Πως θα καθαρίσετε την ισιωτική και το ψαλίδι για μπούκλες_

Πως θα καθαρίσετε την ισιωτική και το ψαλίδι για μπούκλες με σόδα και οξυζενε . Δεν θα κουραστούμε να σας το λέμε ποτέ φίλοι μας: Η σόδα και το οξυζενέ αποτελούν  πολυεργαλείο. Ιδίως η σόδα, Είναι χρήσιμη στην μαγειρική, στην περιποίηση του προσώπου και του σώματος αλλά και στην καθαριότητα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με ελαιόλαδο και απαλλάξου από την πιο δύσκολη ενοχλητική ζημιά των παιδιών

Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε πως με καθαριστική σόδα και οξυζενε μπορούμε να καθαρίσουμε αποτελεσματικά την ισιωτική για τα μαλλιά μας και το ψαλίδι για μπούκλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο την ισιωτική όσο και το ψαλίδι για τις μπούκλες, οι γυναίκες τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους κομμωτές είναι πολύ σημαντικό αυτά τα δύο εργαλεία να είναι καθαρά. Σε αντίθετη περίπτωση, η επιφάνειά τους έχει λιγότερα χρόνια ζωής και φυσικά μία χαλασμένη ή φθαρμένη επιφάνεια, φθείρει πολύ γρήγορα και σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής.

Δείτε ακόμα 4 τρόποι που η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στο πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο!

Αν αναλογιστούμε ότι ακόμη και οι ισιωτικές ή τα ψαλίδια για μπούκλες, τελευταίας τεχνολογίας φθείρουν έστω και λίγο τα μαλλιά μας – ειδικά όταν κάνουμε συχνή χρήση – , φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν δεν είναι και καθαρά.

Όμως οι γυναίκες πολλές φορές δεν γνωρίζουν πως μπορούν να καθαρίσουν αυτά τα εργαλεία για τα μαλλιά, χωρίς παράλληλα να τα βλάψουν. Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν θα δούμε μαζί πως θα καθαρίσετε  την ισιωτική και το ψαλίδι για τις μπούκλες, χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως_ θα καθαρίσετε _την ισιωτική_ και το ψαλίδι_ για μπούκλες_

Θα χρειαστούμε

  1. Καθαριστική σόδα
  2. Οξυζενέ
  3. Σφουγγάρι

Διαδικασία

Στην αρχή ανακατεύουμε δύο κουταλιές της σούπας σόδα με ένα κουταλάκι του οξυζενέ. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνουμε μία πηχτή πάστα.

Πως_ θα καθαρίσετε _την ισιωτική_ και το ψαλίδι_ για μπούκλες_ Μαγειρική_ σόδα_

Αν η πάστα μας δεν είναι πολύ πηχτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο επιπλέον οξυζενέ. Αν η πάστα μας είναι υδαρή, θα πρέπει να προσθέσουμε επιπλέον  σόδα. Στην συνέχεια με ένα σφουγγάρι απλώνουμε απαλά την πάστα πάνω από τους λεκέδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να καθαρίσετε την ισιωτική και το ψαλίδι για μπούκλες πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τόσο η ισιωτική όσο και το ψαλίδι για τις μπούκλες, δεν είναι συνδεδεμένα στην πρίζα και είναι εντελώς κρύες οι επιφάνειές τους.

Πως_ θα καθαρίσετε _την ισιωτική_ και το ψαλίδι_ για μπούκλες_

Αφήνουμε την πάστα να δράσει για μισή ώρα περίπου. Μπορεί να χρειαστεί και λίγη παραπάνω ώρα αν οι λεκέδες είναι δύσκολοι όπως για παράδειγμα η καμένη λακ ή αν τους έχετε πολλά χρόνια στις επιφάνειες των εργαλείων σας. Στην συνέχεια με ένα στεγνό πανί και με προσοχή αφαιρείτε την πάστα από τις επιφάνειες. Πανεύκολός τρόπος για να καθαρίσετε την ισιωτική και το ψαλίδι για μπούκλες.

Πως _θα_ καθαρίσετε_ την _ισιωτική_ και_ το_ ψαλίδι_ για_ μπούκλες_

Πως _θα_ καθαρίσετε_ την _ισιωτική_ και_ το_ ψαλίδι_ για_ μπούκλες_

Οι ισιωτικές για τα μαλλιά καθώς και οι τα ψαλίδια για τις μπούκλες λειτουργούν καλύτερα όταν είναι καθαρά. Δεν μεταφέρονται μικρόβια στα μαλλιά σας και φυσικά οι πλάκες τους δεν χάνουν αυτά τα απαραίτητα συστατικά που τις κάνει να είναι προστατευτικές με τα μαλλιά σας έως ένα βαθμό.

Δείτε παρακάτω την διαδικασία βήμα βήμα:

 

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: ehow.com

Close