Συνταρακτικές εξελίξεις στη σειρά Elif

Δευτέρα 8/4/19 – Επεισόδιο 310: Η Ελίφ προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να φύγει από το κτήμα. Η Σεχέρ ψάχνει στην αποθήκη αλλά η Ελίφ κρύβεται σε μια ντουλάπα και δεν τη βλέπει. Η Νουρτέν αναζητάει την Ελίφ στον κήπο και η Αρζού ψάχνει στο δάσος γύρω από το κτήμα αλλά όταν δεν βρίσκει την Ελίφ, επιστρέφει στο σπίτι του πατέρα της. Η Ελίφ βγαίνει από τη αποθήκη και πηγαίνει στο δωμάτιο της Τουγτσέ.

Η Τουγτσέ κοιμάται και η Ελίφ ξαφνιάζεται όταν βλέπει μια φωτογραφία της μαζί με την Τουγτσέ. Πιστεύει πως είναι φίλες από το σχολείο. Η Πελίν και η Φεραγιέ επισκέπτονται το κτήμα για να ευχηθούν περαστικά στην Τουγτσέ. Όταν η Αλιγιέ πηγαίνει στο δωμάτιο της εγγονής της, τη βρίσκει να κλαίει. Η Τουγτσέ πιστεύει πως είδε την Ελίφ στο όνειρό της. Στη συνέχεια πηγαίνει με τη γιαγιά της στο σαλόνι και χαίρεται όταν βλέπει τη Φεραγιέ και την Πελίν και τα δώρα, που της έφεραν.

Η Ελίφ, που είχε ακούσει την Αλιγιέ να έρχεται, πρόλαβε και το έσκασε από το μπαλκόνι και βρέθηκε στο δωμάτιο της Σεχέρ, προς μεγάλη της ευχαρίστηση. Η Σεχέρ τηλεφωνεί στη Νουρτέν και της παραδίδει την Ελίφ ενώ λέει στην Αρζού πως δεν κατάφερε να βρει την Ελίφ. Η Ζεϊνέπ πηγαίνει στη γυναικολόγο της μαζί με την Τουλάι και μαθαίνει πως θα γεννήσει ένα υγιέστατο κopιτσάκι. Η Γκόντζα λέει στην Αρζού πως ο Νετζντέτ έχει συλληφθεί. Ο Νετζντέτ αντιλαμβάνεται πως ο Βεϊσέλ τον έχει παγιδέψει και ζητάει από τον Ερκούτ να χειριστεί εκείνος το ζήτημα…

Τρίτη 9/4/19 – Επεισόδιο 311: Όταν η Νουρτέν επιστρέφει σπίτι με την Ελίφ, τη μαλώνει επειδή εξαφανίστηκε. Η Ελίφ της λέει πως φοβήθηκε την Αρζού. Η Νουρτέν της λέει πως αν φύγει ξανά από το πλάι της θα τη δώσει στην Αρζού και για τιμωρία την βάζει να καθαρίσει τη σόμπα. Η Νουρτέν στέλνει μια φωτογραφία της Ελίφ στην Αρζού και της ζητάει και άλλα χρήματα. Ο Μουχσίν θυμώνει με τη Νουρτέν επειδή έβαλε την Ελίφ να καθαρίσει τη σόμπα αλλά εκείνη είναι πολύ θυμωμένη και έτσι ο άντρας δεν συνεχίζει τη συζήτηση. Την επόμενη μέρα ο Μουχσίν θέλει να πάρει μαζί του στη δουλειά την Ελίφ αλλά η Νουρτέν δεν το επιτρέπει. Όταν πηγαίνει και εκείνη στη δουλειά, κλειδώνει την Ελίφ στο καθιστικό για να μη φύγει.

Ενώ η Ελίφ κάθεται στο καθιστικό, η καμινάδα φράζει και ο χώρος γεμίζει καπνό με αποτέλεσμα η μικρούλα να παγιδευτεί. Εκείνη τη στιγμή όμως επιστρέφει στο σπίτι ο Μουχσίν, ο οποίος έχει ξεχάσει το τηλέφωνό του. Βλέπει τον καπνό στο σπίτι αλλά δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα. Η Ελίφ είναι μέσα και έχει χάσει τις αισθήσεις της. Η Τουγτσέ μετά το «όνειρο» που είδε με την Ελίφ, συνειδητοποιεί πως της λείπει πολύ η φίλη της. Ο Ερκούτ λέει στην Γκόντζα πως ο Βεϊσέλ ήταν αυτός που κατέδωσε τον Νετζντέτ και εκείνη δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα έκανε όλα μόνος του. Η Γκόντζα φοβάται πως ο Νετζντέτ θα μάθει ότι γνωρίζει τον Βεϊσέλ πολύ καλά από το παρελθόν. Τηλεφωνεί στον Βεϊσέλ και του ζητάει να μην πει σε κανέναν ότι γνωρίζονται από παλιά. Η Γκόντζα συνειδητοποιεί πως λείπει από τα κοσμήματά της ένα κολιέ και το ζητάει πίσω από την Αρζού, η οποία αρνείται πως το έχει πάρει.

Η Ζεϊνέπ θέλει να ονομάσει την κόρη της Ελίφ αλλά φαίνεται πως αυτή η απόφασή της προκαλεί θλίψη στη Μελέκ. Ο Ερκούτ τηλεφωνεί στη Ζεϊνέπ για να μάθει τι ξέρει. Η Ζεϊνέπ δεν ξέρει για τη σύλληψη του Νετζντέτ ή πως ο Βεϊσέλ ήταν αυτός που τον κατέδωσε. Ο Ερκούτ τηλεφωνεί στον Βεϊσέλ και του λέει πως ο Νετζντέτ ξέρει πως αυτός τον κατέδωσε και πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει από την πόλη χωρίς να πει λέξη σε κανέναν. Ο Νετζντέτ έχει ζητήσει από τους άντρες του να τον βρουν. Ελπίζοντας πως θα πείσει τη Ζεϊνέπ να τον παντρευτεί, της λέει ψέματα πως ανασκεύασε την κατάθεσή του και έτσι συνέλαβαν τον Νετζντέτ. Η Ζεϊνέπ χαίρεται όταν το ακούει. Ο Κενάν ενημερώνεται από τον δικηγόρο του για τη σύλληψη του Νετζντέτ γιατί τώρα θα είναι πιο εύκολο να αποδειχθεί η αθωότητα του Σελίμ. Ο Κενάν ανακοινώνει στην Αλιγιέ τα καλά νέα…

Τετάρτη 10/4/19 – Επεισόδιο 312: Όταν ο Μουχσίν σπάει την πόρτα και βγάζει έξω από το δωμάτιο με τους καπνούς την Ελίφ. Τη μεταφέρει στο νοσοκομείο αμέσως. Οι γιατροί της δίνουν οξυγόνο και η μικρή ανακτά τις αισθήσεις της αλλά επειδή έχει εισπνεύσει καπνό πρέπει να νοσηλευθεί. Ο Μουχσίν χρειάζεται πολλά χρήματα για τα έξοδα του νοσοκομείου. Η Νουρτέν επιστρέφει σπίτι και βλέπει τον καπνό. Επικοινωνεί με τον Μουχσίν και εκείνος της εξηγεί τι έγινε. Η γυναίκα παίρνει χρήματα και πηγαίνει στο νοσοκομείο. Ο γιατρός της λέει πως η Ελίφ είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται το ιατρικό της ιστορικό. Η Νουρτέν δεν ξέρει τι να απαντήσει και επικοινωνεί με τη Σεχέρ. Η Σεχέρ της λέει πως η ιστορία αυτή παρατράβηξε και πρέπει να δώσουν το κopiτσι στην οικογένειά του για να μην έχουν μπλεξίματα με την αστυνομία. Η Νουρτέν της λέει πως δεν ξέρει πως να εξηγήσει την κατάσταση και η Σεχέρ της ζητάει να το αφήσει το θέμα να το χειριστεί εκείνη.

Ο Μουχσίν παίρνει τα χρήματα από τη Νουρτέν και πηγαίνει στο λογιστήριο του νοσοκομείου. Όταν ζητάνε τα στοιχεία της Ελίφ βρίσκει μια δικαιολογία και δίνει τελικά τα δικά του. Η Νουρτέν του λέει πως θα μπλέξουν και φεύγει από το νοσοκομείο. Η Αρζού επισκέπτεται τον Νετζντέτ στη φυλακή και του λέει πως άκουσε την Γκόντζα να μιλάει με τον Βεϊσέλ στο τηλέφωνο. Συνεχίζει λέγοντας πως οι δυο τους πρέπει να έχουν καταστρώσει μαζί το σχέδιο τους και πως η Γκόντζα ενδιαφέρεται μόνο για τα λεφτά. Ο Νετζντέτ της ζητάει να σταματήσει να προσπαθεί να καταστρέψει τη σχέση του με την Γκόντζα και επιστρέφει στο κελί του. Η Αρζού φεύγει από τη φυλακή και έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τον Σερντάρ. Της λέει πως ο Κενάν ξέρει ότι η Τουγτσέ δεν είναι κόρη του και πως θα φροντίσει να πάρει πολύ σύντομα την κόρη του κοντά του και αν θέλει και εκείνη μπορεί να τους ακολουθήσει.

Ο Ερκούτ επισκέπτεται τον Νετζντέτ και του λέει πως ακόμα ψάχνουν παντού για να τον Βεϊσέλ. Ο Νετζντέτ τον ρωτάει για την Γκόντζα και εκείνος του απαντάει πως είναι καλά και διαχειρίζεται εξαιρετικά τις επιχειρήσεις του. Η Τουγτσέ ψάχνει τη φωτογραφία της με την Ελίφ αλλά δεν τη βρίσκει. Η Μελαχάτ αρχίζει να περπατάει με πατερίτσες και έτσι η Νουρτέν παίρνει τα χρήματα, που έκρυβε σπίτι της. Ο Κενάν επισκέπτεται τον Σελίμ και του λέει πως συνέλαβαν τον Νετζντέτ αλλά ο Σελίμ εξακολουθεί να είναι απαισιόδοξος. Δεν θέλει να ελπίζει σε τίποτα μέχρι να του πουν ότι αποφυλακίζεται. Αργότερα, ο Κενάν επισκέπτεται τον ιδιωτικό ντετέκτιβ, που έχει προσλάβει για να βρει την Ελίφ και εκείνος του λέει πως δεν έχει ακόμα κανένα στοιχείο για την τύχη του κopιτσιού. Ο ντετέκτιβ του λέει πως είναι μάταιο και ο Κενάν θυμώνει και του λέει να συνεχίσει να ψάχνει…

Πέμπτη 11/4/19 – Επεισόδιο 313: Η Σεχέρ αφήνει ένα σημείωμα στο γραφείο του Κενάν. Η Αρζού τηλεφωνεί και του λέει πως θέλει να μιλήσει στην Τουγτσέ. Η Τουγτσέ τηλεφωνεί στην Αρζού και της ζητάει να έρθει στο κτήμα. Στη συνέχεια λέει στον Κενάν πως θέλει να δει την Αρζού αλλά εκείνος αρνείται να έρθει η μητέρα της στο κτήμα. Η Τουγτσέ δεν μπορεί να του πει πως ήδη έχει καλέσει την Αρζού. Η Γκόντζα επισκέπτεται τον Νετζντέτ και του λέει πως της έχει λείψει.

Ο Νετζντέτ της λέει πως είναι υπερήφανος για εκείνη επειδή κατάφερε να διαχειριστεί το σπίτι αλλά και τις επιχειρήσεις του. Όταν τη ρωτάει πως είναι η κατάσταση ανάμεσα σε εκείνη και την Αρζού του απαντάει πως προσπαθούν να συνυπάρξουν με κάποιο τρόπο και να μη στεναχωριέται για αυτό. Ο Σερντάρ αποφασίζει να πάει στο κτήμα και να πάρει την Τουγτσέ. Τηλεφωνεί στην Γκόντζα και την ευχαριστεί για την υποστήριξή της. Ο Κενάν ετοιμάζεται να φύγει για τη δουλειά όταν βλέπει μπροστά στην πόρτα την Αρζού. Η Αρζού επιμένει να δει την Τουγτσέ και εκείνος θέλει να μάθει πρώτα ποιος είναι ο αληθινός πατέρας της Τουγτσέ. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ο Σερντάρ και λέει πως εκείνος είναι ο πατέρας της Τουγτσέ.

Ο Κενάν υποθέτει πως η Αρζού τον σύστησε ως ξάδελφό της και είχε σχέσεις μαζί του μέσα στο δικό του σπίτι. Ρωτάει τον Σερντάρ γιατί δεν μίλησε νωρίτερα και εκείνος του εξηγεί πως δεν μπορούσε να το κάνει εξαιτίας του Νετζντέτ. Όταν όμως ο Σερντάρ λέει πως ήρθε να πάρει μαζί του την Τουγτσέ, ο Κενάν του επιτίθεται. Καθώς τσακώνονται, η Αρζού μπαίνει στο σπίτι και αποφασίζει με το όπλο του Κενάν να πυροβολήσει τον Σερντάρ. Ο Κενάν χτυπάει άσχημα τον Σερντάρ και εκείνος αναγκάζεται να φύγει από το κτήμα. Η Αρζού μπαίνει στο γραφείο του Κενάν για να πάρει το όπλο του και βρίσκει στο γραφείο του το σημείωνα της Σεχέρ, όπου και μαθαίνει πως η Ελίφ είναι στο νοσοκομείο. Αποφασίζει να πάει στο νοσοκομείο και να σκοτώσει την Ελίφ.

Ο Μουχσίν περιμένει έξω από την εντατική, όπου νοσηλεύεται η Ελίφ. Πιστεύει πως η απροσεξία του ήταν η αιτία για να υποφέρει η Ελίφ και κατηγορεί τον εαυτό του για ό,τι συνέβη. Η Γκόντζα επιστρέφει σπίτι της όταν βρίσκει τον Σερντάρ στην άκρη του δρόμου. Ο Σερντάρ της εξηγεί πως είπε την αλήθεια στον Κενάν και εκείνος τον χτύπησε από τον θυμό του, στη συνέχεια λιποθυμάει. Χωρίς να το γνωρίζει, η Γκόντζα μεταφέρει τον Σερντάρ στο νοσοκομείο, που βρίσκεται και η Ελίφ. Οι γιατροί της λένε πως η κατάσταση του Σερντάρ δεν είναι κρίσιμη αλλά θα χρειαστεί φροντίδα για λίγο καιρό.

Η Αρζού πηγαίνει στον Μουχσίν και του λέει πως η Νουρτέν της είπε που βρίσκονται και πως εκείνη είναι η μητέρα της Ελίφ. Τον ευχαριστεί, που φρόντισε την «κόρη» της και πως από εδώ και πέρα αναλαμβάνει εκείνη. Ο Μουχσίν θέλει να μείνει εκεί μέχρι να συνέλθει η Ελίφ αλλά δεν μπορεί να επιμείνει περισσότερο όταν η Αρζού του λέει πως θέλει να μείνει μόνη της με την κόρη της. Όταν ο Μουχσίν φεύγει, η Αρζού απαγάγει την Ελίφ. Ο Μουχσίν επιστρέφει σπίτι και λέει στη Νουρτέν πως η Αρζού πήρε την Ελίφ. Η Νουρτέν πανικοβάλλεται και λέει στον Μουχσίν πως πρέπει να βγει για κάτι δουλειές. Η Νουρτέν τηλεφωνεί στη Σεχέρ και πηγαίνουν αμέσως στο νοσοκομείο…

Παρασκευή 12/4/19 – Επεισόδιο 314: Η Νουρτέν πηγαίνει στο νοσοκομείο να ελέγξει την Ελίφ αλλά δεν τη βρίσκει στην εντατική. Ρωτάει το προσωπικό αλλά και εκείνοι δεν ξέρουν που είναι. Η Νουρτέν πηγαίνει στο κτήμα και μαλώνει τη Σεχέρ επειδή δεν συνειδητοποίησε ότι η Αρζού βρήκε το σημείωμά της με αποτέλεσμα να απαγάγει την Ελίφ. Η Νουρτέν και η Σεχέρ σκέφτονται πως ίσως την πήγε στο σπίτι του Νετζντέτ και αποφασίζουν να πάνε εκεί. Η δίκη του Σελίμ είναι την επόμενη μέρα. Δεν θέλει να δει στην αίθουσα τη Ζεϊνέπ γιατί είναι πληγωμένος από τη συμπεριφορά της. Το επόμενο πρωινό, ο δικαστής, μετά την ηχογραφημένη ομολογία του Νετζντέτ, αφήνει ελεύθερο τον Σελίμ. Ο Κενάν και η Αλιγιέ είναι πολύ ευτυχισμένοι.

Η Ζεϊνέπ πιστεύει πως ο Σελίμ θα αφεθεί ελεύθερος εξαιτίας της αλλαγής της κατάθεσης του Ερκούτ και δεν πηγαίνει στο δικαστήριο επειδή δεν θέλει ο Ερκούτ να θυμώνει και αλλάξει γνώμη. Στη συνέχεια η Ζεϊνέπ μαθαίνει τα καλά νέα από τον δικηγόρο της και μοιράζεται τη χαρά της με την Τουλάι. Η Αρζού δίνει λίγο φάρμακο στην Ελίφ και τη βάζει για ύπνο. Την κρύβει στο δωμάτιο της, στο σπίτι του Νετζντέτ. Καθώς ψάχνει για ένα όπλο από τη συλλογή του Νετζντέτ, τη βλέπει η Γκόντζα και τη ρωτάει τι κάνει εκεί. Η Αρζού της ζητάει να την αφήσει ήσυχή και στη συνέχεια παίρνει την Ελίφ κρυφά και φεύγει. Πηγαίνει την Ελίφ στο δάσος όπου σχεδιάζει να την πυροβολήσει και να την ξεφορτωθεί.

Καθώς η Σεχέρ και η Νουρτέν πηγαίνουν στο σπίτι του Νετζντέτ, συναντούν την Γκόντζα, η οποία ακολουθεί την Αρζού. Όταν η Γκόντζα μαθαίνει τι έχει συμβεί, πηγαίνουν όλες μαζί στο δάσος. Βλέπουν την Αρζού να σημαδεύει με όπλο την Ελίφ από απόσταση και ουρλιάζουν για να την αποσυντονίσουν. Η Νουρτέν έρχεται αντιμέτωπη με την Αρζού. Η Αρζού προσπαθεί να την πυροβολήσει αλλά το όπλο δεν εκπυρσοκροτεί γιατί η Γκόντζα το είχε αδειάσει από σφαίρες. Η Νουρτέν χτυπάει με ένα ξύλο στο πόδι την Αρζού και σώζει την Ελίφ από τα χέρια της. Η Νουρτέν και η Σεχέρ λένε τα πάντα στην Γκόντζα. Η Γκόντζα τους λέει να μην πάνε την Ελίφ στον Κενάν γιατί είναι το πρώτο μέρος στο οποίο η Αρζού θα αναζητήσει τη μικρή. Η Γκόντζα τους δίνει χρήματα και οι δύο γυναίκες συμφωνούν μαζί της. Η Αρζού τηλεφωνεί στον Ερκούτ και του ζητάει να τη σώσει…

Close