Βάλτε τη θάλασσα στο σαλόνι σας :15 ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης_

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε μερικές μοντέρνες ιδέες για την διακόσμηση του σαλονιού, εμπνευσμένες από τα χρώματα της θάλασσας. Βάλτε τη θάλασσα στο σαλόνι σας γιατί το καλοκαίρι ήρθε.

Το Καλοκαιράκι έφτασε και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις πρώτες βουτιές. Αν θέλεις να βάλεις  την θάλασσα στο σαλόνι σου , εμείς σου βρήκαμε 15 ιδέες διακόσμησης στο σαλόνι εμπνευσμένες από την θάλασσα. Χρώματα του μπλε σε όλες τις αποχρώσεις, όπως είναι το πετρόλ, το θαλασσί, το γαλάζιο ή το σκούρο μπλε.

Το σαλόνι είναι ο χώρος που εσύ με την οικογένεια ή τους φίλους περνάς όμορφες στιγμές, συζητώντας, τρώγοντας και βλέποντας ταινίες. Σίγουρα λοιπόν θέλεις το σαλόνι σου να είναι χαλαρωτικό, μοντέρνο και να μη θέλει ο επισκέπτης να το αποχωριστεί.

Δείτε ακόμα Room decor aesthetic: Η απόλυτη τάση στην διακόσμηση και ιδέες

Παλιότερα είχαμε μιλήσει για το Πράσινο χρώμα στο σαλόνι: 19 ιδέες διακόσμησης που είναι ένα εξίσου χαλαρωτικό χρώμα. Σήμερα θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στα χρώματα της θάλασσας. Διαβάστε παρακάτω: 

Βάλτε τη θάλασσα στο σαλόνι σας με μπλε διακοσμητικά στο σαλόνι

Για να βάλεις την θάλασσα στο σαλόνι σου δεν χρειάζεται να βάψεις όλους τους τοίχους του σαλονιού μπλε. Μπορείς να διατηρήσεις το πανέμορφο χρώμα του λευκού στο σπίτι  και να διακοσμήσεις το σαλόνι σου με μπλε μαξιλάρια του καναπέ, μπλε διακοσμητικά κι μία υπέροχη κουρελού – που είναι και στις τάσεις – σε μπλε και λευκές αποχρώσεις.

Βάλτε _τη_ θάλασσα_ στο_ σαλόνι _σας_ :15_ ιδέες _καλοκαιρινής_ διακόσμησης_

Σκούρα μπλε έπιπλα στο σαλόνι

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έπιπλα που έχουν διαφορετικό χρώμα από τα συνηθισμένα είναι επίσης πολύ μοντέρνα και τα εγκρίνουμε, αν τα επιλέξεις. Μπορείς λοιπόν να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σου λευκούς και να διακοσμήσεις τον χώρο με μπλε έπιπλα σε σκούρες αποχρώσεις και μπλε διακοσμητικά

μπλε_διακοσμητικά_στο_σαλόνι_

Κάδρα στο σαλόνι που απεικονίζουν την θάλασσα

Πολλές φορές η λύση στην διακόσμηση βρίσκεται στα πιο απλά. Εκτός από μπλε μαξιλάρια του καναπέ και άλλα διακοσμητικά, μπορείς να βάλεις στο σαλόνι σου ένα μεγάλο ή ένα μικρό κάδρο που θα απεικονίζει την θάλασσα. Αν έχεις μεγάλο σαλόνι διάλεξε ένα μεγάλο κάδρο ενώ αν έχεις μικρό σαλόνι, ένα μικρότερο. Έτσι θα βάλεις σιγουρά τη θάλασσα στο σαλόνι.

μπλε_διακοσμητικά_στο_σαλόνι_και_κάδρα_με_την_θάλασσα_

Μπλε χρώμα στο σαλόνι με τόνους γκρι

Το μπλε δεν έχει μόνο μία απόχρωση. Μία πολύ μοντέρνα και αντιπροσωπευτική εικόνα της θάλασσας είναι και το μπλε χρώμα με τόνους γκρι. Διάλεξε αυτό το το ασφαλές χρώμα για να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σου και να το διακοσμήσεις.

γκρι_και_μπλε_χρώμα_στο_σαλόνι_

Μπλε πουφ και μπλε κάδρα στο σαλόνι

Παρακάτω βλέπουμε ένα μικρό κάδρο με μία θαλασσινή εικόνα που θα μπορούσες άνετα να το αγοράσεις κι εσύ. Μένουμε στην Ελλάδα οπότε πιθανότατα τα σαλόνια μας δεν είναι σαν αυτά που βλέπουμε στο Pinterest. Ένα μικρό κάδρο είναι ό,τι πρέπει. Τα πουφ ολοκληρώνουν την διακόσμηση.

Βάλτε _τη_ θάλασσα_ στο_ σαλόνι _σας_ :15_ ιδέες _καλοκαιρινής_ διακόσμησης_

Θαλασσί αποχρώσεις στο σαλόνι και ξύλινες λεπτομέρειες για να βάλετε τη θάλασσα στο σαλόνι σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξύλο ταιριάζει πολύ στα μπλε χρώματα και μπορεί πραγματικά να φέρει την θάλασσα μέσα στο σπίτι σου. Μπορείς λοιπόν να βάλεις ξύλινες λεπτομέρειες μέσα από ξύλινα διακοσμητικά και ξύλινα έπιπλα σε καφέ αποχρώσεις. Το θαλασσί χρώμα μπορείς να το επιλέξεις για τα μαξιλάρια του καναπέ και τα καλύμματα.

θαλασσί_διακοσμητικά_στο_σαλόνι_

Σκούρο μπλε χαλί για να βάλεις τη θάλασσα στο σαλόνι

Μπορείς να κάνεις την διαφορά και να στρώσεις ένα σκούρο μπλε χαλί στο σαλόνι σου τον Χειμώνα. Με αυτόν τον τρόπο – αν έχεις αδυναμία στην θάλασσα – θα έχεις το Καλοκαίρι μέσα στο σαλόνι σου για όλο τον χρόνο.

σκούρα_μπλε_διακοσμητικά_στο_σαλόνι_

Σκούρο μπλε στο σαλόνι με ψάθινα διακοσμητικά

Το μπλε μπορεί να συμβολίζει το Καλοκαίρι όμως αν δεν έχεις και κάποια ψάθινα διακοσμητικά, Καλοκαίρι δε θα έρθει στο σαλόνι σου. Μπορείς λοιπόν να διαλέξεις ψάθινα φωτιστικά σε πολύ χαμηλές τιμές ή άλλα ψάθινα διακοσμητικά για το σαλόνι σου.

σκούρα_μπλε_διακοσμητικά_στο_σαλόνι_ θαλασσί_διακοσμητικά_στο_σαλόνι_

Παίξε με την αντίθεση του γκρι και του γαλάζιου

Το γκρι μπορεί να είναι ένα μουντό χρώμα, όμως αν διαλέξεις μία ανοιχτόχρωμη απόχρωση του γκι και την συνδυάσεις με το φωτεινό χρώμα του γαλάζιου θα δημιουργήσεις μία διακόσμηση σαλονιού που θα κάνει πάταγο.

θαλασσί_διακοσμητικά_στο_σαλόνι_ θαλασσί_και_μπλε_διακοσμητικά_και_κάδρα_στο_σαλόνι_

Πετρόλ στο σαλόνι

Μπορείς να αφήσεις όλα σου τα έπιπλα και το χρώμα των τοίχων ως έχει και να διαλέξεις μία πετρόλ κουρτίνα. Είναι ένα χρώμα πρωτότυπο χαλαρωτικό και ταιριάζει πολύ με τα χρώματα του λευκού, του γκρι ανοιχτού αλλά και του καφέ ξύλου στα έπιπλα.

πετρόλ_κουρτίνες_στο_σαλόνι_

Boho διακόσμηση στο σαλόνι σε μπλε αποχρώσεις

Διάλεξε κάδρα που απεικονίζουν την θάλασσα, μαξιλάρια του καναπέ σε μπλε αποχρώσεις, μερικά φυτά εσωτερικού χώρου που θα απογειώσουν την εικόνα και μερικά boho διακοσμητικά και έχεις αποκτήσει αμέσως την πιο boho και καλοκαιρινή διακόσμηση για το σαλόνι σου.

boho διακόσμηση_στο_σαλόνι_σε_θαλασσί_και_μπλε_χρώμα_

Το σκούρο μπλε στο σαλόνι

Το αγαπημένο μας χρώμα είναι το σκούρο μπλε γι’ αυτό μπορείς να βάψεις ή να διατηρήσεις τους τοίχους του σαλονιού σου λευκούς και να το διακοσμήσεις με λευκά και σκούρα μπλε έπιπλα και διακοσμητικά. Ένα φυτό εσωτερικού χώρου πάντα αναδεικνύει την εικόνα και είναι μια τέλεια ιδέα καλοκαιρινής διακόσμησης.

σκούρα_μπλε_διακοσμητικά_στο_σαλόνι_

πετρόλ_διακοσμητικά_στο_σαλόνι_

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close