα καλό. Δείχνουν “ζεστοί” και “χουχουλιάρικοι” πολύ εύκολα. Έτσι μπορείς να επιλέξεις μερικά φυτά εσωτερικού χώρου – κατά προτίμηση κρεμαστά – και να κάνετε το εφηβικό δωμάτιο να μοιάζει με παράδεισο.

φυτά-εσωτερικού-χώρου-στο-μικρό εφηβικό δωμάτιο-ιδέες-

ιδέες-για-διακόσμηση-στα-μικρά-εφηβικά δωμάτια-

ιδέες-για-διακόσμηση-στα-μικρά-εφηβικά δωμάτια-

ιδέες-για-διακόσμηση-στα-μικρά-εφηβικά δωμάτια-

Ιδέες διακόσμησης στο μικρό εφηβικό δωμάτιο: Τα ράφια είναι απαραίτητα

Τέλος αν θέλετε να οργανώσετε τέλεια το εφηβικό δωμάτιο δεν πρέπει να ξεχάσετε τα ράφια. Ένα μίνιμαλ έπιπλο στα χρώματα του παιδιού σας θα σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε αντικείμενα που δεν χωρούν στην  βιβλιοθήκη ή στο γραφείο. Επίσης αν δεν έχετε χώρο τα ράφια μπορεί να είναι και στον τοίχο.

ράφια-στο-μικρό εφηβικό δωμάτιο-ιδέες-

Δείτε ακόμα Πως να διακοσμήσετε πρωτότυπα τον κήπο σας με κάτι που έχετε όλοι στο σπίτι σας

ιδέες-για-διακόσμηση-στα-μικρά-εφηβικά δωμάτια-

Μικρά εφηβικά δωμάτια: Ιδέες διακόσμησης Μικρά εφηβικά δωμάτια: Ιδέες διακόσμησης

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close