Αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε πλακάκια και πατώματα να λάμπουν :

Οι 8 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε πλακάκια και πατώματα να λάμπουν! Θα σωθείτε!

Μπορεί να σφουγγαρίζεις και κάθε μέρα, και να καθαρίζεις το σπίτι σου όσο πιο πολύ μπορείς. Όλοι γνωρίζουμε όμως πως το πάτωμα και πλακάκια του σπιτιού δεν καθαρίζουν τελείως μόνο με σφουγγαρίστρα και απορρυπαντικό.

Τα σημεία αυτά του σπιτιού σου είναι από εκείνα που μαζεύουν την περισσότερη βρώμα και μούχλα και χρειάζονται ειδική περιποίηση και συντήρηση. Πως θα το κάνετε όμως αυτό;

Υπάρχουν μερικά καθαριστικά, και τα περισσότερα φυσικά χωρίς τοξικές και άλλες ουσίες, που είναι άκρως αποτελεσματικά και μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να αστράφτει χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

Οι σοβάδες είναι το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη μούχλας και την παγίδευση βρομιάς. Αν ακουμπάτε αυτούς του σοβάδες συχνά, τότε μεταφέρετε αυτή την βρομιά και την μούχλα παντού στο σπίτι σας.

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και ξεκινήστε το καθάρισμα:

Δειτε ακομα 14 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα λεμόνια σας! Δοκιμάστε τους!

Αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε πλακάκια και πατώματα να λάμπουν :

1. Μαγειρική σόδα και πλακάκια

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στους επίμονους σοβάδες. Τρίψτε τους με ένα σφουγγάρι, νερό και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα.

Αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε πλακάκια και πατώματα να λάμπουν : σόδα

2. Ξίδι

Για τους πολύ βρόμικους σοβάδες, χρησιμοποιήστε ξίδι. Πάρτε ένα νωπό σφουγγάρι και βουτήξτε το μέσα σε λευκό ξίδι. Περάστε με αυτό τους σοβάδες και στη συνέχεια τρίψτε τους χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα και μαγειρική σόδα. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ αποτελεσματικός.

3. Καταπολεμήστε τη μούχλα με οξυζενέ

Αν έχετε πρόβλημα με τη μούχλα, στο μπάνιο σας ας πούμε, τότε αυτό το μίγμα θα σας σώσει. Χρησιμοποιήστε 1 μέρος οξυζενέ (3%) και ένα μέρος νερού. Ανακατέψτε τα και βάλτε τα σε ένα μπουκάλι για σπρέι. Ψεκάστε τους σοβάδες και αφήστε το μίγμα να καθίσει για 45 λεπτά με μία ώρα. Μετά ξεπλύντε.

4. Αλάτι

Το αλάτι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, γι’αυτό είναι καλό για απολύμανση, καθάρισμα και τρίψιμο. Απορροφά την υγρασία της μούχλας και την εξουδετερώνει. Τρίψτε τους σοβάδες με αλάτι χρησιμοποιώντας ένα νωπό πανί, αφήστε το να κάτσει όλο το βράδυ και το πρωί θα έχει καθαρίσει. Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε χοντρό αλάτι, όπως το αλάτι Epsom.

5. Κιτρικό οξύ (ξυνο)

Πιθανόν να γνωρίζετε ότι το κιτρικό οξύ βοηθά έχει την ιδιότητα να ανοίγει το χρώμα – για παράδειγμα, χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για να εξαφανίσει τις σκούρες κηλίδες. Το κιτρικό οξύ μπορεί να εξουδετερώσει την μούχλα. Αν θέλετε να καθαρίσει πραγματικά, τότε ανακατέψτε το με μαγειρική σόδα όταν τρίβετε τους σοβάδες.

6. Βόρακας

Ο βόρακας είναι όμοιος με την μαγειρική σόδα, από την άποψη ότι καθαρίζει, απολυμαίνει και απομακρύνει τις οσμές. Χρησιμοποιήστε το όπως την σόδα – τρίψτε τους σοβάδες με ένα υγρό πανί και θα δείχνουν σαν καινούριοι.

Αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε πλακάκια και πατώματα να λάμπουν :βόρακας

7. Καθαρισμός με ατμό

Ο ατμός δεν θα αλλάξει το χρώμα των σοβάδων σας, αλλά θα τους απολυμάνει και θα απομακρύνει την βρομιά. Με αυτή τη φυσική λύση μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα μικρόβια και την μούχλα και να εφαρμόσετε εύκολα κάποιο από τα παραπάνω καθαριστικά στην συνέχεια.

8. Υγρό σαπούνι Καστίλλης

Αυτό το φυσικό σαπούνι παράγεται από φυτά χωρίς χημικά. Χρησιμοποιήστε το σε υγρή μορφή μαζί με νερό και μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τους σοβάδες σας. Αυτό το υλικό είναι μια καλή επένδυση για τον καθαρισμό του σπιτιού σας.

 

Δειτε ακομα Το clean tip που θα σώσει τα ρούχα σας! Πως θα μυρίζει το πλυντήριο πάντα υπέροχα! 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close