ιδέες διακόσμησης-με-ξύλινα παντζούρια-για-όλο-το-σπίτι-

Παλιά παντζούρια: 21 ιδέες διακόσμησης  21 ιδέες με παλιά παντζούρια για όλο το σπίτι για να μην πετάξουμε τίποτα.

Τα σπίτια παλιότερα είχαν αυτά τα ξύλινα παντζούρια που πλέον μπορεί να μην θεωρούνται καλή επιλογή για τα παράθυρα του σπιτιού όμως θεωρούνται vintage και αρκετά όμορφα.

Αν λοιπόν μένετε σε ένα παλιό σπίτι και αποφασίσατε να κάνετε ανακαίνιση αλλάζοντας και τα παντζούρια  σας βάζοντας στην θέση τους μοντέρνες μπαλκονόπορτες, τότε θα σας δείξουμε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παλιά.

Δείτε ακόμα Καλοκαιρινή διακόσμηση 2022: 18 ιδέες για όλο το σπίτι

Άλλωστε είναι μία υπέροχη πρόταση που μπορεί να κάνει το σπίτι μας αρκετά vintage και όμορφο. Παλιά ξύλινα παντζούρια κολλημένα στον τοίχο ή μετατροπή παλιών παντζουριών σε όμορφα και χρήσιμα διακοσμητικά έπιπλα. Διαβάστε παρακάτω: 

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια: Ξύλινα παντζούρια πίσω από το σύνθετο

Αν έχεις ένα σύνθετο…παλιάς κοπής μπορείς να το κάνεις να δείχνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, vintage και με δικό του χαρακτήρα με έναν πολύ απλό τρόπο. Καρφώνεις στον τοίχο μερικά παλιά ξύλινα παντζούρια μπροστά τοποθετείς το σύνθετο.

Παλιά παντζούρια: 20 ιδέες διακόσμησης για όλο το σπίτι

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια:  Φθαρμένα παντζούρια στον τοίχο

Παρακάτω θα δούμε και μεταποιήσεις παλιών παντζουριών τόσο στα έπιπλα όσο και στα διακοσμητικά του σπιτιού. Παρόλα αυτά αν δεν τα πάτε καλά με τις επισκευές των επίπλων τότε και τα παλιά, φθαρμένα παντζούρια σας μπορεί να δείξουν υπέροχα αφού αποτελούν ένα πέρα για πέρα vintage διακοσμητικό σπιτιού.

ξύλινα-παντζούρια-στο-σπίτι-ιδέες

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια:  Παλιά παντζούρια στην καλοκαιρινή διακόσμηση

Το Καλοκαίρι δεν θέλεις το σπίτι σου να είναι υπερβολικά φορτωμένο. Λίγα μικρά φυτά εσωτερικού χώρου, ριχτάρια καναπέ σε λευκό χρώμα και γενικότερα μίνιμαλ διακόσμηση για κάθε γωνία του σπιτιού σου. Μερικά ξύλινα παντζούρια σε απαλές αποχρώσεις μπορούν να ολοκληρώσουν αυτή τη μίνιμαλ διακόσμηση του σπιτιού.

ξύλινα-παντζούρια-στον-τοίχο-το-σπιτιού-ιδέες-

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια: Ανακατασκεύασε τα παντζούρια σου

Μπορείς να ανακατασκευάσεις τα παλιά σου παντζούρια και να τα κάνεις να δείχνουν πιο σικ και όμορφα από ποτέ. Προτείνουμε να παίξεις για αρχή safe και να διαλέξεις ένα καφέ όμορφο χρώμα που ταιριάζει σε κάθε σπίτι. Συνδύασε τα με μερικά vintage φωτιστικά, boho διακοσμητικά και ξύλινα κάδρα.

ξύλινα-παντζούρια-στο-χολ-ιδέες-

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια: Θαλασσί παντζούρια στο σπίτι

Αν σκεφτείς ένα ελληνικό νησί το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι σπιτάκια πάνω σε βράχους με μπλε στέγες, λευκούς τοίχους και μπλε ή θαλασσί παλιά παντζούρια. Αν θέλεις να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει με καλοκαιρινό εξοχικό στο νησί τότε μερικά θαλασσί παντζούρια στον τοίχο θα σε ενθουσιάσουν.

θαλασσί-ξύλινα-παντζούρια-στο-χολ-ιδέες- ιδέες διακόσμησης-με-ξύλινα παντζούρια-για-όλο-το-σπίτι-

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια:  Διακόσμησε τα παλιά σου παντζούρια με στεφάνια

Μπορεί η Άνοιξη να έφυγε όμως ακόμη μπορείς να υιοθετήσεις τα στεφάνια με τα λουλούδια στο σπίτι σου. Έτσι μπορείς να διακοσμήσεις τα παλιά σου παντζούρια στον τοίχο με στεφάνια που έχουν πάνω τους λουλούδια ή καλοκαιρινά διακοσμητικά.

στεφάνι-με-λουλούδια-πάνω-από-το-ξύλινο-παντζούρι-ιδέες-

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια: Πιάτα πάνω στα παντζούρια

Αν έχεις εκτός από vintage παντζούρια και vintage πιάτα από κάποιο παλιό σερβίτσιο που δεν χρησιμοποιείς πια δεν χρειάζεται να τα πετάξεις. Ούτε όμως να σου πιάνουν και χώρο στα ντουλάπια σου. Μπορείς να τα στερεώσεις με πολύ σταθερή κόλλα πάνω στα παντζούρια σου.

πιάτα-πάνω-από-το-ξύλινο-παντζούρι-ιδέες-

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια:  Ξύλινα παντζούρια πάνω από το τζάκι

Τα ξύλινα παντζούρια είναι παντός καιρού. Μπορούν να απογειώσουν την διακόσμηση του σπιτιού σου όλο τον χρόνο. Έτσι μπορείς να βάλεις δύο ξύλινα παντζούρια πάνω από το τζάκι το Καλοκαίρι και να ξέρεις από τώρα πως τον Χειμώνα το καθιστικό σου θα είναι πιο ζεστό και χουχουλιάρικο από ποτέ.

ξύλινα-παντζούρια-με-στεφάνι-πάνω-από-το-τζάκι-ιδέες- ιδέες διακόσμησης-με-ξύλινα παντζούρια-για-όλο-το-σπίτι-

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια:  Ξύλινα παντζούρια με καλοκαιρινά διακοσμητικά στην κρεβατοκάμαρα

Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που τους αρέσει να αλλάζουν την διακόσμηση του σπιτιού τους ανάλογα την διάθεση και την εποχή τότε η παρακάτω ιδέα για την κρεβατοκάμαρά σου και όχι μόνο θα σε ξετρελάνει. Μερικά καλοκαιρινά διακοσμητικά πάνω σε ένα ξύλινο παντζούρι θα σε εντυπωσιάσουν.

ξύλινο παντζούρι-στην-κρεβατοκάμαρα-με-καλοκαιρινά διακοσμητικά- ιδέες διακόσμησης-με-ξύλινα παντζούρια-για-όλο-το-σπίτι-

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια: Έπιπλο για το χολ από παλιά παντζούρια

Εκτός από την διακόσμηση τα παλιά παντζούρια μπορούν να φανούν χρήσιμα και στο να φτιάξεις όμορφα έπιπλα που θα χρησιμέψουν στο σπίτι τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και από πλευράς διακόσμησης. Αν πιάνει το χέρι σου, δοκίμασέ το!

έπιπλο-για-το-χολ-από-παντζούρια-ιδέες-

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια: Έπιπλο με ράφια από παλιά παντζούρια

Μπορείς επίσης να φτιάξεις και έπιπλο με ράφια από παλιά παντζούρια και να το τοποθετήσεις τόσο στην κουζίνα όσο και στο μπάνιο σου. Αξίζει να σημειωθεί πως αν το θες για το μπάνιο σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αδιάβροχη μπογιά για να αντέξει στον χρόνο.

ράφια-από-παντζούρια-ιδέες- ιδέες διακόσμησης-με-ξύλινα παντζούρια-για-όλο-το-σπίτι- ιδέες διακόσμησης-με-ξύλινα παντζούρια-για-όλο-το-σπίτι-

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια:  Παγκάκι από παλιό παντζούρι

Αν το παλιό σου παντζούρι είναι ακμαίο και ο μόνος λόγος που το αντικαθιστάς είναι επειδή θες να συμβαδίσεις με το πνεύμα της εποχής και να βελτιώσεις την μόνωση και την ασφάλεια του σπιτιού σου, τότε το παλιό σου παντζούρι μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα πρωτότυπο και όμορφο παγκάκι.

παγκάκι-από-παντζούρια-ιδέες- ιδέες διακόσμησης-με-ξύλινα παντζούρια-για-όλο-το-σπίτι- ιδέες διακόσμησης-με-ξύλινα παντζούρια-για-όλο-το-σπίτι-

Δείτε ακόμα 15 ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης με καπέλα

ιδέες διακόσμησης-με-ξύλινα παντζούρια-για-όλο-το-σπίτι-

Ιδέες διακόσμησης με παλιά παντζούρια: Μπλε παντζούρι στο καθιστικό

Βάλε το Καλοκαίρι για τα καλά στο σπίτι σου, διαλέγοντας ένα μπλε ηλεκτρίκ παντζούρι για τον τοίχο του καθιστικού σας. Φυσικά μπορείτε να το βάψετε και μόνοι σας με πανεύκολο τρόπο. Μία μοντέρνα ιδέα για την διακόσμηση που δεν θα σας απογοητεύσει.

μπλε-παντζούρι-στο-καθιστικό-ιδέες-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close