έξυπνο κόλπο-για-να-μην-σκληραίνουν-οι-κάλτσες-στο-πλύσιμο-

Το έξυπνο κόλπο που θα κάνει τις κάλτσες σας να μην σκληραίνουν στο πλύσιμο. Πολλές φορές οι κάλτσες γίνονται πιο σκληρές μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο και όχι μόνο. Φταίει το απορρυπαντικό ή το ευαίσθητο  ύφασμα, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι χάνουν την μαλακή τους υφή και ίσως σταματούν να γίνονται τόσο αναπαυτικές.

Δείτε ακόμα Τα 3 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια και πρέπει να τα βάλεις στο σπίτι σου

Στο σημερινό μας άρθρο θα σας δείξουμε ένα έξυπνο κόλπο που θα κάνει τις κάλτσες σας να μην σκληραίνουν κατά το πλύσιμο. Έτσι θα διατηρήσουμε τις κάλτσες μας για περισσότερα χρόνια σαν καινούριες. Διαβάστε παρακάτω: 

Το έξυπνο κόλπο που θα κάνει τις κάλτσες σας να μην σκληραίνουν κατά το πλύσιμο

Αρχικά θα πρέπει να ξέρετε ότι πριν βάλετε τις κάλτσες σας στο πλυντήριο θα πρέπει να τις ξεδιπλώσετε και όχι να τις βάλετε σαν μικρό κουβάρι. Οι διπλωμένες ή οι τυλιγμένες κάλτσες δεν καθαρίζονται επαρκώς και αυτό τις σκληραίνει.

Αφού λοιπόν τις ξεδιπλώσετε και τις βάλετε στο πλυντήριο προσέχετε επίσης να μην γεμίσετε τον κάδο με πολλά ρούχα διότι αν παραγεμίζετε τον κάδο, κάποια ρούχα πλένονται και κάποια άλλα όχι και το πλυντήριο χαλάει πιο εύκολα και δεν αποδίδει σωστά.

έξυπνο κόλπο-για-να-μην-σκληραίνουν-οι-κάλτσες-στο-πλύσιμο-

Photo via: shutterstock.com

Για να μην σκληρύνουν οι κάλτσες σας όταν θέλετε να τις πλύνετε θα πρέπει να επιλέξετε τον κανονικό κύκλο πλύσης και να χρησιμοποιήσετε ζεστό ή καυτό νερό. Προσθέτετε λοιπόν το απορρυπαντικό της επιλογής σας μαζί με 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και το βάζετε απευθείας στον κάδο αφού γεμίσει νερό.

Δείτε ακόμα Μύγες και κουνούπια: 2 κόλπα που θα τα διώξουν χωρίς χημικά

έξυπνο κόλπο-για-να-μην-σκληραίνουν-οι-κάλτσες-στο-πλύσιμο-

Photo via: deviantart.com

Η μαγειρική σόδα βοηθάει στην διάσπαση οποιουδήποτε χώματος θα μπορούσε να σκληρύνει τις κάλτσες και τα ρούχα σας συνολικά. Έπειτα ανοίγετε το πλυντήριο πριν από τον τελικό κύκλο ξεβγάλματος. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι απλό λευκό ξύδι καθώς το λευκό ξύδι εξασφαλίζει ότι τα τυχόν υπολείμματα αλάτων θα απομακρυνθούν από τις κάλτσες.

Τέλος τοποθετήστε τις πλυμένες κάλτσες σας στο στεγνωτήριο. Συγκεκριμένα προσθέτετε ένα φύλλο στεγνωτηρίου για να μην γίνουν οι κάλτσες σκληρές ή μπορείτε να τις κρεμάσετε σε σχοινί έτσι ώστε να στεγνώσουν με τον αέρα. Χωρίς στεγνωτήριο όμως οι κάλτσες δεν θα είναι τόσο απαλές. Πανεύκολο;

έξυπνο κόλπο-για-να-μην-σκληραίνουν-οι-κάλτσες-στο-πλύσιμο-

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close