σπιτικό-σπρέι-για-ξεσκόνισμα-

Σπιτικό σπρέι για ξεσκόνισμα που κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό σπρέι για ξεσκόνισμα που κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ.

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε σπρέι για να ξεσκονίσουμε. Αυτό διότι ένα κοινό ξεσκονόπανο ή φτερό για ξεσκόνισμα μπορεί να μην αφαιρέσει την σκόνη αποτελεσματικά – ειδικά αν έχουμε να ξεσκονίσουμε καιρό -. Επίσης το σπρέι παράλληλα σκοτώνει τα μικρόβια και χαρίζει μία μυρωδιά φρεσκάδας στον χώρο.

Τα σπρέι για ξεσκόνισμα όμως περιλαμβάνουν χημικά, που σίγουρα δεν κάνουν καλό τόσο στους ανθρώπους όσο και στο περιβάλλον. Αφήστε που έτσι όπως έχουν ανέβει οι τιμές όλων των προϊόντων, τα σπρέι για ξεσκόνισμα πλέον μπορεί να είναι και απλησίαστα για αρκετά νοικοκυριά.

Δείτε ακόμα Χλωρίνη στα ρούχα μας: Τα 5 λάθη με τις καταστροφικές συνέπειες

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπρέι για ξεσκόνισμα με υλικά που θα σας στοιχίσουν συνολικά λιγότερο από 1 ευρώ. Ένα οικονομικό σπρέι για ξεσκόνισμα, φιλικό προς τους ανθρώπους, τα κατοικίδια και το περιβάλλον αλλά με την ίδια αποτελεσματικότητα του εμπορίου. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για να φτιάξουμε το δικό μας σπρέι για ξεσκόνισμα θα χρειαστούμε τρία φλιτζάνια νερό, ένα φλιτζάνι ξύδι, μισό κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι για τα πιάτα, μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμονιού.

σπιτικό-σπρέι-για-ξεσκόνισμα-

Photo via: gr.depositphotos.com

Πώς θα φτιάξουμε το δικό μας σπρέι για ξεσκόνισμα;

Αρχικά σε ένα μπολ θα ανακατέψουμε το νερό, το υγρό για τα πιάτα και το ξύδι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο και τις σταγόνες λεμονιού.

Θα ανακατέψουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπουκάλι με λαβή για σπρέι. Ανακινούμε το μπουκάλι καλά. Το μείγμα μας είναι έτοιμο για χρήση.

σπιτικό-σπρέι-για-ξεσκόνισμα-

Photo via: outletonlineshops.ru

Πώς χρησιμοποιούμε το σπρέι για ξεσκόνισμα;

Για να είναι αποτελεσματικό το συγκεκριμένο σπρέι, ψεκάζουμε την επιφάνεια που θέλουμε να ξεσκονίσουμε. Στην συνέχεια σκουπίζουμε το σπρέι με ένα καθαρό και βαμβακερό πανί. Το ελαιόλαδο βοηθάει να μην σκονιστούν τόσο γρήγορα οι επιφάνειές σας και είναι ιδανικό σπρέι για όλες τις επιφάνειες του σπιτιού.

σπιτικό-σπρέι-για-ξεσκόνισμα-

Photo via: fanpage.gr

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close