πως_να_βάψετε_τα_πλακάκια_της_κουζίνας_

Πως να βάψετε τα πλακάκια της κουζίνας για να δείχνουν σαν καινούρια. Δείτε πως μπορείτε με έναν εύκολο τρόπο να βάψετε τα πλακάκια της κουζίνας και να τα κάνετε να δείχνουν σαν καινούρια.

Οι περισσότερες κουζίνες διαθέτουν πλακάκια. Όμως τα πλακάκια στην κουζίνα φθείρονται πιο εύκολα από ότι τα πλακάκια του υπόλοιπου σπιτιού. Λάδια που πετάγονται πάνω στα πλακάκια καθώς μαγειρεύουμε, άλατα από τα νερά που ρίχνουμε κατά λάθος καθώς πλένουμε τα πιάτα.

Πολλές νοικοκυρές έχουν προβλέψει το μέλλον και έχουν τοποθετήσει στα πλακάκια της κουζίνας ταπετσαρίες ή φροντίζουν να τα καθαρίζουν τακτικά. Όμως οι ταπετσαρίες όταν δεν είναι ακριβές φθείρονται εύκολα και πολλοί άνθρωποι οι οποίοι τώρα ξεκίνησαν να μένουν μόνοι τους, μπορεί να είχαν παραβλέψει την φροντίδα στα πλακάκια.

Δείτε ακόμα Οι 8 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε πλακάκια και πατώματα να λάμπουν! Θα σωθείτε!

Επίσης σε μερικές περιπτώσεις τα πλακάκια της κουζίνας απλά τα βαριόμαστε. Όμως ποιος έχει λεφτά για πλήρη ανακαίνιση στις μέρες μας; Για όποιον λόγο κι αν αποφασίσατε πως τα πλακάκια του μπάνιου σας πρέπει να ανανεωθούν, εμείς σας βρήκαμε έναν πανεύκολο τρόπο να το καταφέρετε.

Στο παρακάτω άρθρο θα σας δείξουμε πως μπορείτε εύκολα και οικονομικά να βάψετε τα πλακάκια  της κουζίνας και να τα κάνετε να δείχνουν σαν καινούρια. Με αυτόν τον τρόπο η κουζίνα σας θα ανανεωθεί, θα κρυφτούν βρωμιές και υπολείμματα και φυσικά δε θα χρειαστεί να βάλετε από την αρχή καινούρια πλακάκια. Διαβάστε παρακάτω: 

Η διαδικασία

Στην αρχή θα πρέπει να διαλέξετε φυσικά το χρώμα που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε για να βάψετε τα πλακάκια της κουζίνας. Αν δεν έχετε ξανά ασχοληθεί με το βάψιμο στα πλακάκια, σας συμβουλεύουμε να διαλέξετε μόνο ένα χρώμα, για να είναι πιο εύκολο για εσάς.

Αν πάλι έχετε εμπειρία ή νιώθετε σίγουροι για τον εαυτό σας μπορείτε να δώσετε διάσταση στα πλακάκια σας χρησιμοποιώντας περισσότερες αποχρώσεις του ίδιου χρώματος ή και να παίξετε με πολλά διαφορετικά χρώματα.

Στην επιλογή των χρωμάτων θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας μερικούς σημαντικούς παράγοντες, Καταρχάς θα πρέπει το χρώμα να ταιριάζει με την διακόσμηση της υπόλοιπης κουζίνας. Επίσης, επειδή τα πλακάκια είναι γυαλιστερά, είναι δύσκολο να κάνετε το χρώμα να εφαρμόσει σωστά πάνω τους.

Δείτε ακόμα Πως να βάψετε μόνοι σας το παιδικό δωμάτιο & 10 προτάσεις διακόσμησης

Έτσι θα πρέπει να αγοράσετε ειδική μπογιά για πορσελάνινες και κεραμικές επιφάνειες που θα βρείτε στα χρωματοπωλεία. Πριν βάλετε το χρώμα θα πρέπει να περάσετε τα πλακάκια σας από ειδικό αστάρι, αφού πρώτα έχετε καθαρίσει τα πλακάκια σας.

Τα πλακάκια μπορείτε να τα καθαρίσετε με ένα καθαριστικό που απολυμαίνει και στην συνέχεια με νερό και σαπούνι. Όταν λοιπόν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το βάψιμο, εξασκηθείτε ξεκινώντας από τα πλακάκια που θα κρυφτούν πίσω από κάποια ηλεκτρική συσκευή.

Αν το χρώμα που χρησιμοποιείτε είναι πολύ πηχτό τότε αραιώστε το έτσι ώστε να εφαρμόζει καλύτερα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο χρώμα από όσο χρειάζεστε διότι θα στάζει στους αρμούς. Αν στάξει παρόλα αυτά μπορείτε να το διορθώσετε με λίγο λευκό χρώμα.

Δείτε ακόμα Έξυπνα κόλπα για να διατηρήσετε τη κουζίνα σας καθαρή ενώ μαγειρεύετε!

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από ένα χρώμα, θα σας βοηθήσει να αφιερώσετε μία μέρα για το ένα χρώμα και στην συνέχεια την επόμενη με το άλλο χρώμα, αφού πρώτα έχετε αφήσει το πρώτο χρώμα να στεγνώσει. Όταν τελειώσετε με το βάψιμο περάστε το πλακάκι με ένα foam roller για να μην φαίνονται οι “πινελιές”.

Αν επιθυμείτε τα πλακάκια σας να είναι γυαλιστερά έτσι ώστε να είναι και πιο εύκολα στο καθάρισμα, τότε περάστε τα με ειδική επίστρωση που θα βρείτε και πάλι στα μαγαζιά που πωλούν χρώματα. Προτού τα καθαρίσετε ή τοποθετήσετε οτιδήποτε πάνω τους, αφήστε να στεγνώσουν για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την οργάνωση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

 

Close