Αφράτη τυρόπιτα της Γκόλφως Νικολού!

Τυροπιτούλα ζεστή μόλις ξεφουρνίστηκε είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων….Τέλεια για να παίρνει και το παιδί στο σχολείο και την εκδρομή!!!Η συνταγή είναι απο την αγαπημένη μου Γκολφω Νικολου,που την εχώ ξεχωρίσει εδώ και πολλά χρόνια,μέσα από την ομάδα της,και σαν μαγείρισσα και σαν άνθρωπο

Υλικά
Για ένα ταψάκι 32×24
400 γραμ. φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γραμ. γκούντα νουνού
Φέτα (τυρί όσο σας αρέσει)
1 κρεμά γάλακτος μικρή
1 μικρο νουνού (όχι αραιωμένο)
Λίγο αλάτι
Καλαμποκέλαιο για τον πάτο του ταψιού και για το άλειμμα των φύλλων.

Δειτε ακομα Τυρόπιτες με ζύμη γιαουρτιού!

Εκτέλεση

Λαδώνουμε το ταψί στρώνουμε 4 φύλλα κάτω ρίχνουμε φέτα τριμμένη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος τα αυγά το νουνού και λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε πάνω από την στρώση τυριού το μείγμα αυγών.
Στρώνουμε 2 φύλλα ακόμη ξανά τα τυριά το μείγμα αυγών κρατώντας 2 κουταλιές μείγμα.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.
Ρίχνουμε 1 κουταλάκι νερό στις 2 κουταλιές μείγματος που κρατήσαμε και περνάμε όλη την τυροπιτά από πάνω.
Χαράζουμε ελαφρός προς μια κατεύθυνση μόνο.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να πατώσει καλά.
ΒΑΖΩ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΚΟΥΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ.

Αφράτη τυρόπιτα της Γκόλφως Νικολού! Αφράτη τυρόπιτα της Γκόλφως Νικολού!

Η συνταγή είναι της ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ

Δείτε ακόμα Σφολιατόπιτες με γραβιέρα και πατάτα 

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες συνταγές για το σχολείο


Close