Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι συγκλονιστικές αφού η Μελισσάνθη ξεγράφει τον Απόστολο μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις και όλα ανατρέπονται.
Το Σπίτι Δίπλα στο Ποτάμι: Ο Γιάννης αποφασίζει να δώσει κι άλλο ένα στοιχείο στη Μελισσάνθη. Η αλήθεια βγαίνει στο φως και όλα ανατρέπονται. Η Μελισσάνθη δεν μπορεί να συγχωρέσει στον Απόστολο ότι της έκρυψε κάτι τόσο σημαντικό και τον ξεγράφει.
Στα μαχαίρια Μελισσάνθη και Απόστολος
Ετσι την επισκέπτεται στο σπίτι της όταν είναι μόνη: «Θέλω να μιλήσουμε, μπορώ να περάσω;», της λέει και στη συνέχεια της ζητάει μια χάρη: «Θα ήθελα να μου υποσχεθείς πως ο άνδρας σου δεν θα μάθει ποτέ τίποτα. Ο άνδρας σου και η μητέρα μου είχαν ερωτική σχέση.

Δείτε ακόμα Το Σπίτι δίπλα στο ποτάμι: Η Μελισσάνθη μαθαίνει πως ο Απόστολος έχει γιο και καταρρέει
Κάποια στιγμή αυτοί οι δύο έζησαν ένα μεγάλο πάθος», της αποκαλύπτει και η Μελισσάνθη τα χάνει: «Τι λες; Πότε;», τον ρωτάει και ο Γιάννης της τα λέει όλα: «Κατά τη διάρκεια του πρώτου του γάμου. Η μητέρα μου δούλευε στην καπνοβιομηχανία του. Έτσι γνωρίστηκαν και μετά την πήρε ως γραμματέα στο γραφείο του», αλλά η Μελισσάνθη δείχνει να μην πείθεται:
«Κατά τη διάρκεια του γάμου του δεν υπήρξε καμία γυναίκα, με έχει διαβεβαιώσει ο ίδιος γι’ αυτό», του τονίζει και ο Γιάννης της δίνει ένα γράμμα: «Ήξερα ότι δεν θα με πίστευες. Ορίστε το γράμμα που έγραψε στη μητέρα μου όταν χώρισαν».

Η Μελισσάνθη διαβάζει μεταξύ άλλων: «Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο έρωτάς μας θα είναι πάντα ένα φως στα σκοτάδια μου. 17 Μαΐου 1932» . Τα χέρια της τρέμουν, αμέσως καταλαβαίνει ότι ο νεαρός που είναι απέναντί της είναι ο γιος του Απόστολου: «Πότε γεννήθηκες;», τον ρωτάει έντρομη, αλλά ξέρει μέσα της την απάντηση.