Συνταγή για τσουρέκια χωρίς φούσκωμα. Τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα που δεν χρειάζονται φούσκωμα. ιδανικά για αρχάριες.
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
- ζαχαρη 2 και 1/2 κουτιά
- σπορέλαιο 2 κουτιά
- Κακουλέ 1 φακελάκι
- μαχλέπι 1 φακελάκι
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- ξερή μαγιά 5 φακελάκια
- αλευρι 2 και 1/2 κιλό (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη)
- νερό 3 ποτήρια χλιαρό
- αυγα 4
- πορτοκαλι ξύσμα και χυμό από ένα
Υλικά
Τι θα λέγατε φέτος να φτιάξετε τσουρέκια της τελευταίας στιγμής, πανεύκολα ; Τα τσουρέκια χωρίς φούσκωμα της Μαρίας Μαρδάς, είναι η ιδανική λύση για να φτιάξετε τσουρέκια αν είστε αρχάριες. Είναι πεντανόστιμά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κλασικά τσουρέκια. Πάμε να δούμε πως γίνονται;
(χρησιμοποιούμε σαν μετρό το κουτί από το ζαχαρούχο )
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα υγρά σε μια λεκάνη,ρίχνουμε και τα αρωματικά με τη μάγια και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά,σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά. Η ζύμη είναι έτοιμη και εύπλαστη..!Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε τις πλεξούδες μας!!Με κρόκο αυγού και λίγο γάλα αλείφουμε τα τσουρέκια μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. περίπου 20 λεπτά
Δείτε ακόμη Τα καλυτερα τσουρεκια που φτιαξατε ποτε απο τον Ακη Πετρετζικη
Τα τσουρέκια χωρίς φούσκωμα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.
Σημείωση. το νερό το μετράμε με το ποτήρι και είναι το κανονικό νεροποτηρο! Όχι πολύ μεγάλο