Ψάθινα- χαλιά- :- 15- ιδέες- για- ψάθινα -χαλιά -

Ψάθινα χαλιά : 15 ιδέες για ψάθινα χαλιά και  όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Απογειώστε την διακόσμηση του σπιτιού σας τοποθετώντας ψάθινα χαλιά σε όλα τα δωμάτια. Δείτε στο σημερινό μας άρθρο 15 ιδέες για ψάθινα χαλιά και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα ψάθινα χαλιά.

Τα ψάθινα χαλιά είναι η νέα τάση στην διακόσμηση και δεν έχει εποχή. Μπορούμε να έχουμε στρωμένα τα ψάθινα χαλιά στο σπίτι μας όλο τον χρόνο. Γενικότερα φέτος η τάση είναι τα φυσικά υλικά στην διακόσμηση. Τα τρία είδη που χωρίζουμε τα χαλιά που είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά είναι τα χαλιά από κακοφοίνικα, από Γιούτα και από Σισάλ.

Είναι προερχόμενα από φυτά Κακοφοίνα, Corchorus και Αγαύη η Σιζαλανή αντίστοιχα. Φυσικά τα χαλιά από ψάθα και άλλα φυσικά υλικά μπορούμε να τα τοποθετήσουμε και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του σπιτιού ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα χαλιά από ψάθα είναι τα πιο οικονομικά της αγοράς.

Δείτε ακόμα Πως να στρώσετε σωστά τα χαλιά

Φέτος λοιπόν αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε 15 ιδέες διακόσμησης με ψάθινα χαλιά, αφού σε αντίθεση με τα συνθετικά χαλιά που είναι το ίδιο διαδεδομένα, είναι πιο ανθεκτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα επιλέγουν οι διακοσμητές για να διακοσμήσουν ξενοδοχειακές μονάδες, μαγαζιά εστίασης και επαγγελματικούς χώρους. Διαβάστε παρακάτω: 

Γιατί να επιλέξουμε τα ψάθινα χαλιά για το σπίτι μας;

Τα ψάθινα χαλιά έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Για αρχή, είναι πιο ανθεκτικά από τα συνθετικά χαλιά και είναι κατασκευασμένα από οικολογικά υλικά. Προσφέρουν μόνωση στον χώρο και είναι ιδανικά ακόμη και για το παιδικό δωμάτιο.

Επίσης η φυσική τους απόχρωση δεν προσθέτει επιπλέον χρώμα στο χώρο κι έτσι δεν σας δεσμεύει όσων αφορά την διακόσμηση του σπιτιού και το χρώμα στους τοίχους. Είναι αδιάβροχα και είναι πολύ ανθεκτικά στους λεκέδες οπότε είναι ιδανικά για σπίτια με παιδιά.

Τα ψάθινα χαλιά μπορεί να είναι κατασκευασμένα από εντελώς ανεπεξέργαστες ή βαμμένες φυτικές ίνες κι έτσι χρωματικά μπορούμε να επιλέξουμε ψάθινα χαλιά σε λευκό χρώμα, φυσικές αποχρώσεις, καφέ χρώμα ή ακόμη και μαύρο. Υπάρχουν και δίχρωμα Σισάλ ψάθινα χαλιά που είναι εξίσου εντυπωσιακά.

Οι διαφορές της συνθετικής με τις φυσικής ψάθας

Επίσης στην αγορά μπορείτε να βρείτε και συνθετικές ψάθες που διαθέτουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα και είναι πιο φθηνά από τα ψάθινα χαλιά από φυσικά υλικά. Όμως σίγουρα σας προτείνουμε τα φυσικά υλικά διότι ακόμη και η αισθητική της συνθετικής ψάθας είναι πολύ χαμηλότερη από την φυσική.

Επίσης μία σημαντική διαφορά είναι ότι τα ψάθινα χαλιά από φυσική ψάθα δεν πλένονται. Αντιθέτως τα καθαρίζουμε με ηλεκτρικές σκούπα ή αφαιρούμε τοπικά τυχόν λεκέδες με νερό. Επίσης μπορούμε να καθαρίσουμε τα φυσικά ψάθινα χαλιά μας σε καθαριστήριο με στεγνό καθαρισμό μετά από καιρό.

Τα ψάθινα χαλιά μπορούν να γίνουν αδιάβροχα εφαρμόζοντας εξαρχής ένα ειδικό υλικό όπου θα το προσθέσει το κατάστημα που θα το αγοράσετε ή λίγο αργότερα εφαρμόζοντας αδιάβροχο σπρέι μόνοι σας στο σπίτι. Τα ψάθινα χαλιά έχουν επίσης ηχομονωτικές δυνατότητες.

Δείτε ακόμα Πλύνετε τα χαλιά σας στο σπίτι χωρίς χημικά με τον πιο οικονομικό τρόπο!

Τα χαλιά από Γιούτα διατίθενται στην αγορά συνήθως έτοιμα και σε συγκεκριμένες διαστάσεις ενώ Κοκοφοίνικας και Σιζάλ με το μέτρο σε ρολά με πλάτος 2 ή 4 μέτρα και εκτός από την μορφή κανονικού χαλιού μπορούν να τοποθετηθούν και από τοίχο σε τοίχο, σαν την μοκέτα.

Ψάθινα χαλιά : 15 ιδέες για ψάθινα χαλιά: Ψάθινα χαλιά στο σαλόνι με μπεζ έπιπλα

Τα ψάθινα χαλιά τις περισσότερες φορές τα βρίσκουμε σε φυσικά χρώματα όπως είναι το μπεζ. Σίγουρα δεν μας δεσμεύουν στην διακόσμηση του σπιτιού όμως μας αρέσει πολύ ο συνδυασμός των ψάθινων χαλιών με τα μπεζ έπιπλα στο σαλόνι. Ένα ζεστό και ανάλαφρο αποτέλεσμα διακόσμησης.

Ψάθινα χαλιά στο σπίτι: 15 ιδέες

Ψάθινα χαλιά στο σαλόνι τοποθετημένα σαν μοκέτα

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τα ψάθινα χαλιά προσφέρουν ηχομόνωση αλλά και μόνωση γενικότερα ενώ είναι ιδανικά για πατώματα από μάρμαρο, πλακάκι ή μωσαϊκό επειδή κάνουν πιο ζεστά αυτά τα ψυχρά υλικά. Είναι λοιπόν ιδανικά για παιδιά και μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο σαλόνι σας από άκρη σ’ άκρη σαν μοκέτα.

ιδέες-ψάθινα χαλιά-στο-σπίτι-και-όλα-όσα-πρέπει-να-ξέρετε-

Ψάθινα χαλιά : 15 ιδέες για ψάθινα χαλιά Κάντε το σαλόνι σας πιο ζεστό με ψάθινα χαλιά

Το σαλόνι μας είναι ο χώρος του σπιτιού που υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας ή καθόμαστε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μετά από μία δύσκολη μέρα στην δουλειά. Έχουμε ανάγκη λοιπόν το σαλόνι να είναι ζεστό τον Χειμώνα και το ψάθινο χαλί προσφέρει ζεστασιά και σαν αίσθημα αλλά και σαν αίσθηση.

ψάθινα-χαλιά-στο-σαλόνι-ιδέες-

Ψάθινα χαλιά με γκρι έπιπλα

Αν θέλετε ένα πιο ανάλαφρο στιλ διακόσμησης μπορείτε σίγουρα να συνδυάσετε ένα κλασικό ψάθινο χαλί με λευκά και γκρι έπιπλα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα αναδείξουν ακόμη περισσότερα την διακόσμηση από φυσικά υλικά που είναι τάση φέτος!

ιδέες-για-ψάθινα-χαλιά-στο-σαλόνι-με-φυτά-εσωτερικού χώρου-

Ψάθινα χαλιά : 15 ιδέες για ψάθινα χαλιά Μοντέρνα διακόσμηση σαλονιού με ψάθινα χαλιά

Φυσικά τα ψάθινα χαλιά ταιριάζουν σε κάθε σπίτι. Ακόμη κι αν είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια και θέλεις να ανανεώσεις τον χώρο σου, σίγουρα ένα ψάθινο χαλί μπορεί να αναδείξει κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Ακόμη και το σαλόνι σου που είναι γεμάτο μοντέρνα καλύμματα, έπιπλα και διακοσμητικά.

ιδέες-για-ψάθινα-χαλιά-στο-σαλόνι-με-φυτά-εσωτερικού χώρου-και-μοντέρνα-έπιπλα-

Ψάθινα χαλιά στο σαλόνι συνδυασμένα με φυτά εσωτερικού χώρου

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ψάθινα υλικά από φυσικά υλικά. Μπορεί και τα συνθετικά ψάθινα χαλιά να έχουν πλεονεκτήματα όμως σίγουρα δεν συγκρίνονται με τα χαλιά από φυσική ψάθα. Έτσι τα φυτά εσωτερικού χώρου επιβάλλονται για μία φυσική, boho διακόσμηση.

ιδέες-για-ψάθινα-χαλιά-στο-σαλόνι-με-φυτά-εσωτερικού χώρου-και-μοντέρνα-έπιπλα-

Ψάθινα χαλιά : 15 ιδέες για ψάθινα χαλιά Ψάθινα χαλιά στο χολ του σπιτιού

Πολλά σπίτια διαθέτουν χολ και είναι πολύ σημαντικό να το διακοσμήσουμε όμορφα αφού το χολ είναι αυτό που υποδέχεται τους καλεσμένους μας αλλά κι εμάς τους ίδιους. Ένα ψάθινο χαλί στο χολ θα σας σώσει αφού δεν λερώνεται εύκολα από παπούτσια!

ψάθινα-χαλιά-στο-χολ-του-σπιτιού-ιδέες- ψάθινα-χαλιά-στο-σαλόνι-ιδέες-

Ψάθινα χαλιά στο σαλόνι με μοντέρνα χρώματα και έπιπλα από φυσικά υλικά

Φέτος τα φυσικά υλικά είναι τάση ακόμη και στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Έτσι φωτιστικά από ψάθα ή μπαμπού, τραπεζάκια σαλονιού από αγνό ξύλο και άλλα έπιπλα και διακοσμητικά από φυσικά υλικά θα ολοκληρώσουν την εμφάνιση του ψάθινου χαλιού σας.

ψάθινα-χαλιά-στο-σαλόνι-ιδέες- ψάθινα χαλιά-στο-σαλόνι-ιδέες- ψάθινα χαλιά-στο-σαλόνι-ιδέες-

Ψάθινα χαλιά : 15 ιδέες για ψάθινα χαλιά Ψάθινα χαλιά στη τραπεζαρία

Ακόμη και στην τραπεζαρία ένα ψάθινο χαλί θα σε σώσει. Δεν λεκιάζουν εύκολα και σίγουρα τα χαλιά της τραπεζαρίας ή της κουζίνας είναι αυτά που λερώνονται πιο εύκολα αφού εκεί τρώμε. Αν θέλετε λοιπόν μία boho και πρακτική διακόσμηση στην τραπεζαρία ή στην κουζίνα σας ένα ψάθινο χαλί είναι αυτό που χρειάζεστε.

ψάθινα-χαλιά-στη-τραπεζαρία-ιδέες- ψάθινα-χαλιά-στη-τραπεζαρία-ιδέες-

Ψάθινα χαλιά : 15 ιδέες για ψάθινα χαλιά Ψάθινα διαδρομάκια στη κρεβατοκάμαρα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα διαδρομάκια της κρεβατοκάμαρας από συνθετικά υλικά με ψάθινα διαδρομάκια. Τα ψάθινα χαλιά για την κρεβατοκάμαρα προσφέρουν θερμαντική μόνωση οπότε το πρωί θα μπορούμε μετά τον ύπνο να πατάμε πάνω τους χωρίς να κρυώνουμε και επίσης θα δώσουν στον χώρο έναν αέρα ανανέωσης.

ψάθινα-χαλιά-στη-κρεβατοκάμαρα-διάδρομοι-για-το-σπίτι-

Τοποθετήστε το συνθετικό σας χαλί πάνω από το ψάθινο

Η τελευταία μας εικόνα είναι πρόταση για εναλλακτική διακόσμηση. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγάλο ψάθινο χαλί και από πάνω να τοποθετήσετε ένα μικρότερο συνθετικό χαλί. Μία μοντέρνα διακόσμηση με πρωταγωνιστή τα ψάθινα χαλιά.

ιδέα-διακόσμησης-με-ψάθινα-χαλιά-και-συνθετικά χαλιά-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close