Πως να ξεφορτωθείτε τους τερμίτες;

Οι τερμίτες είναι τα μικρά έντομα που μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα σε σας. Εργάζονται ως σιωπηλοί δολοφόνοι. Μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε υλικό ξύλινο ή οποιοδήποτε φυτό χωρίς να δείξουν την παρουσία τους. Υπάρχουν πέντε τύποι τερμιτών που μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι σας. Αυτοί οι τύποι είναι: τερμίτες με κεφάλι σε σχήμα κώνουυ, τερμίτες ξηρού ξύλου, νωπού ξύλου, τερμίτες Formosa και υπόγειοι τερμίτες.

Δεν έχει σημασία η τοποθεσία του σπιτιού σας , οποιαδήποτε από αυτά τα είδη των τερμιτών μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι σας. Αλλά οι πιο κοινοί είναι οι τερμίτες ξηρού ξύλου, καθώς καταναλώνουν το ξύλο, την ταπετσαρία και τα πλαστικά μέσα στο σπίτι. Για αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σχέδιο ελέγχου των παρασίτων , το οποίο να μπορεί να εφαρμοστεί ανά πάσα στιγμή. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε  κάποιες μεθόδους με τους οποίους μπορείτε να εξολοθρεύσετε τους τερμίτες.

Δείτε ακόμη: Απίστευτα κόλπα καθαρισμού με τη χρήση βόρακα!

Οι τερμίτες μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για το σπίτι σας, καθώς βλάπτουν τα εσωτερικό του αλλά και τα ξύλινα έπιπλα σας. Η εξολόθρευση τέτοιων παρασίτων δεν είναι ένα εύκολο έργο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι αρκετά αποτελεσματικοί τρόποι για να τους ξεφορτωθείτε. Θα πρέπει να προσδιορισετε τους τερμίτες πριν από τη θανάτωσή τους. Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση των τερμιτών.

Υγρασία: Δημιουργούν τις αποικίες τους στο έδαφος λόγω της παρουσίας της υγρασίας. Το στάσιμο νερό ή το νερό κοντά στο σπίτι σας προσελκύει αυτούς τους τύπους των παρασίτων.

Ξύλινες κατασκευές και Ξύλινες Τερμίτες: έρχονται σε επαφή εύκολα με τις ξύλινες κατασκευές. Το ξύλο περιέχει κυτταρίνη και αυτοί τρέφονται με κυτταρίνη.

Ανοίγματα στο σπίτι σας: Στην αναζήτηση της υγρασίας, μπορούν να επωφεληθούν από κάθε άνοιγμα κοντά στο σπίτι σας. Ακόμα και οι ρωγμές στους τοίχους σας προσφέρουν ευκαιρίες για τους τερμίτες.

Οι τερμίτες είναι τα μικρά έντομα που μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα σε σας. Εργάζονται ως σιωπηλοί δολοφόνοι. Μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε υλικό ξύλινο ή οποιοδήποτε φυτό χωρίς να δείξουν την παρουσία τους.

Υπάρχουν μερικά κοινά σημεία που μπορούν να σας υποδείξουν την την παρουσία των τερμιτών:

 • Αυτοί μπορούν να βλάψουν το εσωτερικό του σπιτιού σας. Το χρώμα στους τοίχους σας θα αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Οι τοίχοι μπορεί επίσης να σπάσουν λόγω της παρουσίας των τερμιτών.
 • Οι σωλήνες λάσπης ή λάσπη, το υλικό μπορεί να βρεθεί στις στοές του σπιτιού ή του κτιρίου σας.
 • Μπορείτε να βρείτε τα φτερά τους κοντά στις πόρτες, στα κλειστά παράθυρα και σε κάποια άλλα μέρη.

Οι καλύτεροι τρόποι για να σκοτώσετε τους τερμίτες:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι διορθωτικά μέτρα και  φυτοφάρμακα για να απαλλαγείτε από τους τερμίτες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να να τους εξολοθρεύσετε, οι οποίοι αναφέρονται παρακάτω:

1.) Εντομοκτόνα και Αφροί

Τα εντομοκτόνα και οι αφροί είναι η πιο κοινή μέθοδος για να απαλλαγούμε από τους τερμίτες. Για να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους τύπους των προϊόντων χρειάζεται να εκκενώσετε το σπίτι σας για κάποιο χρονικό διάστημα. Το εντομοκτόνα βρίσκονται σε πολλές μορφές: από υγρά σε αέρια. Θα πρέπει να ψεκάσετε τα εντομοκτόνα στην αποικία των τερμιτών. Οι αφροί είναι επίσης πολύ καλή μέθοδος, δεδομένου ότι επιτρέπουν το δηλητήριο να πάρει στις ρωγμές του ξύλου, με αποτέλεσμα να εξολοθρευτούν οι τερμίτες. Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε εντομοκτόνα και αφρούς από οποιαδήποτε καταστήματα ελέγχου των παρασίτων. Αυτά τα δύο τα εντομοκτόνα και οι αφροί είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να απαλλαγείτε από αυτούς εύκολα.

2.) Χρήση δολώματος

Χρησιμοποιώντας το βορικό οξύ σε σταθμούς δόλωματος είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για την αντιμετώπιση τέτοιου ειδών παρασίτων. Το βορικό οξύ είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για να σκοτώσετε τους τερμίτες. Το βορικό οξύ βοηθά να βλάψετε το νευρικό σύστημα των τερμιτών και να τα σκοτώσετε γρήγορα. Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να ρυθμίσετε το σταθμό δολώματος. Στη συνέχεια, βάλτε το σπρέι ή το βορικό οξύ στο ξύλο. Το δόλωμα προσελκύει τους τερμίτες. Όταν φτάσουν στο δόλωμα, το βορικό οξύ θα τους καταστρέψει. Θα πρέπει να εφαρμόσετε το βορικό οξύ στο σταθμό δολώματος τακτικά.

3.) Χρήση νηματώδες

Μία από τους δημοφιλέστερες μεθόδους για τη θανάτωση των τερμιτών  είναι η χρήση των νηματωδών. Το νηματώδες είναι ένα μικρό σκουλήκι και λειτουργεί ως ένα φυσικό παράσιτο για να σκοτώσει τους τερμίτες. Αυτά τα σκουλήκια είναι σε θέση να τα βρείτε στη φωλιά τους. Τα νηματωδή στοχεύουν ουσιαστικά  τις προνύμφες τους και  βοηθούν στη μείωση τωνπληθυσμών των τερμιτών. Μπορείτε να αγοράσετε νηματωδη από το διαδίκτυο ή από ένα τοπικό κατάστημα προσφορών για το κήπο σας.

4.)Έλαιο πορτοκαλιού

Το έλαιο πορτοκαλιού είναι το εκχύλισμα από τη φλούδα πορτοκαλιού το οποίο είναι αδιάλυτο στο νερό. Η χρήση ελαίου πορτοκαλιού είναι ένα από τις μεγαλύτερες εγχώριες θεραπείες για την καταστροφή τέτοιων εντόμων. Επίσης, αναφέρεται ως έλαιο πορτοκαλιού τερμιτών. Αυτό το έλαιο πορτοκαλιού βοηθά στην καταστροφή των κυτταρικών μεμβρανών τους, με αποτέλεσμα οι τερμίτες να πεθαίνουν. Κάντε  ένεση ή ψεκάστε το  έλαιο πορτοκαλιού  στο μολυσμένο ξύλινο στοιχείο και μέσα στα κενά διαστήματα. Να φοράτεγάντια πριν από τη χρήση του ελαίου πορτοκαλιού. Μην καταναλώνετε έλαιο πορτοκαλιού, καθώς είναι επιβλαβές για την υγεία. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά γρήγορα.

5.) Ζεστή και κρύα θερμοκρασία 

Οι τερμίτες δεν είναι σε θέση να επιβιώσουν σε ακραίες κρύες και ζεστές θερμοκρασίες. Θερμοκρασίες μικρότερες από -20 βαθμούς Κελσίου και πάνω από 120 βαθμούς μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά. Τοποθετήστε στο μολυσμένο ξύλο ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κάτω από τον ήλιο. Η έκθεση στον ήλιο θα βοηθήσει να εξατμιστεί η υγρασία του αντικειμένου και να σκοτώνει τους τερμίτες. Για ακραίες θερμοκρασίες, χρησιμοποιήστε υγρό άζωτο για να τα σκοτώσετε. Ένας άλλος τρόπος για να σκοτώσετε τους τερμίτες σε χαμηλή θερμοκρασία είναι να παγώσετε το ξύλινο στοιχείο σε ένα μεγάλο καταψύκτη. Φροντίστε να είναι για δύο έως τρεις ημέρες στην κατάψυξη και θα δείτε νεκρούς τους τερμίτες.

Δείτε ακόμη: 10 μύθοι για τις ψείρες

6.) Κάντε ηλεκτροπληξία 

Η ηλεκτροπληξία είναι μια από τις απλούστερες μεθόδους για την εξάλειψη αυτού του τύπου των εντόμων. Οι συσκευές ηλεκτροπληξίας είναι διαθέσιμες στην αγορά. Περάστε το ηλεκτρικό ρεύμα σε αυτούς, το οποίο βοηθά να τους εξολοθρεύσετε. Μην εκθέτετε τον εαυτό σας σε αυτό, καθώς μπορεί να προκαλέσει επιβλαβείς συνέπειες για το σώμα σας.

7.) Παγίδες χαρτονιού

Οι τερμίτες δεν τρέφονται μόνο από ξύλο, αλλά και από χαρτόνια που περιέχουν κυτταρίνη. Χρησιμοποιώντας χαρτόνια ως παγίδα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους σκοτώσετε. Πάρτε ένα χαρτόνι και κόψτε το σε επίπεδες λωρίδες. Βρέξτε αυτές τις ταινίες από χαρτόνι και τοποθετήστε τες σε μια περιοχή όπου συνήθως οι τερμίτες είναι παρόντες. Τώρα, που τρέφονται με το χαρτόνι (κυτταρίνη) αυτό το καταστά ένα εξαιρετικό σημείο παγίδα. Όταν έρχονται στο χαρτόνι, τπηγαίντε σε μια ασφαλή περιοχή και βάλτε τους φωτιά. Να φοράτε γάντια όταν παίρνετε θα βγάζετε έξω το μολυσμένο χαρτόνι. Επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές, αν χρειαστεί.

8.) Χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια 

Υπάρχει ένας αριθμός αιθέριων ελαίων για την γρήγορη εξάλειψη των τερμιτώ . Αυτά τα αιθέρια έλαια περιλαμβάνουν έλαιο Vetiver και γαρυφαλέλαιο. Ωστόσο, το έλαιο vetiver αναφέρεται γενικά στη θανάτωσή τους. Πάρτε ένα ψεκαστήρα  και ρίξτε οποιοδήποτε από αυτά τα έλαια σε αυτό. Ψεκάστε αυτό το έλαιο στο μολυσμένο ξύλο και στις οποιεσδήποτε άλλες μολυσμένες περιοχές. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα παρατηρήσετε οτι οι τερμίτες είναι νεκροί. Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία, όπως απαιτείται για καλύτερα αποτελέσματα.

9.) Χρησιμοποιείστε  χλωριούχο νάτριο

Χρησιμοποιώντας το χλωριούχο νάτριο είναι ένα  αποτελεσματικός τρόπος για ν α ξεφορτωθείτε τους τερμίτες. Το χλωριούχο νάτριο περιέχει κυτταρίνη που βοηθά στο να προσελκύει τους τερμίτες. Ψεκάστε με χλωριούχο νάτριο άμεσα με την μολυσμένη περιοχή. Ένας άλλος τρόπος είναι να πάρετε μερικές μπάλες από βαμβάκι και να το τρίψετε  στο διάλυμα του χλωριούχου νατρίου. Τοποθετήστε τις μπάλες βαμβακιού κοντά στην μολυσμένη περιοχή. Αυτές οι μπάλες από βαμβάκι προσελκύουν τους τερμίτες και τους σκοτώνουν. Αυτή η θεραπεία τους αποτρέπει από το να επαναλαμβάνονται.

10.) Χρησιμοποιείστε βαζελίνη

Η χρήση βαζελίνης είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτά. Μπορείτε να αγοράσετε βαζελίνη από την αγορά. Θα πρέπει να την τρίψετε στο ξηρό ξύλινο αντικείμενο ή στα έπιπλα. Αφήστε τη για μία ή δύο ημέρες και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να καθαρίσετε τα έπιπλα σας.

11.) Χρησιμοποιείστε ένα φάρμακο κατά των τερμιτών

Το να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο κατάλληλο για την εξολόθρευση των τερμιτών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους. Είναι μια επαγγελματική προϊόν το οποίο συνιστάται σε ακραίες κατάστασεις.

12.) Λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι επίσης αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι για να σκοτώσετε τέτοιου είδους έντομα. Πάρτε ένα τέταρτο λευκό ξύδι και ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Αναμίξτε τα υλικά πολύ καλά. Ρίχνουμε αυτό το διάλυμα σε ένα ψεκαστήρα. Ψεκάστε το διάλυμα αυτό στα μολυσμένα έπιπλά σας. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αυτή η λύση θα βοηθήσει να τους ξεφορτωθείτε.

Δείτε ακόμη: Πως να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα ξύλινα έπιπλα:

Τι κάνουμε για να εξολοθρεύσουμε τους τερμίτες:

 • Καθαρίστε το σπίτι σας καθημερινά και  προστατεύστει το πριν επηρεαστεί από τους τερμίτες. Έτσι, ελέγξτε τριγύρω καθημερινά
 • Μην ξεχάτε τα φοράτε γάντια και μάσκα πριν από τη χρήση εντομοκτόνων και φυτοφαρμάκων γύρω από το σπίτι σας.
 • Κόψτε τα κλαδιά των δέντρων ή των φυτών που έρχονται μέσα στα όρια του σπιτιού σας.
  Διατηρήστε το επίπεδο υγρασίας του σπιτιού σας.
 • Αφαιρέστε όλα τα νεκρά φυτά γύρω από το σπίτι σας, καθώς αυξάνουν την πιθανότητα της παρουσίας των τερμιτών.
 • Πλημμυρίζοντας την μολυσμένο περιοχή με τους τερμίτες είναι ένας από τους καλύτερος τρόπος για να σκοτώσετε τους τερμίτες. Καθώς το νερό θα βοηθήσει να τους πνίξετε.
 • Πριν από τη θανάτωση τέτοιων εντόμων, αφαιρέστε τις πηγές τροφίμων που προσελκύουν τέτοιου είδους παράσιτα.

Τι να μην κάνετε:

 • Μην αποθηκεύετε επιπλέον ξύλινα αντικείμενα καθώς δημιουργούν πολύ υγρασία και προσελκύουν τερμίτες για να τους επιτεθούν.
 • Αποφύγετε τη χρήση μη εγκεκριμένων προϊόντων που σκοτώνουν τέτοιου είδους παράσιτα, δεδομένου ότι μπορεί να βλάψουν ξύλινα έπιπλα σας.
 • Μην αφήσετε κανένα περιττό άνοιγμα στο σπίτι σας.

 

 

Πηγή: lethow.com
Close