Αφράτη παραδοσιακή τυρόπιτα περιτριγυρισμένη από πεϊνιρλί!

Αφράτη παραδοσιακή, σπιτική τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα πολύ νόστιμη και λαχταριστή! Περιτριγυρίζεται από μικρά πεινερλί γεμιστά με φιλαδέλφεια και μπέικον! Ότι πιο απολαυστικό έχετε φάει!! Τέλειο για παιδικό πάρτι ή μπουφέ!

Υλικά

Για το προζύμι και τη ζύμη

1 ποτήρι γάλα χλιαρό

1 φακελάκι μάγια

1 κουταλάκι ζάχαρη

ένα κουτάλι της σούπας αλεύρι

Αυτά είναι τα υλικά για το προζύμι το οποίο το αφήνω για 15 λεπτά

Δείτε ακόμα Η πιο λαχταριστή Πιπερόπιτα! 

Μέτα, αφού περάσουν τα 15 λεπτά περνώ το προζύμι και προσθέτω

1 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο

δύο αυγά και ένα ασπράδι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

λίγη ρίγανη

και 600 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο

το κάνω ζύμη και το αφήνω μισή ώρα να φουσκώσει

Για τη γέμιση της τυρόπιτας

300 γραμμάρια φέτα

50 γραμμάρια γραβιέρα

1 κρόκο αυγού

Για τη γέμιση των πεϊνιρλί

200 γραμμάρια μπέικον

200 gr Φιλαδέλφεια

150 γραμμάρια γραβιέρα

1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

Για τα πεϊνιρλί και την τυροπιτά

Παίρνω μία κουταλιά της σούπας ζύμη το πλάθω μπαλάκι και μετά το ανοίγω στρογγυλό πιτάκι κάνω δύο χαρακιές βάζω γέμιση στο κέντρο και διπλώνω, ούτως ώστε η κάθε χαρακιά να αφήνει άνοιγμα στη γέμιση αφού βάλω στο ταψί γύρω-γύρω τα πεϊνιρλί, την υπόλοιπη ζύμη τη χωρίζω σε σε δύο μέρη και ανοίγω ένα φύλλο το βάζω στο κέντρο βάζω τη γέμιση της τυρόπιτας και από πάνω το άλλο φύλλο και κλείνω γύρω-γύρω. Από πάνω αλείφω λίγο αυγό από τον κρόκο που είχα φυλάξει.

Ψήνω σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μόλις πάρει χρώμα το κλείνω δεν θέλω να σας πω για το χρόνο ψησίματος γιατί η μία κουζίνα που έχω το ψήνει στη μία ώρα η άλλη κουζίνα που έχω στο εξοχικό το ψήνει σε 25 λεπτά.

Δείτε ακόμα Λαχταριστη μακαρονοπιτα με σφολιάτα στο τσακ μπαμ 

Αφράτη παραδοσιακή τυρόπιτα περιτριγυρισμένη από πεϊνιρλί! Αφράτη παραδοσιακή τυρόπιτα περιτριγυρισμένη από πεϊνιρλί! Αφράτη παραδοσιακή τυρόπιτα περιτριγυρισμένη από πεϊνιρλί!

Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close