Πως με μπαλόνια μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα διακοσμητικά κεριά!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορείτε να κάνετε με μερικά μπαλόνια; Μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα όπως σοκολατένια κύπελλα ,όμορφους χαρακτήρες για πάρτυ όπως λουλούδια, ζωάκια, αλλά μπορείτε να φτιάξετε με αυτά και όμορφα κεριά.Μπορεί να μην το πιστεύετε και να σας φαίνεται παράξενο αλλά τα μπαλόνια κάνουν την δημιουργία κεριών διασκεδαστική και εύκολη!

Υλικά που χρειάζεστε:

keria-apo-mpalonia1_

  • κερί παραφίνης,
  • μπαλόνια,
  • μια λαδόκολλα
  •  ένα κατσαρολάκι
  • Led κεριά

Δείτε ακόμη:Φτιάξε μπαλόνια που πετάνε χωρίς ήλιο!

Διαδικασία:

Λιώστε το κερί παραφίνης μέσα σε ένα κατσαρολάκι, αλλά δεν πρέπει να το ξαναχρησιμοποιήσετε μετά στην κουζίνα μας.Το δοχείο σας πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος των μπαλονιών που θα βάλετε μέσα.Η ιδανική θερμοκρασία τήξης για αυτό το έργο είναι οι 80 βαθμοί Κελσίου. Διατηρήστε αυτή την θερμοκρασία λιώνοντας το κερί παραφίνης σε ένα μπεν μαρί.

keria-apo-mpalonia2_

Ενώ το κερί παραφίνης λιώνει. γεμίστε τα μπαλόνια σας με χλιαρό νερό.Στη συνέχεια πάρτε το μπαλόνι και βυθίστε το στο λιωμένο κερί.Πρέπει να προσέξετε πόσο θα το βάλετε μέσα στο λιωμένο κερί καθώς δεν πρέπει να ξεπεράσετε το σημείο που θα έχει μέσα το χλιαρό νερό.Αν το ξεπεράσετε αυτό το σημείο, το μπαλόνι θα σκάσει και το νερό θα έρθει πάνω σας.Βυθίστε γρήγορα το μπαλόνι στο κερί για να αποφύγετε τις γραμμές με τις σταλαγματιές κεριού.

Δείτε ακόμη:Απίστευτα κόλπα με μπαλόνια που θα ξετρελάνουν εσάς και τα παιδιά σας! ( Βίντεο)

keria-apo-mpalonia3_

Μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα με τα μπαλόνια όπως σοκολατένια κύπελλα ,όμορφους χαρακτήρες για πάρτυ όπως λουλούδια, ζωάκια, αλλά μπορείτε να φτιάξετε με αυτά και όμορφα κεριά.

Κρατήστε το μπαλόνι με το νερό για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο κερί, σηκώστε το από αυτό και αφήστε το πλεονάζον κερί να στάζει κάτω στη λαδόκολλα. Πιάστε το στόμιο του μπαλονιού και βουτήξτε το μπαλόνι μέσα ξανά και ξανά στο κερί ,αφήνοντας το κερί να κρυώσει μέχρι την επόμενη βουτιά. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να έχετε την υφή και το πάχος που θέλετε.

keria-apo-mpalonia4_

Μετά την τελευταία βουτιά, τοποθετήστε τα μπαλόνια νερού στη λαδόκολλα προκειμένου να δημιουργηθεί η επίπεδη βάση του κηροπηγίου σας.

keria-apo-mpalonia5_

keria-apo-mpalonia6_

Δείτε ακόμη:Φτιάχνουμε ζωάκια από μπαλόνια!Βημα βημα!

Όταν το κερί στεγνώσει καλά πάρτε τα μπαλόνια κεριού και τοποθετήστε τα κάτω από το νεροχύτη.Στη συνέχεια πάρτε ένα μαχαίρι και τρυπήστε το μπαλόνι, προκειμένου να χυθεί το νερό.Για να έχετε ένα επίπεδο αποτέλεσμα στην βάση, πάρτε μια λαδόκολλα και βάλτε την στο φούρνο για μερικά λεπτά να ζεσταθεί και στην συνέχεια περάστε από εκεί την κάτω επιφάνεια του κεριού, πηγαίνοντας τα κεριά πάνω κάτω, ώστε να λιώσουν και να πάρουν την υφή που θέλετε.Έπειτα, βάλτε led κεριά ρεσώ μέσα στα κηροπήγιά σας και βάλτε τα να φωτίζουν σε μια σκοτεινή πλευρά του σπιτιού σας!

keria-apo-mpalonia7_

Τα κεράκια σας είναι έτοιμα να εντυπωσιάσουν!

keria-apo-mpalonia8_

keria-apo-mpalonia9_

Πηγή: dipfeed.com
Close