Σκόρδοτυρόπιτες πεντανόστιμες λιώνουν στο στόμα

Σκόρδοτυρόπιτες πεντανόστιμες λιώνουν στο στόμα βελούδινη ζύμη πραγματικά, σαν βαμβάκι…

Υλικά:

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
μισό φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 αυγό το ασπράδι για τη ζύμη και τον κρόκο για το άλειμμα.
2 κουταλάκια μαγιά ξερή
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αρωματικά θυμάρι, ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι, και πάπρικα καπνιστή
500 γρ, περίπου αλεύρι
200 γραμμάρια τριμμένη φέτα
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και τα αρωματικά προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ώστε να πετύχουμε μία πολύ μαλακιά ζύμη.
Η ζύμη κολλάει, δεν μπορούμε να τη διαχειριστούμε με το χέρι. πασπαλίζουμε με αλεύρι και τι σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Την αφήνουμε μία ώρα τουλάχιστον να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάζουμε το μπολ με τη ζύμη στο φούρνο μικροκυμάτων, αφού βράσουμε ένα φλιτζάνι νερό το οποίο το αφήνουμε μέσα…δημιουργεί ζέστη και υγρασία, ότι πρέπει για να φουσκώσει το ζυμάρι, με κλειστεί φυσικά την πόρτα!!!
Πασπαλίζουμε στον πάγκο της κουζίνας με μπόλικο αλεύρι, ρίχνουμε πάνω τη ζύμη και αρχίζουμε να τη διπλώνουμε με αλευρωμένα τα χέρια μας.

 

Την πατάμε να ανοίξει τη λαδώνουμε λίγο και απλώνουμε το τυρί.
Κάνουμε ένα ρόλο πάντα με τα χέρια βέβαια σαν να θέλουμε να κλείσουμε ένα φάκελο.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλο 20χ30 περίπου και την κόβουμε σε λωρίδες 2 εκατοστών.

Τυλίγουμε τις λωρίδες δημιουργώντας ένα όμορφο λουλουδάκι, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και περιμένουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά περίπου.

 

Περνάμε με τον κρόκο αυγού που κρατήσαμε αραιωμένο με λίγο γάλα ή νερό μια-δυο κουταλιές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!!! http://zzcook.blogspot.gr/


Close