Πάγκος της κουζίνας : 7 μοντέρνοι τρόποι για να τον φτιάξεις _

7 μοντέρνες ιδέες για να φτιάξετε τον πάγκο της κουζίνας. Θα μείνετε άφωνοι !

Ο πάγκος της κουζίνας είναι ίσως από τα πιο χρήσιμα σημεία της κουζίνας μας. Στον πάγκο μαγειρεύουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κρεατικά μας, στον πάγκο ανοίγουμε φύλλο, στον πάγκο ακουμπάμε σκεύη που μας είναι χρήσιμα στην κουζίνα και πολλές φορές στα φοιτητικά σπίτια, στον πάγκο ακουμπάμε και τα πλυμένα πιάτα μας.

Με λίγα λόγια ένας όμορφος, καθαρός και μεγάλος πάγκος είναι σωτήριος. Ακόμη κι αν δεν έχετε μεγάλο πάγκο, μπορείτε σίγουρα να τον κάνετε όμορφο. Άλλωστε ο πάγκος της κουζίνας μπορεί να είναι πρακτικός, όμως αποτελεί και κομμάτι της διακόσμησης.

Δείτε ακόμα 15 ιδέες για κουζίνα σε γκρι και κίτρινο χρώμα

Ένας φθαρμένος και αντιαισθητικός πάγκος, χαλάει τόσο την εικόνα του χώρου όσο και την διάθεσή σας, αφού πως να μαγειρέψεις και να κάνεις εκεί τα δικά σου μαγειρικά θαύματα, όταν ο πάγκος δεν σε εμπνέει. Αν προχωρήσατε πρόσφατα σε ανακαίνιση και αφαιρέσατε μόνοι σας τα πλακάκια από το δάπεδο, πρέπει να ασχοληθείτε και με τον πάγκο.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα ασχοληθούμε με το κεφάλαιο “κουζίνα” και συγκεκριμένα με τον πάγκο της. Θα σας παρουσιάσουμε 7 πολύ μοντέρνους και έξυπνους τρόπους να ανανεώσετε τον πάγκο της κουζίνα σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Επενδύστε τον πάγκο της κουζίνας με τσιμέντο

Η επένδυση λίγου τσιμέντου στον πάγκο της κουζίνα σας, θα κάνει τον πάγκο σας να δείχνει τελείως διαφορετικός. Σε αντίθεση με το υλικό laminate, το τσιμέντο, κάνει τον πάγκο της κουζίνας να δείχνει πιο ακριβός και όμορφος.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι με ένα γυαλόχαρτο να τρίψετε το σημείο που θέλετε να τοποθετηθεί το τσιμέντο και στην συνέχεια με προσοχή να στρώσετε το τσιμέντο και να το αφήσετε να στεγνώσει.

Πάγκος_ της _κουζίνας _: 7 _μοντέρνοι_ τρόποι_ για_ να _τον _φτιάξεις_

Photo via: decoration.gr

Επενδύστε τον πάγκο της κουζίνας με τσιμέντο σχεδιάζοντας…νερά

Αν θέλετε να κάνετε τον πάγκο της κουζίνας ακόμη πιο μοντέρνο, μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με αυτή που σας περιγράψαμε παραπάνω.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, θα πρέπει να σχεδιάσετε αφηρημένα νερά πάνω στο τσιμέντο σας, πριν αυτό στεγνώσει. Μία επίστρωση στο τέλος θα το κάνει να φαίνεται πιο όμορφο.

τσιμέντο_με_νερά_στον_πάγκο_της_κουζίνας_

Photo via: manarolla-creat.com

Αυτοκόλλητο με όψη γρανίτη στον πάγκο της κουζίνας

Στα κατάλληλα καταστήματα υπάρχουν αυτοκόλλητα αντοχής που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε την όψη του πάγκου της κουζίνας σας σας εύκολα και πιο οικονομικά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή κατά την τοποθέτηση, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να βγει ομοιόμορφο και λείο. Είναι πρακτικό, γιατί το αυτοκόλλητο μπορείτε να το αφαιρέσετε αν το βαρεθείτε.

Δείτε ακόμα Διακόσμησε τον πάγκο της κουζίνας σου με 8 εύκολα βήματα!

αυτοκόλλητο_γρανίτη_στον_πάγκο_της_κουζίνας_

Photo via: enimerotiko.gr

Αυτοκόλλητο που θυμίζει μάρμαρο

Στα παλιά σπίτια οι πάγκοι της κουζίνας αλλά και ο νεροχύτης ήταν φτιαγμένος από μάρμαρο. Το μάρμαρο είναι ένα ακριβό και άκρως σικ υλικό που αντέχει στα χρόνια. Το κακό είναι ότι το μάρμαρο αν δεν το προσέξεις φθείρεται εύκολα και επειδή είναι ένα ακριβό υλικό η αντικατάστασή του, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Γι’ αυτό στα νεότερα χρόνια το μάρμαρο αντικαταστάθηκε από το αλουμίνιο ή το ξύλο. Αν θέλετε την σικ εμφάνιση του μάρμαρου, αλλά δεν έχετε τα λεφτά για να το αγοράσετε και να το επενδύσετε, μπορείτε να διαλέξετε ένα αυτοκόλλητο σε αυτή την μορφή και να κάνετε ό,τι κάνατε και με το αυτοκόλλητο που μοιάζει με γρανίτη.

αυτοκόλλητο_μαρμάρου_στον_πάγκο_της_κουζίνας_

Photo via: Pinterest

Εφέ μαρμάρου με βαφή

Αν το χέρι σας πιάνει και σας αρέσει να ασχολείστε με χειροτεχνικές εργασίες, μπορείτε να βάψετε τον πάγκο της κουζίνας σε με χρώμα και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο να φτιάξετε νερά με διαφορετικό χρώμα και να δημιουργήσετε το εφέ του μαρμάρου.

Θα πρέπει να προσέξετε τα χρώματα να ταιριάζουν μεταξύ τους. Επίσης, προτού αγοράσετε τα χρώματα θα πρέπει να περιγράψετε στον πωλητή ακριβώς το υλικό του πάγκου σας, έτσι ώστε να σας δώσει τα κατάλληλα χρώματα και τις κατάλληλες συμβουλές.

εφέ_μαρμάρου_με_βαφή_στον_πάγκο_της_κουζίνας_

Photo via: spirossoulis.com

Εφέ γρανίτη με βαφή

Αν μας ρωτάτε για ποιον λόγο να επιλέξετε να βάψετε τον πάγκο της κουζίνας και να μην τοποθετήσετε απλά ένα αυτοκόλλητο, θα σας απαντήσουμε λέγοντας, ότι το βάψιμο του πάγκου έχει μεγαλύτερη αντοχή στα χρόνια, από ότι ένα απλό αυτοκόλλητο.

Στην περίπτωση του εφέ γρανίτη θα χρειαστεί να δώσετε το βάθος του γρανίτη. Έτσι με ένα σφουγγάρι θα πρέπει να τρίψετε τον πάγκο και στην συνέχεια θα πρέπει να περάσετε πολλά χέρια βαφής σε διαφορετικά χρώματα.

εφέ_γρανίτη_με_βαφή_στον_πάγκο_της_κουζίνας_

Photo via: spirossoulis.com

Βαφή μαυροπίνακα

Αν πάρετε χρώμα για μαυροπίνακα και βάψετε τον πάγκο σας, θα έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα σαπουνόπετρας. Για να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να περιγράψετε στον πωλητή του καταστήματος που θα αγοράσετε την μπογιά, το υλικό του πάγκου αλλά και για ποιον λόγο θέλετε το συγκεκριμένο χρώμα.

βαφή_για_μαυροπίνακα_στον_πάγκο_της_κουζίνας_

Photo via: spirossoulis.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close