Συνταγή για ζαμπονόπιτα σφολιάτας λίγο διαφορετική και πεντανόστιμη. Αυτή η ζαμπονόπιτα σφολιάτας είναι πολύ πικάντικη και ιδανικό μεζεδάκι για καλοκαιρινές βραδιές με ουζάκι στο μπαλκόνι. Έχει μέσα ελιές και κρεμμυδάκι που πραγματικά η γεύση της είναι τόσο όσο πικάντικη. Δεν θα σταματήσετε το ένα κομμάτι. Είναι το μόνο σίγουρο
- τυρί 400γρ κίτρινο
- ζαμπόν 6 φετες σε κομματάκια
- ντοματα 1 μεγαλή ψιλοκκομένη
- καλαμποκι 1 χουφτα
- ελιές 7 σε κομματακια
- πιπεριά 1 ψιλοκομμενη
- κρεμα γαλακτος 200 μλ
- κρεμμυδι 1 φρέσκο ψιλοκκομένο
- φύλλο σφολιάτας 1 συσκευασια
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ . Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε καλά βουτυρωμένο ταψί, και από πάνω βάζουμε τη ζύμη. Μετά κλείνουμε με το άλλο το κομμάτι σφολιάτας και πιέζουμε ελαφρά να ενώσουν τα δύο φύλλα. Χαράζουμε τη πίτα ελαφρώς ή την τρυπάμε από πάνω με ένα πιρούνι, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να πάρει χρώμα η σφολιάτα. Περίπου 20- 25 λεπτά.
Επιμέλεια συνταγής daddycool cooking team
Φωτογραφία και ιδέα Roulita Gint