Πως να καθαρίσετε την σχολική τσάντα του παιδιού στο πλυντήριο ή στο χέρι;

Πως να καθαρίσετε την σχολική τσάντα του παιδιού με ροδάκια ή χωρίς. Στο πλυντήριο ή στο χέρι; Σας έχουμε τα καλύτερα κόλπα καθαρισμού. Επίσης tip για να διατηρηθεί καθαρή και λύσεις για να φύγουν λεκέδες απο μελάνι λάδι και πολλά άλλα ακόμη

Τι πρέπει να κάνετε πριν πλύνετε τη σχολική τσάντα;

Τι πρέπει να κάνετε πριν πλύνετε τη σχολική τσάντα;Morgan Swofford για το LittleThings

Μπορεί να είναι δελεαστικό να βάζετε το σακίδιο στο πλυντήριο, όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά πάρτε λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να ελέγξετε ότι όλες οι τσέπες είναι άδειες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα σακίδια των παιδιών, καθώς είναι βέβαιο οτι περιέχουν ένα σωρό πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε μέσα όπως, τσίχλες, καραμέλες, λιποζάν, πλαστικά παιχνίδια ή ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ψάξτε τα σακίδια και ίσως εκπλαγείτε με αυτά που θα βρείτε μέσα.

Αφού ελέγξετε όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές τσέπες, γυρίστε το σακίδιο ανάποδα πάνω σε ένα κάδο απορριμμάτων και ανακινήστε καλά. Από εκεί θα δείτε να φεύγουν καπάκια από στυλό, ξύσματα μολυβιού, ακόμη και ψίχουλα τροφίμων.

Στη συνέχεια, η Mountain Warehouse σας συμβουλεύει να ελέγξετε τις οδηγίες φροντίδας του σακιδίου στην ετικέτα – καθώς το κάθε σακίδιο απαιτεί διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού, αλλά για αυτό θα μιλήσουμε αργότερα.

Δείτε ακόμη: Καθαρίστε σωστά τα κουφώματα των παραθύρων σας

Τέλος, πριν πλύνετε το σακίδιο, ελέγξτε για τυχόν άσχημους λεκέδες που δεν είναι πιθανό να βγουν στο πλύσιμο. Οι δύο πιο δημοφιλείς; Οι λεκέδες λαδιού και λεκέδες από μελάνι. Ευτυχώς, και οι δύο είναι σχετικά εύκολο να αφαιρεθούν.

Αφαίρεση λεκέδων από το σακίδιο

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από λάδι από τη σχολική τσάντα;

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από λάδι από τη σχολική τσάντα;Morgan Swofford για το LittleThings

Εάν ο λεκές λαδιού είναι σχετικά πρόσφατος το Stain-removal-101.com σας προτείνει να τοποθετήσετε ένα απορροφητικό, όπως το κορν φλάουρ ή τη μαγειρική σόδα , πάνω στο λεκέ από λάδι  και να το αφήσετε να απορροφήσει τον λεκέ για περίπου 15 λεπτά. ”

Ωστόσο, αν ο λεκές από λάδι παραμένει, δοκιμάστε να τρίψετε μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων σε αυτό με μια οδοντόβουρτσα ή βούρτσα καθαρισμού. Μπορεί να μην αφαιρέσει ολόκληρο το λεκέ, αλλά θα μειώσει αρκετά την εμφάνιση του.

Πώς να αφαιρέσετε το μελάνι από τη σχολική τσάντα;

Πώς να αφαιρέσετε το μελάνι από τη σχολική τσάντα;Morgan Swofford για το LittleThings

Εάν το σακίδιο που προσπαθείτε να καθαρίσετε έχει αντιαισθητικούς λεκέδες από μελάνι, η λακ μαλλιών μπορεί να κάνει θαύματα. Το Hunker.com σας προτείνει να “να ρίξετε λακ προσεκτικά στην περιοχή που υπάρχει ο λεκές από μελάνι. Σκουπίστε την περιοχή με ένα καθαρό λευκό πανί για να αφαιρέσετε το μελάνι από την περιοχή. Συνεχίστε να ρίχνετε λακ στο σημείο μέχρι να μην βλέπετε πλέον μελάνι “.

Αφού ελέγξετε όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές τσέπες, γυρίστε το σακίδιο ανάποδα πάνω σε ένα κάδο απορριμμάτων και ανακινήστε καλά.

Πώς πρέπει να πλένετε τη σχολική τσάντα στο πλυντήριο;

 σχολική τσάντα - πλύσιμο στο πλυντήριοMorgan Swofford για το LittleThings

Καλό είναι να μην πλένετε ποτέ το σακίδιο στο πλυντήριο ρούχων. Ωστόσο, αυτή η συμβουλή είναι κυρίως για τα ακριβά σακίδια πεζοπορίας . Σε τελική ανάλυση, εάν πρόκειται να πληρώσετε μισό μισθωμένο ενοίκιο για ένα σακίδιο, πιθανότατα θα θελήσετε να εργαστείτε σκληρά προκειμένου να μπορέσετε να το συντηρήσετε. Αλλά όταν μιλάτε για ένα παιδικό σακίδιο, είναι συνήθως καλό να το πλένετε στο πλυντήριο.

Ακολουθούν μερικά βασικά βήματα για το πλύσιμο της σχολικής τσάντας στο πλυντήριο

 • Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για να αδειάσετε καλά το σακίδιο και να καθαρίσετε τυχόν λεκέδες.
 • Βάλτε το στο πλυντήριο στον ήπιο κύκλο με λίγο απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Τοποθετήστε το σακίδιο σας σε μια παλιά μαξιλαροθήκη ή μια τσάντα απλύτων προκειμένου να σιγουρευτείτε οτι οι ιμάντες ή τα φερμουάρ δεν θα πιαστούν στη ροδέλα.
 • Αφαιρέστε αμέσως μετά το πλύσιμο.
 • Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσει ένα σακίδιο είναι να στεγνώσει στον αέρα, κατά προτίμηση γυρισμένο ανάποδα. Αποφύγετε τη χρήση στεγνωτηρίου, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά ή συρρίκνωση στο σακίδιο.

Πώς να πλύνετε τη σχολική τσάντα;

 σχολική τσάντα - πλύσιμο στο χέριMorgan Swofford για το LittleThings

Εκτός από τους προαναφερθέντες  σάκους πεζοπορίας, υπάρχουν και άλλοι τύποι σακιδίων που είναι καλύτερα να πλένονται στο χέρι. Το χρώμα πολλών παιδικών σακιδίων ξεθωριάζει, υπάρχουν αντικείμενα που μπορεί να ξεκολλήσουν ή μεγάλα πλαστικά στοιχεία που μπορούν να λιώσουν στο πλυντήριο. Αν αντιμετωπίζετε ένα από τα παραπάνω προβλήματα τότε δεν μπορείτε να πλύνετε το σακίδιο στο πλυντήριο. Χωρίς κόπο όμως μπορείτε ακόμα να το καθαρίσετε γρήγορα με αυτές τις απλές οδηγίες για το πλύσιμο του σακιδίου στο χέρι:

 • Γεμίστε τη μπανιέρα σας με χλιαρό νερό και μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού.
 • “Βυθίστε το σακίδιο σας στην μπανιέρα και με γρήγορες κινήσεις πέρα δώθε, τρίψτε τους εσωτερικούς χώρους και τα εξωτερικά σημεία με μια βούρτσα”. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σαπουνίσει καλά κάθε σημείο του σακιδίου ώστε η σαπουνάδα να έχει πάει παντού.
 • Ξεπλύνετε καλά με καθαρό, κρύο νερό μέχρι να απομακρύνετε όλο το σαπούνι.

Πώς να απολυμάνετε τη σχολική τσάντα;

Πώς να απολυμάνετε τη σχολική τσάντα;Morgan Swofford για το LittleThings

Το Spruce έχει μερικές εξαιρετικές οδηγίες για την απολύμανση του σακιδίου σας. Συμβουλεύει να χρησιμοποιείτε είτε λάδι πεύκου είτε ένα φαινολικό απολυμαντικό. Τι είναι αυτό; Είναι απλά ένας φανταστικός όρος για ένα καθαριστικό που χρησιμοποιεί φαινόλη, έναν αντιμικροβιακό παράγοντα που απολυμαίνει αποτελεσματικά τις επιφάνειες.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απολυμάνετε τη σχολική τσάντα

 • Αναμείξτε ένα διάλυμα ζεστού νερού και απολυμαντικού 1: 1.
 • Εφαρμόστε το διάλυμα στο σακίδιο είτε μουλιάζοντας το είτε με μια μαλακή βούρτσα για να τρίψετε τα σκληρά σημεία.
 • Στη συνέχεια πλύντε το σακιδίο στο πλυντήριο εάν το σακίδιο μπορεί να πλυθεί σε αυτό ή μουλιάστε το σε ζεστό νερό και ξεπλύνετε.
 • Αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Πώς να απομακρύνετε τις οσμές από το σακίδιο;

Πώς να απομακρύνετε τις οσμές από σχολικές τσάντεςMorgan Swofford για το LittleThings

Ίσως η σχολική τσάντα του παιδιού σας να μην είναι τόσο βρώμικο. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πιθανόν να μην χρειάζεται να πλυθεί, και απλά το μόνο που να χρειάζεται είναι να απομακρύνετε τις οσμές.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις οσμές σε σακίδια και τις σχολικές τσάντες του μεσημεριανού γεύματος, είναι το πασπάλισμα τους με μερική ποσότητα μαγειρικής σόδας, στο κάτω μέρος τους και, στη συνέχεια να τα αφήσετε να παραμείνουν στο φως του ήλιου για μια ολόκληρη μέρα. Το Cleanmyspace.com συνιστά επίσης να ρίξετε σε ένα κομμάτι εφημερίδας εκχύλισμα βανίλιας, και στη συνέχεια να την τοποθετήσετε στη σχολική τσάντα. Αφήστε τη εκεί όλο το Σαββατοκύριακο, και έπειτα αφαιρέστε την και το σακίδιο σας θα έχει μια γλυκιά μυρωδιά και θα είναι έτοιμο για να το πάρει το παιδί σας στο σχολείο.

Δείτε ακόμη: Πως να αφαιρέσετε τους λεκέδες αίματος από τα σεντόνια, το στρώμα, τα χαλιά και τα ρούχα;

Πώς να διατηρήσετε τη σχολική τσάντα καθαρή;

Πώς να τη διατηρήσετε καθαρη Morgan Swofford για το LittleThings

Μόλιςη σχολική τσάντα είναι καθαρή, σίγουρα θα θέλετε να το διατηρήσετε έτσι για όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι δεν θα χρειαστεί να περάσετε ξανά στη διαδικασία πλύσης. Το γρήγορο πέρασμα με ένα πανί μια φορά την εβδομάδα θα καθυστερήσει την επόμενη πλύση. Βεβαιωθείτε ότι το σακίδιο είναι στεγνό – καθώς ένα χυμένο μπουκαλάκι με νερό μέσα σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες ενοχλητικές  καταστάσεις μούχλας.

Το Housekeeping προτείνει επίσης να μην παραγεμίζετε τα σακίδια, καθώς αυτά χαλάνε πιο εύκολα και σίγουρα δεν είναι ούτε καλό για τους ώμους των παιδιών.

Είναι σημαντικό τα παιδιά σας να έχουν καθαρά σακίδια και τώρα ξέρετε το τρόπο ώστε οι τσάντες των παιδιών σας να γίνουν πεντακάθαρες!

Πηγή: littlethings.com
Close