Άγριες μέλισσες: Ο Μελέτης θα μετανοήσει για όλα

Άγριες μέλισσες : Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια ελπίζουμε να είναι ευχάριστες καθώς ο Μελέτης θα μετανοήσει για όλα. 

Άγριες μέλισσες: Ο Μελέτης θα μετανοήσει για όλα

Για την Πηνελόπη καίγεται..

Είναι ίσως ο πιο αμφιλεγόμενος ήρωας των άγριων μελισσών. Ο άνθρωπος που οι λάτρεις της σειράς αγαπούν να μισούν.  Ο Γιώργος Γεροντιδάκης μιλά για την ατελείωτη μοναξιά του Μελέτη, σε συνεντευξή του στο 7μερες tv.

Πόσο επίκαιρος είναι ο 3ος κύκλος των Άγριων μελισσών;

Δυστυχώς πολύ, γιατί τα άκρα και τα φασιστικά καθεστώτα Βγαίνουν από το αβγό του φιδιού όταν υπάρχει παρατεταμένη οικονομική κρίση και σύγχυση στην κοινωνία. Τότε έρχονται και οι σωτήρες, που θέλουν να βγάλουν τον ασθενή από το γύψο. Ναι, το ξέρω ότι ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος ήταν, θα έλεγα, πιο ερωτικοί. Αλλά πάντα υπήρχε από πίσω ο τσιφλικάς, ο γαιοκτήμονας Δούκας, η ανάγκη του για όλο και περισσότερο πλούτο, εξουσία και υποταγή.

Δεν υπήρχε όμως το καθεστώς της χούντας, που καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων και τους στέλνει στην εξορία για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Στον 3ο κύκλο δεν έχουμε να κάνουμε με ένα παραμύθι εποχής. Τα βασανιστήρια για τους αριστερούς ήταν πραγματικότητα. Θα έλεγα ότι οι μέλισσες έχουν καταφέρει κάτι αξιοθαύμαστο: η τέχνη προλαβαίνει τις εξελίξεις στη ζωή.

Δείτε επίσης : Άγριες μέλισσες: Ο Δούκας θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο

Η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης έγραφαν για τον Μάνο Βόσκαρη και τις κακοποιήσεις στις φυλακές .Και δη στις γυναίκες, πριν ξεσπάσει το κίνημα #ΜeToo στη χώρα μας και πριν γίνουν οι άγριες δολοφονίες των γυναικών που μας συγκλόνισαν όλους αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα, η Μελίνα και ο Πέτρος γράφουν για ένα μελανό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας, τη στιγμή που στη Θεσσαλονίκη, στη Σταυρούπολη, μπήκαν μέσα στο σχολείο ακροδεξιά στοιχεία, νέοι με κουκούλες και ναζιστικούς χαιρετισμούς, και χτύπησαν μαθητές. Θα έλεγα ότι οι Άγριες μέλισσες τρέχουν πιο γρήγορα και από την εποχή τους.

Δείτε ακόμη Άγριες μέλισσες: Η Ζωή φυγαδεύει τον Λευτέρη

Άγριες μέλισσες: Ο Μελέτης θα μετανοήσει για όλα

Πώς βρίσκουμε τον Μελέτη μέσα στην επταετία;

Ο Μελέτης έχει χάσει τη μάνα του. Η αυτοκτονία της τον κάνει να αυτό μαστιγώνεται, να τιμωρείται για να ξεπεράσει τον πόνο και τις τύψεις. Δεν έχει τη συγχώρεση και την ευχή της μάνας του και, αφού λείπει η Ανέτ, λείπει και ο ρυθμιστής της ζωής του, που ζύγισε τις καταστάσεις και του έλεγε άλλοτε με αγάπη και άλλοτε με θυμό τι πρέπει να κάνει, κρατώντας τον σε μία ισορροπία.

Η μεγαλύτερη απώλεια του είναι η Ανέτ και η απομάκρυνση του από τον ξάδερφό του, τον Κωνσταντή, που για εκείνον ήταν αδελφός. Έχει δεχτεί την αποδοκιμασία της Πηνελόπης και έχει δει την αλλαγή στην προσωπικότητά του Δούκα. Ο ήρωας μου βρίσκεται στο σπίτι τον Σεβαστών μόνος και μέσα στα άδεια ντουβάρια προσπαθεί να βρει μία νέα οικογένεια ή να φτιάξει τη δική του.

Τι άνθρωπος είναι τελικά ο Μελέτης; Γιατί ο κόσμος δεν τον μισεί;

Γιατί είναι ένα τραγικό πρόσωπο, ένας τραγικός ήρωας. Ο Μελέτης, μέσα στα σκοτάδια του, έχει και τις φωτεινές στιγμές του. Έχει αξίες, είναι παραδοσιακός, εργατικός. Προσπαθεί τώρα με την Κορίνα να κάνει έναν ωραίο γάμο, να ντυθεί γαμπρός και να γίνει πατέρας αν και η Κορίνα έχει χάσει τον ενθουσιασμό της μαζί του σε συναισθηματικό επίπεδο, αυτός το παλεύει. Θέλει να ανήκει κάπου. Είναι επιτακτική του ανάγκη ο γάμος και θέλει παιδιά. Έτσι νιώθει ότι θα απεγκλωβιστεί συναισθηματικά και θα φτιάξει κάτι δικό του.

Δείτε επίσης : Άγριες Μέλισσες: Ο Μελέτης μετά από κατάθεση ψυχής μπαίνει σε μοναστήρι

Άγριες μέλισσες: Ο Μελέτης θα μετανοήσει για όλα

Πολλοί τηλεθεατές αναρωτιούνται γιατί αυτομαστιγώνεται…

Αυτομαστιγώνεται για να μη σκέφτεται αυτά που έκανε, τους φόνους. Έτσι νομίζει ότι πληρώνει τα λάθη του με ακραίο τρόπο. Ο Μελέτης νοσεί, πονάει η ψυχή του. Θα έλεγα ότι έχει μία ψυχική ασθένεια. Ο πόνος του φέρνει μία ισορροπία για να συνεχίσει να υπάρχει. Χρειάζεται παρακολούθηση, αλλά δεν έχει τη μόρφωση να το αντιληφθεί και να τρέξει για βοήθεια. Κάνει κακό στον εαυτό του και ζει επικίνδυνα, αυτοκαταστρέφεται, όπως ο Κωνσταντής με το αλκοόλ. Είναι κατεστραμμένοι και οι δύο από τις εντολές του Δούκα .
Όταν έχεις το αίμα τόσων ανθρώπων και της ίδιας σου της μάνας στα χέρια σου, σε κυνηγάει μία κατάρα.

Για την Κορίνα τι νιώθει;

Με την Κορίνα ήρθε πολύ κοντά με ένα περίεργο τρόπο. Της ανοίχτηκε, και ταίριαξαν ερωτικά, αλλά τώρα που τον κρίνει, έχουν αποστασιοποιηθεί οι δυο τους Δεν είναι η κορίνα ο έρωτας της ζωής του. Ο Μελέτης πάντα θα κρατά μυστικά, για να μην πληγωθεί όταν τον κρίνουν άσχημα ξανά και ξανά. Ο Μελέτης και η Κορίνα πάνε σε ένα γάμο με ρωγμές.

Δείτε επίσης : Άγριες Μέλισσες: Έρχεται η πτώση της Μυρσίνης

Τι βρίσκει στον Ακύλα και τον ακολουθεί;

Άγριες μέλισσες: Ο Μελέτης θα μετανοήσει για όλα

Μετά το χαμό της Ανέτ και το χωρισμό με την Πηνελόπη, ο Μελέτης είναι άδειος. Ο Δούκας έχει χάσει την όρεξη του για εξουσία. Έτσι, μένει μόνος χωρίς το πρότυπο του. Αυτός που είχε θεοποιήσει το σκληροτράχηλο Δούκα μένει στον αέρα όταν τον βλέπει μία σκιά μετά το θάνατο της Ανέτ. Για να νιώσει ότι είναι κάτι, μπαίνει κάτω από την ομπρέλα του Ακύλα, που έχει δύναμη και εξουσία, αν και η πολιτική ιδεολογία του λίγο τον αφορά. Ο Μελέτης δεν μπορεί να μην έχει μία καλή θέση, μια θέση εξουσίας μέσα στην κοινωνία, να δίνει εντολές. Έτσι έμαθε.

Ο Έρωτας του για την ξαδέρφη του, την Πηνελόπη έχει τελειώσει;

Σβήνει τέτοιος έρωτας; Μία φορά αγαπάει έτσι ο άνθρωπος. Με την Πηνελόπη, όταν συναντιούνται αλλά θέλουν να πουν και άλλα λένε.
Άλλα λένε και άλλα εννοούν. Μέσα του νιώθει πράγματα για την Πηνελόπη και καίγεται. Αλλά παλεύει να είναι μακριά της. Εκείνη είναι ο έρωτας, της ζωής του. Για να είναι μαζί καλά ως ξαδέρφια, θα πρέπει να αλλάξει ριζικά ο Μελέτης, να ζητήσει συγχώρεση για πολλά.

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Η Μάνα του Ζάχου κάνει ρεζίλι τη Μυρσίνη στο Διαφάνι

Άγριες μέλισσες: Ο Μελέτης θα μετανοήσει για όλα

Με τον Κωνσταντή δεν θα τα βρουν ξανά;

Με τον Κωνσταντή έχουν μία πολύ ιδιαίτερη σχέση. Τώρα είναι σε διαφορετικά στρατόπεδα. δεν του έρχεται και καλά που ο Κωνσταντής έχει σχέση με τη γυναίκα του Ακύλα, αλλά επειδή σέβεται τη Ζωή και από την άλλη ξέρει τι σημαίνει Ακύλας, δεν θέλει να πάθει κακό αυτή ή ο Κωνσταντής.

Δεν θέλει να γνωρίζει, απέχει από αυτό το ηθικό θέμα, γιατί και ο ίδιος φοβάται τον Ακύλα. Πάντως, θεωρώ ότι η σχέση Μελέτη Κωνσταντή δεν έχει τελειώσει. Δεν έχουν ειπωθεί μεταξύ τους αυτά που πρέπει να ειπωθούν. Ο Κωνσταντής για τον Μελέτη είναι αδελφός, η ζωές τους είναι ενωμένες. Πιστεύω ότι αν φύγει ο ένας από τη ζωή, θα φύγει και ο άλλος. Ο Μελέτης θέλει να δει τον Κωνσταντή ευτυχισμένο, όπως και ο Κωνσταντής τον Μελέτη. Βασανίζονται και οι δύο για τους φόνους που έκαναν. Όμως θα ανταμειφθούν ξανά..

Τι είναι ο Δούκας για τον Μελέτη;

Άγριες μέλισσες: Ο Μελέτης θα μετανοήσει για όλα

Ο άνθρωπος του. Η πατρική αγκαλιά, ο ήρωας του. Το λιοντάρι πληγωμένο. Γιατί ο Δούκας, μέσα στην απληστία του, έχει ηθικούς φραγμούς. Κι έχει πια και έναν για να τον προσέχει,τον Μελέτη. Οι άλλοι τον παράτησαν, όμως ο Μελέτης δεν αντέχει να τον βλέπει να διασύρεται. Ο Δούκας ήταν και αυτός ένα παιδί που μεγάλωσε χωρίς πατρική αγάπη, ένα τραγικό πρόσωπο.

Δείτε επίσης : Άγριες Μέλισσες Γ’ κύκλος επόμενα επεισόδια : 45 , 46 , 47 , 48

Όταν του ανακοινώθηκε η αθωότητα του για τη δολοφονία του Θέμελη, δεν πανηγύρισε. Ήξερε ποια ήταν η αλήθεια. Ήρθε κόντρα με την τελευταία ευχή της αδελφής του, είπε πάλι ψέματα. Θολωμένος, αδύναμος, έστειλε τα άλλα δύο αδέλφια του στον τάφο. Και έμεινε με τη Μυρσίνη. Δύο άνθρωποι μόνοι στη Λάρισα να τρώνε τις σάρκες τους.

Τι εύχεσαι για τον Μελέτη;

Να μετανοήσει για όλα. Να βρει τον εαυτό του. Να γίνει καλύτερος. να αλλάξει.

Διαβάστε με ένα κλικ εδώ, όλα τα spoilers για  άγριες μέλισσες στο Daddy-Cool.gr

Close