12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

12 τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο. 12 τρόποι να κάνετε τα καθημερινά είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο.

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα σπίτια στο σήμερα κάνουν οικονομία και προσπαθούν να γλιτώσουν λεφτά από οπουδήποτε. Έτσι αν μπορούσαμε να κάνουμε τα σφουγγάρια για τα πιάτα, τα κεριά του σπιτιού, τα χαρτιά υγείας να κρατούν περισσότερο θα το κάναμε.

Μπορεί να σας φανεί απίστευτο αλλά υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να κάνετε τα παραπάνω είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο. Φυσικά όχι μόνο αυτά αλλά και άλλα 9 καθημερινά είδη που όλοι χρειαζόμαστε για το σπίτι μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Προσθέστε λίγο αλάτι στα κεριά σας για να παρατείνετε το χρόνο καύσης.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η προσθήκη λίγου αλατιού στο ζεστό κερί μετά το σβήσιμο ενός κεριού μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία καύσης. Απλώστε ομοιόμορφα μια πρέζα αλάτι, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα chopstick για να το ανακατέψετε και το αγαπημένο σας κερί θα πρέπει να καίγεται πιο αργά την επόμενη φορά.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Σφίξτε με το χέρι σας το χαρτί υγείας  για να δώσετε στο ρολό περισσότερη τριβή.

Αν σφίξετε λίγο το χαρτί υγείας τότε δεν γίνεται καθώς το χρησιμοποιείται να βγάλετε παραπάνω χαρτί από όσο χρειάζεστε. Μπορείτε να το σφίξετε με τα χέρια σας έτσι ώστε να πάρει ένα οβάλ σχήμα και να μην πέφτει το χαρτί υγείας τόσο εύκολα ως συνήθως. Επίσης βοηθάει να σκέφτεστε ότι είναι το τελευταίο ρολό του σπιτιού.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής των σφουγγαριών σας μη σκουπίζοντας επιφάνειες που ήρθαν σε επαφή με ωμό κρέας.

Πολλοί ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι τα σφουγγάρια που χρησιμοποιήθηκαν για τον καθαρισμό επιφανειών που ήρθαν σε επαφή με ωμό κρέας πρέπει να πετιούνται. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράζετε ένα νέο σφουγγάρι κάθε φορά που καθαρίζετε ένα τέτοιο χάλι.

Αντίθετα, χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακό σπρέι και χαρτοπετσέτες για να σκουπίσετε την σανίδα κοπής. Αυτό θα σας προστατεύσει από τα θανατηφόρα μικρόβια και θα σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του σφουγγαριού της κουζίνας σας.

Δείτε ακόμα 20 έξυπνα κόλπα καθημερινότητας που θα σας λύσουν τα χέρια

Συμβουλή μπόνους: Αντί να αφήνετε το σφουγγάρι σας να κάθεται στο κάτω μέρος του νεροχύτη, πάρτε μία από αυτές τις θήκες για σφουγγάρια που κρέμονται πάνω από την επιφάνεια, ώστε το σφουγγάρι να είναι στεγνό όλη την ώρα. Η υγρασία τρώει το σφουγγάρι, επομένως το να το διατηρείτε στεγνό είναι το κλειδί για να διαρκέσει περισσότερο.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο στο αντικολλητικό τηγάνι για να κρατήσει περισσότερα χρόνια.

Οι περισσότερες νόστιμες συνταγές απαιτούν λίγο λάδι, αλλά η χρήση λαδιού μπορεί να έχει θετική επίδραση και στις αντικολλητικές κατσαρόλες και τηγάνια σας. Το λάδι θα σας βοηθήσει να γεμίσετε τυχόν μικρά κενά ή πόρους στο τηγάνι, κάνοντας την επιφάνεια εντελώς λεία και ομοιόμορφη. Δείτε πώς να το κάνετε:

Πλύνετε το τηγάνι σε ζεστό, σαπουνόνερο.
Σκουπίστε το καλά με χαρτί κουζίνας ή πανί κουζίνας.
Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι και τρίψτε τον πάτο και τις άκρες του τηγανιού.

Ζεσταίνουμε για περίπου 60 δευτερόλεπτα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σκουπίστε το περιττό λάδι.
Τώρα το τηγάνι σας είναι έτοιμο να εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να καταστραφεί.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Τινάξτε τις πετσέτες σας μετά το πλύσιμο για να παραμείνουν αφράτες.

Βελτιώνει την απορροφητικότητα, διατηρεί τις ίνες τους αφράτες, τους δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας και τους επιτρέπει να διαρκέσουν περισσότερο από το προγραμματισμένο.

Bonus tip: Αποφύγετε να πλένετε πάρα πολλές πετσέτες ταυτόχρονα. Αντίθετα, ταξινομήστε τα σε ομάδες με βάση το χρώμα, το μέγεθος και το πόσο βρώμικες είναι.

Δείτε ακόμα 15 έξυπνα κόλπα από χρήστες του διαδικτύου που δουλεύουν

Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερο χώρο και θα επιτρέψει στις πετσέτες σας να ξεπλυθούν σωστά, χωρίς να μείνουν μικρόβια ή ακαθαρσίες στο ύφασμα, κάτι που θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής των πετσετών σας.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Για να διασφαλίσετε ότι το αλεύρι σας θα παραμείνει φρέσκο ​​για μήνες, αποθηκεύστε το στην κατάψυξη.

Το αλεύρι δεν είναι ένα από εκείνα τα είδη παντοπωλείου που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά για να παραμείνει το αλεύρι σας εξαιρετικά φρέσκο, δεν αρκεί απλώς να το αποθηκεύσετε σε ένα δροσερό, στεγνό ντουλάπι.

Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι να τοποθετήσετε το αλεύρι σε αεροστεγές σακουλάκι ή δοχείο και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αφού αγοράσετε ένα νέο σακουλάκι αλεύρι είναι να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη και να το διατηρήσετε εκεί για 2 ημέρες. Η χαμηλή θερμοκρασία θα σκοτώσει τυχόν μικρόβια που μπορεί να υπήρχαν ήδη στο αλεύρι όταν το αγοράσατε.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Μην κρατάτε τα ξυραφάκια σας στο ντους αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον είναι το χειρότερο δυνατό μέρος για να κρατήσεις τα ξυραφάκια σου. Όχι μόνο μπορεί να τα σκουριάσει, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει εξανθήματα και δερματικά προβλήματα.

Έτσι, για να διαρκέσουν περισσότερο οι λεπίδες σας, χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσετε τα ξυραφάκια σας μετά από κάθε χρήση και κρατήστε τα σε στεγνό μέρος έξω από το ντους.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Κρατήστε τα βάζα με τις σάλτσες και τις μαρμελάδες σας ανάποδα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας.

Αν ανακαλύψετε ότι η αγαπημένη σας μαρμελάδα έχει χαλάσει πριν από την ημερομηνία λήξης, μπορεί να σας χαλάσει εντελώς τη μέρα. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμβεί αυτό, κρατήστε τα βάζα με τις σάλτσες ή τις μαρμελάδες  σας ανάποδα για να δημιουργήσετε έναν χώρο κενού που θα εμποδίσει ή θα επιβραδύνει την ανάπτυξη μούχλας.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Μίκρυνε το πουλόβερ στο πλυντήριο; Υπάρχει λύση

Υπάρχει πραγματικά μια εύκολη λύση σε αυτή την καταστροφή που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Για να αντιστρέψετε ένα συρρικνωμένο πουλόβερ, απλώς μουλιάστε το σε ένα μείγμα από κοντίσιονερ μαλλιών και ζεστό νερό και αφήστε το να καθίσει για περίπου 30 λεπτά.

Η μαλακτική δράση του κοντίσιονερ μαλλιών θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το ύφασμα, επιτρέποντάς σας να τεντώσετε το πουλόβερ πίσω στο αρχικό του μέγεθος. Μην ξεχάσετε να το κάνετε αυτό απαλά για να αποφύγετε να το τεντώσετε πολύ.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στον καναπέ σας για να διατηρήσετε τα υφάσματα.

Απλώς πασπαλίστε μια καλή ποσότητα μαγειρικής σόδας στον καναπέ σας και αφήστε την μαγειρική σόδα να καθίσει για περίπου 30 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος, αφαιρέστε την περίσσεια μαγειρικής σόδας με την ηλεκτρική σκούπα.

Η μαγειρική σόδα θα διαλύσει μερικούς ελαφρούς λεκέδες και θα απελευθερώσει μυρωδιές από το ύφασμα. Κάνοντας αυτό κάθε τόσο θα διατηρήσετε τον καναπέ σας ωραίο και φρέσκο.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε φρέσκο ​​το ψωμί σας για μήνες.

Σε αντίθεση με ό,τι θα πίστευαν ορισμένοι από εμάς, το ψυγείο δεν είναι το καλύτερο μέρος για να μην μπαγιατεύει το ψωμί – είναι ακριβώς το αντίθετο, στην πραγματικότητα. Αντίθετα, τοποθετήστε το σε αεροστεγή σακούλα ή δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη όπου μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

Τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο: Καθαρίστε την οθόνη του φορητού υπολογιστή σας με μαντηλάκια γυαλιών.

Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια για γυαλιά για να αφαιρέσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα,  τους λιπαρούς λεκέδες και τα υπολείμματα από την οθόνη του λάπτοπ χωρίς να το βλάψετε.

12-έξυπνα κόλπα-για-να-διατηρήσετε-τα-είδη σπιτιού-πιο-πολύ-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close