αφαιρέστε_τα_πλακάκια_στο_σπίτι_

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πως μπορείτε να αφαιρέστε τα πλακάκια από το πάτωμα εύκολα με δυο απλά βήματα.  

Τώρα που έφτασε το Καλοκαίρι πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους. Όμως οι δύσκολες εποχές που διανύουμε μας κάνει να ζοριζόμαστε οικονομικά, οπότε ακόμη και σε μία απαραίτητη ανακαίνιση, προσπαθούμε να γλιτώσουμε λεφτά από παντού.

Αν δεν θέλετε να πληρώσετε κάποιον μάστορα για να αφαιρέσει τα πλακάκια σας, εμείς είμαστε εδώ. Σίγουρα το να αφαιρέσεις τα πλακάκια του σπιτιού δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Όμως εμείς βρήκαμε τον τρόπο να αφαιρέσετε τα πλακάκια με 2 πολύ απλά βήματα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας κατά γράμμα. Τα πλακάκια στο σπίτι  είναι σίγουρα πολύ όμορφα αλλά ήρθε ο καιρός να τα αντικαταστήσετε κι εμείς θα σας δείξουμε με 2 απλά βήματα πως να τα αφαιρέσετε. Διαβάστε παρακάτω: 

Γενικές συμβουλές

Για αρχή θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εργασίες θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρεις μέρες για να ολοκληρωθούν. Έτσι φροντίστε να είστε ξεκούραστοι έτσι ώστε να μη μείνει η δουλειά στην μέση. Επίσης, θα πρέπει να πάρετε μία σειρά εργαλείων που θα σας βοηθήσουν στις εργασίες σας.

Αυτά τα υλικά είναι ένα φτυάρι, προστατευτικά γυαλιά, μάσκα, μαχαιράκι, στόκο, γάντια, σκούπα, φαράσι, ξύστρα, σακούλες και βέτεξ. Πριν ξεκινήσετε τις διαδικασίες θα πρέπει να προστατεύσετε τα μάτια σας φορώντας τα γυαλιά.

Τα γυαλιά χρειάζονται διότι υπάρχει φόβος ότι θα πεταχτούν θραύσματα και να τραυματίσουν τα μάτια σας. Επίσης θα πρέπει να φορέσετε την μάσκα για να μην αναπνέετε την σκόνη και τα γάντια για προστατευθούν τα χέρια σας.

Δείτε ακόμα Πως να αλλάξετε τα χρώματα στα πλακάκια Του Μπάνιου Σας, Χωρίς Να Αλλάξετε Τα Πλακάκια! Ένας Πλήρης Και Χρήσιμος Οδηγός!

Επίσης φροντίστε να έχετε δίπλα σας μία σκούπα κι ένα φαράσι έτσι ώστε να καθαρίζετε την σκόνη και να συνεχίζετε την δουλειά σας οργανωμένοι και καθαροί. Το βέτεξ θα το χρειαστείτε για να καθαρίζετε κάθε τόσα διάφορα σημεία από τα οποία θα θέλατε να αφαιρέσετε σκόνη ή μικρά κομμάτια από σπασμένα πλακάκια.

Τα δύο απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Βήμα πρώτο

Στην αρχή θα πρέπει να αφαιρέσετε με το μαχαίρι τον αρμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις μόλις αφαιρεθεί ο αρμός το πλακάκι απελευθερώνεται. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστείτε την βοήθεια ενός εργαλείου με μυτερή άκρη και σφυρί.

Δεύτερο βήμα

Στην συνέχεια, αφού αφαιρέσετε τον αρμό, χτυπήστε ελαφρά επάνω σε κάθε πλακάκι με το σφυρί και θα βγει. Αν αντιστέκεται θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τρυπάνι έτσι ώστε να δημιουργήσετε ρωγμές ή και τρύπες που θα σας βοηθήσουν να τεμαχίσετε τα πλακάκια σε μικρότερα κομμάτια.

Δείτε ακόμα Φανταστικό κόλπο για πεντακάθαρα πλακάκια στο μπάνιο

Έπειτα με μία ξύστρα λειάνετε την επιφάνεια του τοίχου ή και του δαπέδου που εργάζεστε, από διάφορα υπολείμματα κόλλας. Σκουπίστε και καθαρίστε καλά το υπόστρωμα και αν έχουν δημιουργηθεί ζημιές στην επιφάνεια του, θα πρέπει να τις διορθώσετε. Για παράδειγμα να στοκάρετε τις τρύπες που έχετε κάνει.

Για το τέλος

Για το τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος που θέλετε να ανακαινίσετε τόσο πιο εύκολο είναι να γίνει και κάποια ζημιά. Γι’ αυτό αν δεν είστε συνηθισμένοι σε τέτοιες δουλειές ή δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τα καταφέρετε καλύτερα να εμπιστευθείτε κάποιον ειδικό.

Διαφορετικά μπορεί μία λάθος κίνηση να δημιουργήσει πρόβλημα στα υδραυλικά του σπιτιού, στα ηλεκτρικά του σπιτιού ή κάτι τέτοιο. Αν δεν το έχετε ξανά κάνει, πειραματιστείτε πρώτα με μία μικρή επιφάνεια που μπορείτε να ελέγξετε και που ακόμη κι αν χαλάσει δε θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την οργάνωση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

 

Close