Υπέροχα πασχαλινά τσουρέκια της Βέφας Αλεξιάδου!

Συνταγή για τσουρέκια της Βέφας .Τα πιο πετυχημένα Πασχαλινά Κορδονάτα Τσουρέκια από τη Βέφα με όλα τα μυστικά για να βγουν αφράτα βήμα – βήμα για σίγουρη επιτυχία!

Τα τσουρέκια της Βέφας είναι αφράτα με ωραίες κλωστές φουλ κορδωνάτa και είναι αυτό που θα φτιάξουμε και φέτος.

Γίνονται 6 πλεξίδες
Χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος 20’

Εκτέλεση για τα Τσουρέκια της Βέφας 

Σε μεγάλο μπολ βάλτε το χλιαρό νερό και διαλύστε τη μαγιά.
Ρίξτε αρκετό αλεύρι κι ανακατέψτε με κουτάλι, ώσπου να επιτύχετε πηχτό χυλό.Σκεπάστε κι αφήστε το μείγμα σε ζεστό, υγρό μέρος, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο και να κάνει μεγάλες φούσκες. Χρειάζεται περίπου 15΄.

Σε μεγάλη λεκάνη βάλτε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά το αλάτι και το σπορέλαιο.
Ρίξτε το καυτό γάλα κι ανακατέψτε λίγο μ’ ένα κουτάλι.
Προσθέστε τ’ αυγά και δουλέψτε το μείγμα ελαφρά με τα χέρια, σπάζοντας τα κροκάδια των αυγών. Προσθέστε κατόπιν τη μαγιά και δουλέψτε πάλι το μείγμα με τα χέρια.

Δείτε ακόμη Αλμυρό κέικ με γιαούρτι  Συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Στη συνέχεια ρίξτε το αλεύρι σε μεγάλες δόσεις δουλεύοντας το μείγμα με τα χέρια, χωρίς να ζυμώνετε, ώσπου να υγρανθεί όλο το αλεύρι.
΄Υστερα πάρτε το ζεστό βούτυρο με τις χούφτες σας λίγο, λίγο και ρίχνοντάς το επάνω στη ζύμη διπλώστε την πολλές φορές χωρίς να τη ζυμώνετε, ώσπου να τελειώσει όλο το βούτυρο.

Μην περιμένετε ν΄ απορροφηθεί εντελώς το βούτυρο πριν ρίξετε το επόμενο. Δεν πρέπει να παιδέψετε πολύ τη ζύμη, αν θέλετε να επιτύχετε αφράτα και κορδωνάτα τσουρέκια.

Η ζύμη πρέπει να είναι ζεστή, απαλή και βουτυρωμένη. Το βούτυρο απορροφάται καθώς η ζύμη φουσκώνει.
Σκεπάστε την πρώτα με λαδόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη κι ύστερα τυλίξτε την μέσα σε μια κουβέρτα. Αφήστε τη να σταθεί σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει, ώσπου να διπλασιασθεί σε όγκο (1-2 ώρες ανάλογα με το περιβάλλον).

Υπέροχα πασχαλινά τσουρέκια της Βέφας Αλεξιάδου!

Δείτε ακόμη To τσουρέκι με ζαχαρούχο που έχει τρελάνει το διαδίκτυο! Δείτε την εκπληκτική συνταγή!

Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν πιέζοντάς την ελαφρά με το δάχτυλο το αποτύπωμα μένει. Χωρίς να ξαναζυμώσετε τη ζύμη, χωρίστε τη σε 18 μέρη.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάστε τα κομμάτια της ζύμης απαλά σε κορδόνια και πλέξτε 6 πλεξίδες. Αλλευρωστε καλα τα κορδονια για να ξεχωριζουν στο πλεξιμο.
Με μαλακο πινελο βουρτσιστε καλα την περισεια του αλευριου απο την επιφανεια. Ετσι θα γυαλισει ωραια με το κροκαδι που θα την αλειψετε.

Βάλτε τις πλεξιδες δυο-δυο σε ταψάκια του φούρνου, επάνω σε λαδόχαρτο, σκεπάστε τες με βαμβακερές πετσέτες κι αφήστε τες σε ζεστό υγρό μέρος, να διπλασιαστούν σε όγκο, 30΄ περίπου. Αλείψτε τις επιφάνειες με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και πασπαλίστε τες με αμυγδαλάκι εφιλέ. Ψήστε τα τσουρέκια δυο, δυο με τη σειρά που τα πλάσατε στους 200°C 20΄ περίπου.

Δεν πρέπει να τα παραψήσετε, γιατί στεγνώνουν πολύ γρήγορα.
Όταν κρυώσουν, όσα δεν πρόκειται να καταναλώσετε γρήγορα,κλείστε τα σε πλαστικές σακούλες και φυλάξτε τα στην κατάψυξη.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι από την προσωπική σελίδα στο facebook της Βέφας Αλεξιάδου

Δείτε όλα τα μυστικά  για τα πασχαλινά τσουρέκια της Βέφας Αλεξιάδου στα παρακάτω βίντεο

Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου μας δείχνει πως θα φτιάξουμε τα πιο πετυχημένα και όμορφα διακοσμημένα Πασχαλινά Κορδονάτα Τσουρέκια και μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά βήμα – βήμα για πολλά σχέδια όπως: κουνελάκι, μαργαρίτα, χταπόδι στεφάνι & πλεξούδα !

 

Οι φωτογραφίες για τα τσουρέκια της Βέφας  είναι από το daddy-cool.gr

 

Υπέροχα πασχαλινά τσουρέκια της Βέφας Αλεξιάδου!

Αν φτιάξετε τα τσουρέκια της Βέφας μην ξεχάσετε να μας στείλετε φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook. Υπέροχα πασχαλινά τσουρέκια της Βέφας Αλεξιάδου!  Υπέροχα πασχαλινά τσουρέκια της Βέφας Αλεξιάδου!

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλες μας τις συνταγές για τσουρέκι

Close