Αφράτη παραδοσιακή τυρόπιτα περιτριγυρισμένη από πεϊνιρλί!

Αφράτη παραδοσιακή, σπιτική τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα πολύ νόστιμη και λαχταριστή! Περιτριγυρίζεται από μικρά πεινερλί γεμιστά με φιλαδέλφεια και μπέικον! Ότι πιο απολαυστικό έχετε φάει!! Τέλειο για παιδικό πάρτι ή μπουφέ!

Εκτέλεση

Το προζύμι το αφήνω για 15 λεπτά. Μέτα, αφού περάσουν τα 15 λεπτά περνώ το προζύμι και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης. Αφού τα ενώσω και τα κάνω μια ζύμη το αφήνω μισή ώρα να φουσκώσει.

Για τα πεϊνιρλί και την τυροπιτά

Παίρνω μία κουταλιά της σούπας ζύμη το πλάθω μπαλάκι και μετά το ανοίγω στρογγυλό πιτάκι κάνω δύο χαρακιές βάζω γέμιση στο κέντρο και διπλώνω, ούτως ώστε η κάθε χαρακιά να αφήνει άνοιγμα στη γέμιση αφού βάλω στο ταψί γύρω-γύρω τα πεϊνιρλί, την υπόλοιπη ζύμη τη χωρίζω σε σε δύο μέρη και ανοίγω ένα φύλλο το βάζω στο κέντρο βάζω τη γέμιση της τυρόπιτας και από πάνω το άλλο φύλλο και κλείνω γύρω-γύρω. Από πάνω αλείφω λίγο αυγό από τον κρόκο που είχα φυλάξει.

Ψήνω σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μόλις πάρει χρώμα το κλείνω δεν θέλω να σας πω για το χρόνο ψησίματος γιατί η μία κουζίνα που έχω το ψήνει στη μία ώρα η άλλη κουζίνα που έχω στο εξοχικό το ψήνει σε 25 λεπτά.

Αφράτη παραδοσιακή τυρόπιτα περιτριγυρισμένη από πεϊνιρλί!

Αφράτη παραδοσιακή τυρόπιτα περιτριγυρισμένη από πεϊνιρλί!

Αφράτη παραδοσιακή τυρόπιτα περιτριγυρισμένη από πεϊνιρλί!

Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ

Close