Πανελλήνιες: Πώς θα γράψει το κάθε ζώδιο και τι είδους μαθητής είναι

Οι Πανελλήνιες  έφτασαν και μπορεί αυτή τη χρονιά τα παιδιά της Γ’ Λυκείου να περάσαν από 40 κύματα αλλά φαίνεται πως όλα τελειώνουν σιγά – σιγά. Το άγχος των μαθητών είναι μεγάλο αν και δεν θα έπρεπε.

Οι Πανελλήνιες, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μπεις σε μια σχολή που επιθυμείς. Δεν χάθηκε και ο κόσμος όμως αν δώσεις για δεύτερη φορά. Επίσης πολλοί, ενώ δεν κατάφεραν να περάσουν στις Πανελλήνιες, έχουν μια πολύ επιτυχημένη καριέρα. Οπότε, αγαπημένοι μας μαθητές διατηρήστε την ψυχραιμία σας και προσπαθήστε να αποβάλετε το άγχος.

Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άρθρο σχετικά με την ζώδιό σας. Σύμφωνα με την Αστρολογία, ο κάθε μαθητής ανάλογα με το ζώδιό του, διαβάζει διαφορετικά και θα γράψει φυσικά διαφορετικά στις Πανελλήνιες του 2020. Εσύ τι είδους μαθητής είσαι; Διάβασε παρακάτω:

Κριός

Ο Κριός από μικρή ηλικία ξεχωρίζει στη τάξη εξαιτίας των έντονων φιλοδοξιών που έχει. Είναι από τους μαθητές που θέτουν ψηλά τον πήχη σε οτιδήποτε κι αν τους δοθεί να κάνουν. Δεν είναι ανταγωνιστικοί με τους συμμαθητές τους, όμως παλεύουν διαρκώς για το “μπράβο” και το “άριστα” του δασκάλου και του καθηγητή τους.

Γι’ αυτό, ακόμη και οι μέτριοι μαθητές, οντάς Κριοί καταφέρνουν να βγάλουν έναν αξιοσέβαστο Μέσο Όρο, διότι έχουν μια χαρισματική προσωπικότητα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τους καθηγητές. Είναι ευγενικοί και έχουν έναν τρόπο να κερδίζουν την συμπάθεια των άλλων, όταν πιστεύουν ότι την έχουν ανάγκη.

Το μειονέκτημα των Κριών είναι ότι δεν είναι αρκετά υπομονετικοί. Παρασύρονται από την μαγεία της στιγμής και χάνουν εύκολα την συγκέντρωση τους, όταν νιώθουν ότι έχουν πολλά πράγματα να κάνουν μέσα στη μέρα. Δεν τους αρέσει να πιέζονται πολύ και έχουν μια τάση να θέλουν να φεύγουν διαρκώς από τα προβλήματά τους.

Στις Πανελλήνιες λοιπόν, ένας Κριός μπορεί να γράψει καλά αρκεί να μην παρασυρθεί από τους φίλους του και δεν διαβάσει διότι θα προτιμήσει να περάσει λίγες ευχάριστες στιγμές κάπου έξω.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι τελειομανής και μεθοδικός στο διάβασμά του. Μερικές φορές όμως, χάνει πολύ χρόνο διότι δεν έχει βρει ακόμη τον σωστό τρόπο μελέτης. Παρόλα αυτά, θέτει στόχους και πάντα τους υλοποιεί επειδή είναι πεισματάρης.

Ένας Ταύρος όμως, δυσκολεύεται πολύ να διαβάζει τελευταία στιγμή, διότι είναι ένας άνθρωπος που η τελειομανία του τον κάνει να αγχώνεται. Επίσης, ένας Ταύρος, είναι σε θέση να διαβάζει με πρόγραμμα και δεν αποσπάς την προσοχή του τόσο εύκολα.

Θέλει ένα ήρεμο κλίμα για να συγκεντρωθεί και θέλει να έχει καλή διάθεση  για να αφομοιώσει τις νέες πληροφορίες. Στις Πανελλήνιες, θα καταφέρει να γράψει καλά, αν έχει διαβάσει με πρόγραμμα όλη την υπόλοιπη χρονιά και δεν αγχωθεί.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι καταφέρνουν αμέσως να εγκληματιστούν σε μια νέα κατάσταση. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να αφομοιώνει γρήγορα καινούριες πληροφορίες και φυσικά να γίνεται εύκολα συμπαθής από τους καθηγητές ή τους δασκάλους του.

Το μόνο αρνητικό στους Δίδυμους είναι ότι πολλές φορές δυσκολεύονται να μείνουν προσηλωμένοι σε έναν στόχο. Έτσι, κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων, μπορεί να έχουν αλλάξει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς παραπάνω από 3 στόχους και αυτό ίσως τον φέρει πίσω στα μαθήματα.

Οι Δίδυμοι έχουν τις δυνατότητές να τα πάνε καλά, αν καταφέρουν να κατασταλλάξουν σε μια απόφαση. Φυσικά και σαν φοιτητές, θα είναι ιδιαίτερα καλοί εξαιτίας του ταλέντου τους, να μαθαίνουν γρήγορα πράγματα.

Καρκίνος

Μπορεί να είναι ένα αρκετά έξυπνο ζώδιο, όμως ο συναισθηματικός Καρκίνος δεν μπορεί να μην βάλει το συναίσθημα πάνω από όλα. Το άγχος λοιπόν τον καταβάλλει και δίνει παραπάνω αξία στις Πανελλήνιες από όσο θα έπρεπε. Αυτό έχει ως συνέπεια να διαβάζει λιγότερο και να σκέφτεται περισσότερο.

Έχει χάσει ήδη τον περισσότερο χρόνο του, να σκέφτεται πόσο άσχημα θα τα πάει, πόσο δύσκολο είναι να βγάλει την ύλη και πόσο γρήγορα μεγάλωσε. Δεν του αρέσει να τον πιέζουν και δεν του αρέσει να νιώθει ότι τα όνειρά του, βασίζονται σε εξωτερικούς παράγοντες. Επίσης είναι ιδιαίτερα αναβλητικός.

Ένας Καρκίνος λοιπόν, μπορεί να αποτύχει στις Πανελλήνιες, μόνο αν αφήσει το συναίσθημα να τον καταβάλλει και δεν καταφέρει να γράψει με καθαρό μυαλό. Διαφορετικά, έχει το μυαλό και τις δυνατότητες για πολύ μεγάλα πράγματα!

Λέων

Ένας Λέοντας δεν δέχεται να αποτύχει στις Πανελλήνιες, όπως δε θα δεχτεί να αποτύχει σε οτιδήποτε αναλάβει να φέρει εις πέρας στη ζωή του. Είναι ένα ζώδιο άκρως ανταγωνιστικό τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους γύρω του. Θέλει να έχει την πρωτιά σε όλα.

Έτσι και στις Πανελλήνιες θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Το έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του ότι μέχρι το τέλος των εξετάσεων, θα έχει καταφέρει να μπει στη σχολή που έχει ως στόχο. Καμία αποτυχία δεν είναι αποδεκτή για έναν Λέοντα. Άλλωστε ο πιο αυστηρός κριτής για τον ίδιο, είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Ο μόνος τρόπος να αποτύχει ένας Λέοντας είναι αν πάει να γράψει με φοβερή σιγουριά για τον εαυτό του και τις γνώσεις του. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε…χαζά λάθη που όλοι σαν μαθητές έχουμε κάνει στο παρελθόν λίγο ή πολύ, αλλά στην προκείμενη μπορεί να του στοιχίσουν.

Παρθένος

Ένας Παρθένος είναι μαθηματικό μυαλό. Σίγουρα έχει διαλέξει τις θετικές επιστήμες και τα πηγαίνει πολύ καλά με το να κατανοεί τα προβλήματα και να βρίσκει εύκολα τις λύσεις τους. Άλλωστε η πρακτικότητα τον διακατέχει.

Παρόλα αυτά ένας Παρθένος, πολλές φορές αναλώνεται προσπαθώντας να αποστηθίσει την κάθε πληροφορία. Χάνει πολύτιμο χρόνο και ενέργεια σε γνώσεις που δεν είναι τόσο απαραίτητες ή που όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι θα αποστήθιζαν στον μισό χρόνο – μπορεί και λιγότερο – .

Ένας Παρθένος δεν πρόκειται να αποτύχει στις Πανελλήνιες, εκτός αν έχει αφήσει κενά σε σημαντικές γνώσεις, στη προσπάθεια του να αποστηθίσει τις…ασήμαντες!

Ζυγός

Οι περισσότεροι μαθητές που αποφασίζουν να μην δώσουν Πανελλήνιες, μπορεί να είναι και Ζυγοί. Ένας Ζυγός, σπάνια αποφασίζει να διαβάσει τα σχολικά μαθήματα αφού τις περισσότερες φορές πιστεύει ότι έχουν ελλείψεις. Του αρέσουν οι νέες γνώσεις αλλά θέλει να τις παίρνει από εξωσχολικά μαθήματα και σε πράγματα που δεν…διδάσκονται στα σχολεία

Αν αποφασίσει να δώσει Πανελλήνιες όμως, θα το κάνει σωστά. Θα δείξει επιμέλεια και προσοχή και φυσικά θα προσπαθήσει να μην αφήσει κανένα κενό. Βέβαια, ένας Ζυγός πολλές φορές στοχεύει  στις δημόσιες σχέσεις. Έτσι, πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει αντιπάθειες αφού οι συμμαθητές του θα νομίζουν ότι…γλείφει τους καθηγητές.

Για έναν Ζυγό, η περίπτωση του να αποτύχει στις Πανελλήνιες, προκύπτει μόνο στην πιθανότητα να αποφασίσει να μην δώσει και να ακολουθήσει έναν ξεχωριστό τρόπο για την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Σκορπιός

Ένας ονειροπόλος άνθρωπος που θέλει να ζήσει την μεγάλη ζωή και έχει πάντα υψηλές προδιαγραφές για το μέλλον του είναι ο Σκόρπιος. Ο Σκόρπιος, θα αλλάξει πολλές γνώμες μέχρι να αποφασίσει ποια επαγγελματική πορεία θα διαλέξει.

Σίγουρα όμως θα είναι ένα επάγγελμα με πολύ καλά λεφτά. Η ανάγκη του να είναι πάντα οικονομικά εξασφαλισμένος, του δίνει πείσμα. Έτσι δεν πρόκειται να επιτρέψει στον εαυτό του να αποτύχει στις Πανελλήνιες, αφού ο φόβος του, να καταλήξει…μεροκαματιάρης, είναι μεγαλύτερος από το να χάσει μερικές βόλτες για να διαβάσει.

Ένας Σκορπιός θα αποτύχει στις Πανελλήνιες, μόνο αν βρει κάτι άλλο την ίδια χρονική περίοδο που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Σίγουρα, προτού αποφασίσει να παρατήσει το Πανεπιστήμιο που είχε στο μυαλό του, θα έχει βρει ένα “Σχέδιο Β” για να πορευθεί.

Τοξότης

Ο Τοξότης, είναι από αυτούς τους μαθητές που δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα να είναι ο αγαπημένος της καθηγήτριας. Τον ενδιαφέρει να περνάει όμορφες στιγμές στο σχολείο και να μαθαίνει πράγματα που όντως τον ενδιαφέρουν.

Δεν πιστεύει και πολύ στον θεσμό των Πανελληνίων και ήδη έχει ξεκινήσει να ψάχνει ιδιωτικές σχολές και δημόσια ΙΕΚ. Παρόλα αυτά, αν δει ότι το όνειρο του δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει μέσω των δυο παραπάνω επιλόγων, θα διαβάσει έτσι ώστε να περάσει.

Ποτέ δεν πρόκειται να στερηθεί βόλτες και διασκέδαση όμως για μια σχολή. Πιστεύει ότι το θέμα είναι να περνάς καλά και όλα  τ’ άλλα θα έρθουν από μόνα τους. Ο μόνος τρόπος λοιπόν να αποτύχει, είναι να μην έχει διαβάσει…αρκετά.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι ένα πολύ αποφασιστικό και πεισματάρικο ζώδιο. Πιστεύει ότι οι Πανελλήνιες είναι ακόμη ένας στόχος που δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία να τον κατακτήσει μέχρι και σήμερα. Η ανταγωνιστικότητα και η αυτοπεποίθηση του είναι μεγάλη!

Ένας Αιγόκερος δεν διαβάζει ακριβώς επειδή του αρέσει το διάβασμα ή επειδή έχει ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό όνειρο που θέλει να υλοποιήσει. Διαβάζει μόνο και μόνο για να τα καταφέρει και να γίνει για άλλη μια φορά, το καμάρι των δικών του ανθρώπων.

Ο Αιγόκερως λοιπόν, αν αποφασίσει να δώσει Πανελλήνιες θα πετύχει. Ο μόνος τρόπος να μην τα καταφέρει, είναι να βασιστεί ιδιαίτερα στις δικές του δυνάμεις ή να θέσει πολύ υψηλούς στόχους οι οποίοι δε θα συνάδουν με το μαθησιακό του επίπεδο.

Υδροχόος

Ένας Υδροχόος δεν διαβάζει επειδή πρέπει άλλα επειδή θέλει. Έτσι, πολλές φορές μέσα στα χρόνια οι γονείς του παρατηρούσαν πολύ καλούς βαθμούς και μετά από λίγο καιρό πολύ κακούς βαθμούς στα ίδια μαθήματα. Οι Πανελλήνιες δεν του αρέσουν σαν θεσμός.

Παρόλα αυτά, ο Υδροχόος έχει την τάση να πηγαίνει με το σύστημα για να μπορεί να το αλλάξει. Έτσι, θα θελήσει να δώσει Πανελλήνιες, μόνο και μόνο για να αποδείξει σε όλους τους άλλους πόσο αχρείαστος θεσμός είναι κι επειδή θέλει να ασχοληθεί με κάτι συγκεκριμένο στη ζωή του, το οποίο μόνο μέσω Πανελληνίων μπορεί να προσεγγίσει.

Ένας Υδροχόος μπορεί να αποτύχει, μόνο αν δεν διαβάσει αρκετά ή έχει αφήσει πολλά κενά τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα όμως, είναι από τα ζώδια που είναι αρκετά ονειροπόλα και μπορεί και να ξανά δοκίμαζαν να δώσουν την επόμενη χρονιά.

Ιχθείς

Ένας Ιχθείς είναι πολύ ονειροπόλος άνθρωπος και συνεχώς έχει ανασφάλεια με το τι θα κάνει με την ζωή του. Παρασύρεται εύκολα από την γνώμη των φίλων του ενώ γι’ αυτόν είναι πολύ πιο σημαντικό να είναι κάπου με την παρέα του, πάρα να σπουδάζει αυτό που θέλει.

Αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι ότι ο Ιχθείς θα θέσει στόχους σύμφωνα με τους στόχους των φίλων του. Αν ο κολλητός του θέλει να περάσει Πάτρα θα δηλώσει Πάτρα κι αυτός. Φυσικά η επαγγελματική του αποκατάσταση δεν τον ενδιαφέρει τόσο, αφού κάθε τρεις και λίγο αλλάζει απόψεις.

Ένας Ιχθείς θα αποτύχει μόνο και μόνο επειδή δεν θα έχει πάρει τόσο πατριωτικά τον στόχο που έχει θέσει ο ίδιος στον εαυτό του. Άλλωστε, είναι διαφορετικό να θες να περάσεις στην Πάτρα επειδή έχεις όνειρο να ζήσεις εκεί και διαφορετικό να θες να περάσεις στην Πάτρα, επειδή ο κολλητός σου έχει όνειρο να μείνει εκεί.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close