διώξε-τις-άσχημες μυρωδιές-από-τον-κάδο σκουπιδιών-

Βρωμάει ο κάδος σκουπιδιών: 5 τρόποι να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές. Δείτε αυτούς τους 5 τρόπους για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο σκουπιδιών αν αυτός βρωμάει.

Εντάξει, φυσικό είναι ο κάδος σκουπιδιών να βρωμάει, αφού έχει μέσα τα σκουπίδια μας. Παρόλα αυτά, δεν μυρίζει ο κάδος σαν κάδος, αλλά η σακούλα που έχει μέσα. Αν λοιπόν πετάτε τα σκουπίδια αλλά η μυρωδιά συνεχίζει να υπάρχει τότε μάλλον ο κάδος σκουπιδιών σας θέλει καθάρισμα.

Πώς μπορούμε όμως να καθαρίσουμε σε βάθος των σκουπιδιών και να τον κάνουμε να μην βρωμάει; Στο σημερινό μας άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο σκουπιδιών. Διαβάστε παρακάτω: 

Τρόποι να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο σκουπιδιών: Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι γνωστό πολυεργαλείο και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει σε πολλές δουλειές που αφορούν την καθαριότητα στο σπίτι. Μπορούμε λοιπόν με λίγη μαγειρική σόδα να διώξουμε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο σκουπιδιών.

Δείτε ακόμα Χλωρίνη στα ρούχα μας: Τα 5 λάθη με τις καταστροφικές συνέπειες

Καθαρίζουμε αρχικά τον κάδο σκουπιδιών όπως θα κάναμε συνήθως. Αν οι άσχημες μυρωδιές επιμένουν, τότε βάζουμε μαγειρική σόδα στον πάτο του κάδου και την αφήνετε να δράσει για λίγη ώρα. Γενικότερα μην την τσιγκουνευτείτε.

μαγειρική σόδα-για-τις-άσχημες μυρωδιές-του-κάδου σκουπιδιών-

Photo via: madameginger.com

Τρόποι να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο σκουπιδιών: Καφές στον κάδο

Ο καφές εκτός από ένα υπέροχο ρόφημα που είναι και λίγο εθιστικό, έχει και άψογη μυρωδιά. Μπορείτε λοιπόν να στρώσετε εφημερίδα στον πάτο του κάδου και να βάλετε καφέ. Η μυρωδιά του καφέ θα κατακλύσει τον κάδο και ο καφές θα μαγνητίσει τις δυσάρεστες μυρωδιές.

καφές-για-τις-άσχημες μυρωδιές-του-κάδου σκουπιδιών-

Photo via: spirossoulis.com

Τρόποι να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο σκουπιδιών: Ξύδι

Το ξύδι είναι σε θέση να σας απαλλάξει από κάθε δυσάρεστη μυρωδιά μέσα στο σπίτι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλύσετε 1 ποτήρι του τσαγιού ξύδι σε 2 ποτήρια του τσαγιού νερό και να ψεκάσετε με το μείγμα τον κάδο σας.

Τρόποι να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο σκουπιδιών: Χυμός λεμονιού

Αν έχετε ξεμείνει από ξύδι μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με τον χυμό λεμονιού. Εμείς το προτιμάμε διότι το ξύδι εξατμίζεται και η μυρωδιά του, μπορεί να είναι ενοχλητική για μερικούς. Ο χυμός λεμονιού χαρίζει ένα αίσθημα φρεσκάδας στον κάδο που διαρκεί.

χυμός λεμονιού-για-τις-άσχημες μυρωδιές-του-κάδου σκουπιδιών-

Photo via: fanpage.gr

 

Τρόποι να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο σκουπιδιών: Τοποθετήστε στον κάδο σκουπιδιών βαμβάκι με αιθέριο έλαιο

Αν θέλετε να αποτρέψετε τις άσχημες μυρωδιές να δημιουργηθούν εξαρχής ή να διώξετε τις ήδη υπάρχουσες μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα στον κάδο λίγα κομμάτια βαμβάκια που τα έχετε βουτήξει σε αιθέριο έλαιο.

Δείτε ακόμα Μείγμα με μόλις 2 οικονομικά υλικά διώχνει την μούχλα της κουρτίνας του μπάνιου

Αν ο κάδος μυρίζει ήδη άσχημα, αρχικά τον πλένετε όπως συνήθως και στην συνέχεια τοποθετείτε το βαμβάκι. Διαφορετικά βάζετε το βαμβάκι μέσα στον κάδο και το αλλάζετε κάθε δύο εβδομάδες.

βαμβάκι-με-αιθέριο έλαιο-για-τις-άσχημες μυρωδιές-του-κάδου σκουπιδιών-

Photo via: athensmagazine.gr

Τρόποι να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο σκουπιδιών: Χρησιμοποιήστε χλωρίνη

Τέλος μπορείτε να καταφύγετε και στα χημικά αν θέλετε απολύμανση και εξουδετέρωση της βρωμιάς. Απλά πλύντε τον κάδο με χλωρίνη και ζεστό νερό και είμαστε σίγουροι ότι θα λάμψει.

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close